«Ώρα Αποφάσεων»: Εκδήλωση Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη, Ραγκούση στη Λάρισα

«Ώρα Αποφάσεων»: Εκδήλωση Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη, Ραγκούση στη Λάρισα

Πρόταση στο ΠΑΣΟΚ  για νέο φορέα με αρχηγό από τη βάση

«Ώρα Αποφάσεων»: Εκδήλωση Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη, Ραγκούση στη Λάρισα
Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στο Χατζηγιάννειο Πολιτιστικό Κέντρο της Λάρισας η τέταρτη ανοιχτή εκδήλωση διαλόγου της «Ώρας Αποφάσεων», την οποία διοργάνωσε η τοπική πρωτοβουλία Λάρισας. Ομιλητές ήταν οι Άννα Διαμαντοπούλου
, Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Φλωρίδης και Παντελής Αβραμίδης (
ΠΟΤΑΜΙ). 

Κλείσιμο
Το Προεδρείο της εκδήλωσης συγκρότησαν οι Λ. Γκουντρουμπή, Χρ. Κόλλιας, Χρ. Ντουλούλης, Αχ. Οικονόμου και Ν. Χατζούλη.

Οι παρεμβάσεις των ιδρυτικών μελών της πρωτοβουλίας είχαν ως άξονες τη θέση της Ελλάδας στην
Ευρώπη, το χρέος, την πορεία της οικονομίας αλλά και τα επόμενα βήματα για τη συγκρότηση του Νέου και Ενιαίου Πολιτικού Φορέα. 

Δείτε παρακάτω τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για την εκδήλωση

«Η 20ή Φεβρουαρίου ήταν γνωστό σε όλους ότι είναι μια κρίσιμη ημερομηνία για την πορεία της οικονομίας και για τη θέση της χώρας στην Ευρώπη. Οι καθυστερήσεις, οι παλινδρομήσεις, η άρνηση εφαρμογής των συμφωνηθέντων και υπογεγραμμένων από την κυβέρνηση Τσίπρα και η έλλειψη εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου  οδηγούν στην καλύτερη περίπτωση σε μια πολιτική και οικονομική συμφωνία ήττας και περαιτέρω αποσταθεροποίησης της χώρας –κι αυτό γιατί υπάρχει συνδυασμός περαιτέρω μέτρων ύφεσης και φτωχοποίησης χωρίς λέξη για το χρέος. Στη χειρότερη περίπτωση οδηγούν σε τέταρτο μνημόνιο ή και μεθοδευμένη -απ΄έξω κι από μέσα- έξοδο από την Ευρώπη.

Στο εσωτερικό μέτωπο, το πολιτικό σύστημα αναδιατάσσεται. Ο συντηρητικός πόλος επιχειρεί, με αλλαγή αρχηγού, την επιστροφή του στην εξουσία, όμως στον οργανικό του πυρήνα παραμένει βαθιά λαϊκιστικός, κρατικιστικός, πελατειακός και αντίθετος στις διαρθρωτικές αλλαγές που θα ξεμπλοκάρουν την οικονομία. Δεν μπορεί να αποτελέσει βιώσιμη λύση για τη χώρα. Δεν πρέπει να λάβει λευκή επιταγή.



Από την άλλη, η γερασμένη λαϊκίστικη Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται κοινωνικά και εθνικά επικίνδυνη στην κυβέρνηση, ενώ φαίνεται να διακινδυνεύει για μία ακόμα φορά τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και νέα βύθιση της οικονομίας, φτωχοποιώντας την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ο προοδευτικός πόλος αντιμετωπίζει τεράστια κρίση ταυτότητας και προσανατολισμού. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιώντας παρωχημένη και παρακμιακή ρητορική, δηλώνει ότι δεν επιθυμεί πλέον να είναι υπεύθυνη πολιτική δύναμη που συμβάλλει στη διάσωση και ανόρθωση της χώρας, θέτοντας κυνικά το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό συμφέρον.

Το προοδευτικό κίνημα, για να γίνει ξανά ισχυρός, ανταγωνιστικός και διακριτός πόλος απέναντι στον συντηρητισμό, χρειάζεται  δομικές, ιδεολογικές και πολιτικές αλλαγές που συνοψίζονται  στο τετράπτυχο:

•Αντιλαϊκισμός στην πολιτική, με υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, πολιτικό ήθος και υπεράσπιση της αλήθειας.

•Στροφή στην παραγωγή, που σημαίνει έμπρακτη άρνηση του παρασιτικού καταναλωτικού προτύπου με δανεικά.

•Προτεραιότητα στην είσοδο νέων ανθρώπων στην παραγωγή και στην πολιτική.

•Ήττα του Σύριζα και διακυβέρνηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, με ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Η πρωτοβουλία «Ώρα Αποφάσεων» πιστεύει σε αυτά τα προτάγματα και θα συνεχίσει ν’ αγωνίζεται μαζί με την προοδευτική κοινωνία μέχρι την ολοκληρωμένη αποτύπωσή τους σ’ ένα Νέο και Ενιαίο Προοδευτικό Κόμμα. Σε αυτή τη βάση προχωρούμε στην πιο προωθημένη πράξη ενότητας. Εστιάζουμε σε όσα μπορούν να ξεκινήσουν από αύριο, αφού αξιοποιήσαμε και συνθέσαμε όλες τις απόψεις που κατατέθηκαν στο δημόσιο διάλογο: 

• Πραγματοποίηση Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης του προοδευτικού χώρου τον Απρίλιο, αμέσως μετά το Πάσχα, και εκλογή αρχηγού από τη βάση, με τη συμμετοχή όλων.

• Ιδρυτικό συνέδριο του Νέου κόμματος τον Ιούνιο, ακολουθούμενο από τη δημιουργία οργανώσεων του νέου φορέα σε όλη την Ελλάδα. 

Όποιος θέλει τον προοδευτικό πολίτη στο προσκήνιο, συνδιαμορφωτή και συμμέτοχο, όποιος πράγματι επιθυμεί την εκλογή της ηγεσίας από τη βάση, δεν μπορεί να αρνηθεί μια τόσο καθαρή πρόταση. Γι' αυτό, όποιοι με αήθεις ανακοινώσεις δημιουργούν ατμόσφαιρα διάσπασης, όποιοι λένε όχι στην ενότητα, τότε, εκ των πραγμάτων λένε ναι στον ΣΥΡΙΖΑ του Πάνου Καμμένου και της δραχμής.»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης