Πάνω από 100.000 νέες θέσεις εργασίας το 2016 «ανακάλυψε» ο Νεφελούδης

Πάνω από 100.000 νέες θέσεις εργασίας το 2016 «ανακάλυψε» ο Νεφελούδης

Ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας προαναγγέλλει την κατάργηση του κατώτατου μισθού για τους νέους κάτω των 25 ετών, χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική τη σχετική ρύθμιση

Πάνω από 100.000 νέες θέσεις εργασίας το 2016 «ανακάλυψε» ο Νεφελούδης
«Δημιουργήσαμε πάνω από εκατό πραγματικές χιλιάδες θέσεις εργασίας το 2016», δήλωσε στο ιταλικό περιοδικό Left, o γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης
. Παράλληλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε, αναγνωρίζει ότι «πράγματι, η
ανεργία συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, στο 22,8%» αλλά προσθέτει πως «όταν ο
ΣΥΡΙΖΑ
Κλείσιμο
ανέλαβε την κυβέρνηση άγγιζε σχεδόν το 30%».

 

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό το βασικό μισθό για τους νέους κάτω από είκοσι πέντε ετών και αναγγέλλει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τον καταργήσει, «βασιζόμενη στις βασικές αρχές δικαιοσύνης και ισότητας».

 

«Δίνουμε μεγάλη, ανοικτή μάχη κατά της εκμετάλλευσης των νέων, εντατικοποιήσαμε τους ελέγχους και ετοιμάζουμε ένα νέο νόμο για να τους εγγυηθούμε δικαιώματα στους χώρους εργασίας, προβλέποντας και αυστηρές κυρώσεις κατά των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τη μαύρη εργασία» λέει ο κύριος Νεφελούδης.

 

Σε ότι αφορά τις γνωστές θέσεις και προτάσεις του ΔΝΤ για την αγορά της εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθιστά σαφές ότι «δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από την ελληνική κοινωνία και την ελληνική κυβέρνηση» και πως «στα θέματα αυτά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να αλλάξει πορεία πλεύσης».

Όταν το περιοδικό του ζητά να σχολιάσει «τη δήλωση Σόιμπλε ότι "το ΔΝΤ δεν είναι βασικής σημασίας για να σωθεί η Ελλάδα"», ο Ανδρέας Νεφελούδης απαντά ότι «η πρόταση αυτή είναι και παγίδα, διότι λέει ότι σε περίπτωση που το Ταμείο δεν πάρει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα, την όλη ευθύνη θα αναλάβει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, Esm, έπειτα από νέα συμφωνία και νέα μέτρα λιτότητας». «Δυο ενδεχόμενα που δεν θα μπορούσαμε να δεχτούμε», λέει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.

Στη συνέντευξη στο περιοδικό Left εξηγεί -τέλος- ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι περήφανη για το ότι δεν άφησε ούτε έναν άνθρωπο που ζει στη χώρα, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών και των προσφύγων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης