Παππάς: Φτιάξαμε 200.000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2016

Παππάς: Φτιάξαμε 200.000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2016

«Η κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που δεν παραβίασε τη λαϊκή εντολή», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας κάνοντας λόγο για «σταθεροποίηση της οικονομίας» - Επιμένουμε στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τόνισε ο ίδιος

Παππάς: Φτιάξαμε 200.000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2016
«Η κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που δεν παραβίασε τη λαϊκή εντολή. Ο λαός γνώριζε το τι καταφέραμε και του ζητήσαμε να το κρίνει και να αποφασίσει» ανέφερε ο Νίκος Παππάς
στη σημερινή του ομιλία στο συνέδριο του Economist.

«Πολλοί πίστευαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Ότι θα αποσταθεροποιηθεί εκ νέου η κυβέρνηση και η οικονομία. Διαψεύστηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας και συμπλήρωσε πως αν η αναδιάρθρωση του χρέους γίνει γρήγορα και αξιόπιστα, θα πείσει καταναλωτές και επενδυτές ότι η Ελλάδα μπαίνει σε νέα φάση.

Κλείσιμο
Κάνοντας απολογισμό του έργου της Κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση αντί για «κορώνες» περί success story λέει πως με την αυταπόδεικτη πολιτική σταθερότητα σταθεροποιείται και η οικονομία. «Δεν θα μιλήσουμε για success story όπως έκαναν άλλοι την ώρα που είχαν υπογραφεί συμφωνίες ανέφικτων πλεονασμάτων».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, απαρίθμησε τα στοιχεία στα οποία επικεντρώθηκε η διαπραγμάτευση κατά την πρώτη αξιολόγηση. 

Όπως είπε:

- Επιμείναμε να μην υπάρξουν άλλες απολύσεις και μειώσεις μισθών στο δημόσιο.

- H κυβέρνησή μας επέμεινε να συνεχίσει να εφαρμόζεται το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση.

- Επέμεινε να έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας.

- Να μην υπάρξουν περικοπές στις καταβαλλόμενες συντάξεις.

- Να προστατευθεί η πρώτη κατοικία για τα χαμηλά εισοδήματα.

Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε πως ούτε η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, ούτε η ραγδαία μείωση του εργασιακού κόστους αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα ή την παραγωγικότητα και ότι η κυβέρνηση επιμένει στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στη μη απελευθέρωση των απολύσεων.

Η κυβέρνηση προωθεί μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα και αποδοτικότητα της οικονομίας αλλά και την αποτελεσματικότητα στη συλλογή φόρων, τόνισε ο υπουργός επικρατείας. Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι ψηφίστηκε η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα (η οποία δυστυχώς δεν στηρίχτηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση) αλλά και μεταρρυθμίσεις που κάνουν το φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα πιο δίκαιο και διαφανές, με προστασία των χαμηλών εισοδημάτων.

«Η Ελλάδα είναι πρώτη στη λίστα των χωρών της ΕΕ στην απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων και πρώτη στην προετοιμασία του ΕΣΠΑ της επόμενης περιόδου», ανέφερε ο κ. Παππάς, συμπληρώνοντας ότι μεγάλα έργα υποδομής που είχαν παγώσει την τελευταία 5ετία ξεκίνησαν εκ νέου, ο τουρισμός πάει για καινούριο ρεκόρ αφίξεων, ενώ μέσα στο 2016 δημιουργήθηκαν 200.000 θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα η ανεργία να κινείται διαρκώς πτωτικά. Σε ό,τι αφορά τον στόχο για το πλεόνασμα του 2015, ανέφερε ότι αυτός έχει υπερκαλυφθεί κατά 1% του ΑΕΠ.

Ο υπουργός εκτίμησε πως είμαστε σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα ξεπροβάλλει ως λύση για την Ευρώπη και όχι ως πρόβλημα, αλλά ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση αντί για «κορώνες» περί success story λέει πως με την αυταπόδεικτη πολιτική σταθερότητα σταθεροποιείται και η οικονομία. «Δεν θα μιλήσουμε για success story όπως έκαναν άλλοι την ώρα που είχαν υπογραφεί συμφωνίες ανέφικτων πλεονασμάτων».

Από την ομιλία του υπουργού Επικρατείας δεν έλειψε φυσικά και η αναφορά στο αυριανό δημοψήφισμα στη Βρετανία. «Θα είναι εξαιρετικά αρνητικό, αν ο λαός στη Βρετανία αποφασίσει για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ», υπογράμμισε και χαρακτήρισε αφελείς όσους προσπαθούν να τιμολογήσουν σε ευρώ το κόστος ενός Brexit, διότι το κόστος θα είναι τεράστιο και θα είναι πολιτικό. «Η ΕΕ πρέπει γρήγορα να εμβαθύνει τη δημοκρατία και την οικονομική ολοκλήρωση», συμπλήρωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης