Καμμένος: Αλλο πόρισμα στείλαμε, αλλά εξαφάνισαν το κομμάτι για το «Πρώτο Θέμα»

Καμμένος: Αλλο πόρισμα στείλαμε, αλλά εξαφάνισαν το κομμάτι για το «Πρώτο Θέμα»

«Λάθος με την παρέμβαση για το Πρώτο Θέμα» - «Είναι σαφές ότι είναι ενήμερα και εξυπηρετούμενα τα δάνεια του Πρώτου ΘΕΜΑτος»

Καμμένος: Αλλο πόρισμα στείλαμε, αλλά εξαφάνισαν το κομμάτι για το «Πρώτο Θέμα»
«Άλλο κείμενο στείλαμε στην ΚΟ και αυτό το κομμάτι εξαφανίστηκε. Δεν ξέρω γιατί εξαφανίστηκε και γι' αυτό μίλησα, πολιτική αδεία, για αόρατο χέρι
». Αυτά δήλωσε σήμερα ο Δημήτρης Καμμένος
Κλείσιμο
στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ αναφερόμενος στην υπόθεση της αιφνιδιαστικής αλλαγής στο πόρισμα της επιτροπής της Βουλής που αναφέρεται στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και στα δάνεια που έχει λάβει η εφημερίδα.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ «στείλαμε στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες το πόρισμα όπως συμφωνήσαμε και λέμε εξυπηρετούνται τα δάνεια αυτό μαρτυρήθηκε από τους τραπεζίτες και τον κ. Αναστασιάδη. Όταν διάβασα στο κινητό 553 σελίδες είδα ότι έχει αφαιρεθεί αυτό».

Στη συνέχεια, όπως είπε, «μίλησα με τον πρόεδρο της εξεταστικής και ζήτησα να μπει μέσα αυτό». «Δεν κάνω κουτσομπολιό ποιος το έκανε. Άλλο κείμενο στείλαμε στην ΚΟ και αυτό το κομμάτι εξαφανίστηκε. Δεν ξέρω γιατί εξαφανίστηκε και γι αυτό μίλησα πολιτική αδεία για αόρατο χέρι» πρόσθεσε.

«Δεν γνωρίζω ποιος ευθύνεται επειδή είχα εξαιρετική συνεργασία με τους κ.κ. Φάμελλο και Μπαλωμενάκη» συμπλήρωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής.

Ερωτηθείς για το αν οι ΑΝΕΛ θα διερευνήσουν το θέμα απάντησε ότι «δεν το διερευνήσαμε ακόμα γιατί μόλις έφτασα στο Στρασβούργο. Θα συζητήσουμε αν θα αναζητήσουμε ευθύνες όταν επιστρέψει ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος. Εννοείται ότι θα το συζητήσουμε πολιτικά αλλά πρέπει να τελειώσει το θέμα γιατί μεγαλύτερη ουσία έχει το πόρισμα».

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι «κανείς δεν μου έχει ασκήσει κριτική για όσα είπα» ξεκαθαρίζοντας ότι «επειδή η δουλειά μου είναι στα οικονομικά δεν γίνεται να βάλω υπογραφή χωρίς να έχω διαβάσει αυτό που θα υπογράψω και δεν λέω ψέμματα, δεν πρέπει να απαξιωθεί το έργο που έχει γίνει στις 553 σελίδες του πορίσματος».

«Ήταν ένα λάθος που έγινε με την παρέμβαση για το Πρώτο ΘΕΜΑ. Είναι σαφές ότι τα δάνειά του είναι ενήμερα και εξυπηρετούμενα» συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι διαφώνησε και με το θέμα της παρέμβασης για τον Γιάννη Στουρνάρα και ζήτησε την αφαίρεσή του επίμαχου κειμένου γιατί, όπως είπε, «δεν ήταν αρμοδιότητα της επιτροπής αυτό το ζήτημα».

Κληθείς τέλος να σχολιάσει το non paper της κυβέρνησης στο οποίο γινόταν αναφορά σε ποινικές ευθύνες είπε ότι «το πόρισμα είναι σαφές και γι αυτό προτρέπω τον κόσμο να το διαβάσει προκύπτουν ζητήματα άλλα όχι ποινικές ευθύνες. Μπορεί να προκύψουν, ένας εισαγγελέας πιθανόν να το διαβλέψει από τα συμπεράσματα ανά μάρτυρα ανά εισαγγελέα για το ταμείο του ΠΑΣΟΚ, δάνεια από τον Παναμά, δάνεια που πάρθηκαν για άλλη χρήση».

Η συνέντευξη Καμμένου στον ΣΚΑΙ και τους Γιώργο Παπαχρήστο και Τάκη Χατζή


Αναλυτικά όσα δήλωσε στην συνέντευξη στον ΣΚΑΙ:

- Κανείς δεν μου έχει ασκήσει κριτική για όσα είπα.

- Επειδή η δουλειά μου είναι στα οικονομικά δεν γίνεται να βάλω υπογραφή χωρίς να έχω διαβάσει αυτό που θα υπογράψω και δεν λέω ψέμματα, δεν πρέπει να απαξιωθεί το έργο που έχει γίνει στις 553 σελίδες του πορίσματος

- Ήταν ένα λάθος που έγινε με την παρέμβαση για το Πρώτο Θέμα.

- Πρώτο λάθος ήταν η αρχική διαρροή του πορίσματος στο σάιτ του Χατζή. Εκεί κατηγορήθηκα ότι το έκανα εγώ. Εγώ δεν παίζω. Πήρα εντολή από το λαό να βοηθήσω και αυτό θα κάνω.

- Δεύτερον στέλνουμε στις ΚΟ το πόρισμα όπως συμφωνήσαμε και λέμε ότι εξυπηρετούνται τα δάνεια. Αυτό μαρτυρήθηκε από τους τραπεζίτες και τον κ. Αναστασιάδη. Όταν διάβασα στο κινητό 553 σελίδες και βλέπω ότι έχει αφαιρεθεί αυτό με παίρνουν τηλέφωνο από το Πρώτο Θέμα. 

- Μίλησα με τον πρόεδρο και ζήτησα να μπει μέσα αυτό. Δεν κάνω κουτσομπολιό ποιος το έκανε.

- Άλλο κείμενο στείλαμε στην ΚΟ και αυτό το κομμάτι εξαφανίστηκε. Δεν ξέρω γιατί εξαφανίστηκε και γι αυτό μίλησα πολιτική αδεία για αόρατο χέρι.

- Δεν γνωρίζω ποιος ευθύνεται επειδή είχα εξαιρετική συνεργασία με Φάμελλο και Μπαλωμενάκη, εμείς διαβάζαμε.

- Δεν το διερευνήσαμε ακόμα γιατί μόλις έφτασα στο Στρασβούργο. Θα συζητήσουμε αν θα αναζητήσουμε ευθύνες όταν επιστρέψει ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος

- Εννοείται ότι θα το συζητήσουμε πολιτικά αλλά πρέπει να τελειώσει το θέμα, γιατί μεγαλύτερη ουσία έχει το πόρισμα

- Έπρεπε όμως κατ' εμέ να καταγραφεί αυτό

- Δεν αποδέχομαι τον όρο λαθροχειρία

- Το πόρισμα το έχουμε υπερψηφίσει γιατί το πόρισμα διορθώθηκε

- Εχω διαφωνήσει και στο θέμα του Στουρνάρα γιατί δεν ήταν αρμοδιότητα της επιτροπής αυτό το ζήτημα

- Είναι σαφές ότι είναι ενήμερα και εξυπηρετούμενα τα δάνεια του Πρώτου ΘΕΜΑτος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης