Ομολογούν 36.253 διορισμούς, αλλά συνεχίζουν τις ύβρεις

Ομολογούν 36.253 διορισμούς, αλλά συνεχίζουν τις ύβρεις

Τρεις ημέρες  μετά την αποκάλυψη του ΘΕΜΑτος παραδέχονται ότι σε ένα χρόνο διόρισαν 27.700 συμβασιούχους, 6.803 μονίμους και 1.750 με δικαστικές αποφάσεις - Προσοχή: Διόρισαν πάνω στη φούρια τους και ΣΥΡΙΖΑίο δημοσιογράφο του ΘΕΜΑτος σε ... δομή φιλοξενίας προσφύγων!

Με τριήμερη καθυστέρηση η κυβέρνηση ομολογεί την εκτίναξη των αριθμού των ρουσφετολογικών προσλήψεων στο Δημόσιο που με επίσημα στοιχεία παρουσίασε το «ΘΕΜΑ», αλλά, κατά τη προσφιλή τακτική του Μεγάρου Μαξίμου, η ομολογία ότι σε ένα χρόνο οι μισθοδοτούμενοι από το κράτος αυξήθηκαν κατά 27.700 άτομα, συνοδεύεται από τις γνωστές ύβρεις κατά των Μέσων Ενημέρωσης, τα κραυγαλέα ψέματα και τις συνήθεις μισές αλήθειες.

Είναι άκρως χαρακτηριστικό ότι στο φλύαρο κείμενο που κυκλοφόρησε ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του πρωθυπουργικού γραφείου, με την παγιωμένη, πλέον, μέθοδο του non paper, επιχειρούν να διαψεύσουν τα στοιχεία, υποπίπτουν σε άνευ προηγουμένου αντιφάσεις ισχυριζόμενοι ότι «είναι τεράστιο ψέμα ότι προσλήφθηκαν 27.700 εργαζόμενοι στο δημόσιο "σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ"». Και αμέσως μετά παραδέχονται μεν όλοι αυτοί απασχολούνται στο Δημόσιο, αλλά προσπαθούν να… κρυφθούν  πίσω από τον ισχυρισμό ότι δεν είναι… μόνιμοι υπάλληλοι. 

«Είναι», υποστηρίζουν, υποτίθεται για να διαψεύσουν το δημοσίευμα,  «απασχολούμενοι σε εγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κατάρτισης, επιμόρφωσης ή εκπαίδευσης ανέργων, κυρίως σε δήμους, που χρηματοδοτούνται μέσω του
ΕΣΠΑ ή άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, σύμφωνα με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Την έωλη διάκριση, ωστόσο, που επιχειρούν να κάνουν ανάμεσα στους μονίμους και στους συμβασιούχους, την αναιρούν οι ίδιοι στη συνέχεια του σχοινοτενούς non paper με το οποίο υπερασπίζονται με πάθος τη μονιμοποίηση όλων όσοι προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, η οποία με πρόσφατες καταφανώς αντισυνταγματικές (ν)τροπολογίες υποχρεώνεται να κάνει δεκτά τα αιτήματα για μονιμοποίηση αφού όχι μόνον απαγορεύεται στους επικεφαλής των φορέων που έχουν συνάψει συμβάσεις (δημάρχους κ.ά.) να ασκήσουν ένδικα μέσα, αλλά απειλούνται και από τους αρμόδιους υπουργούς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό με επιβολή κυρώσεων εφόσον εμποδίσουν τη μονιμοποίηση.

Με το κυβερνητικο non paper επιβεβαιώνεται επίσης η δεύτερη πτυχή του ρεπορτάζ του ΘΕΜΑτος σύμφωνα με την οποία ο συνολικός αριθμός των μισθοδοτούμενων στο Δημόσιο που είναι καταγεγραμμένοι στην «Απογραφή» αυξήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2016, κατά 6.803 πρόσωπα, γεγονός που μαρτυρεί και εδώ πολύ περισσότερες προσλήψεις, αφού ο αριθμός αυτός προκύπτει χωρίς την προσθήκη όσων συνταξιοτήθηκαν στο ίδιο διάστημα.

Εν ολίγοις και σε πείσμα της θρασύτατης προσπάθειας του Μαξίμου να διαψευστούν τα αδιάψευστα, η πραγματικότητα έχει όπως ακριβώς την περιέγραψε το «ΘΕΜΑ» στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του τελευταίου φύλλου με το οποίο συνέδεσε την εκτίναξη των αμειβόμενων από το Δημόσιο με την αύξηση των δαπανών –την οποία το λαλίστατο Μαξίμου αποσιωπά- και την υπερφορολόγηση των πολιτών.


Δείτε ολόκληρο το non paper:


Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το Πρώτο Θέμα συνέχισαν, εν γνώση τους, την παραπληροφόρηση, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Είτε είναι, λοιπόν, αδιάβαστοι, είτε συστηματικοί ψεύτες! Η αλήθεια για τους «διορισμούς» και το «κομματικό κράτος», που δήθεν στήνει η κυβέρνηση, έχει ως εξής:

1. Οι 6.803 παραπάνω εργαζόμενοι που προκύπτουν με βάση την απογραφή του 2016, σε σχέση μ' αυτή του 2015, αφορούν σε:
- Αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς
- Πρόσληψη σχολικών καθαριστριών από τους ΟΤΑ
- Πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού
- Εποχικούς πυροσβέστες
- Επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 1998
Κανένα, λοιπόν, κομματικό στέλεχος ή μετακλητός! Εκτός και αν η ΝΔ δεν θέλει να υπάρχουν γιατροί στα νοσοκομεία, εκπαιδευτικοί στα σχολεία, πυροσβέστες, κ.λπ.


2. Είναι τεράστιο ψέμα ότι προσλήφθηκαν 27.700 εργαζόμενοι στο δημόσιο "σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ". Ψέμα που σε συνεργασία ΝΔ - Πρώτο Θέμα προσπαθούν να "περάσουν" στην κοινωνία. Η ΕΛΣΤΑΤ, κατ' αρχήν, "μετρά" απασχόληση και όχι προσλήψεις στο Δημόσιο! Οι μισθοδοτούμενοι στο ελληνικό δημόσιο προκύπτουν από τα στοιχεία της απογραφής. Αυτοί οι 27.700 δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι! Είναι απασχολούμενοι σε εγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κατάρτισης, επιμόρφωσης ή εκπαίδευσης ανέργων, κυρίως σε δήμους, που χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ ή άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, σύμφωνα με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Είναι ακόμα προσωρινά εργαζόμενοι στα hot spot και γενικότερα σε υπηρεσίες για πρόσφυγες και μετανάστες. Κανένας διορισμός μονίμου υπαλλήλου, λοιπόν!
Καλό θα είναι η ΝΔ (σε συνεργασία με το... "γραφείο τύπου" της, το Πρώτο Θέμα) να μας εξηγήσουν από που τους προκύπτει ο διορισμός 27.700... Εκτός, βέβαια, και αν θυμάται τις στρατιές των συμβασιούχων - ομήρων της και κρίνει εξ ιδίων…


3. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε 1.756 προσλήψεις συμβασιούχων με τη "φάμπρικα των δικαστικών αποφάσεων". Πράγματι μονιμοποιήθηκαν 1.756 συμβασιούχοι - στα τόσα ψέματα λένε και μια αλήθεια για "ξεκάρφωμα". Μόνο που γι' αυτούς τους εργαζόμενους υπάρχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν!
Καλό θα είναι η ΝΔ να διευκρινίσει στους πολίτες: Θα σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων ή μόνο όσες αποφάσεις τη βολεύουν; Για το Πρώτο Θέμα δεν υφίσταται τέτοιο ερώτημα...


4. Ο αριθμός των 2099 μετακλητών υπαλλήλων αφορά το σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων του Κράτους, έως και την 31 Οκτωβρίου 2016, από τους οποίους μόνο οι 885 υπάγονται σε κυβερνητικούς και πολιτειακούς φορείς. Οι υπόλοιποι 1.214 αφορούν μετακλητούς σε δήμους και περιφέρειες καθώς και μετακλητούς υπαλλήλους σε βουλευτές και ύπηρεσίες της Βουλής. Σε καμία περίπτωση, δηλαδή, "δικά μας παιδιά" ή "στρατός κομματικών" -για την ιστορία στις 30 Νοεμβρίου 2016 ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων ήταν 1930 από τους οποίους μόνο 708 σε κυβερνητικούς και πολιτειακούς φορείς.


5. Έως το Νοέμβριο του 2015 στο μητρώο μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου, στην εργασιακή σχέση “μετακλητοί" καταγράφονταν μόνο οι απλοί μετακλητοί υπάλληλοι και όχι οι πάσης φύσεως ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες, επιστημονικοί συνεργάτες, κ.λπ. υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, κ.ά. Με απλά λόγια, όλα τα προηγούμενα χρόνια, "καταγραφόταν" μια "εικονική πραγματικότητα" που απέκρυβε το συνολικό αριθμό των μετακλητών από τους πολίτες.


6. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της "εικονικής πραγματικότητας" παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Στο γραφείο υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης (μόνο στον Υπουργό και όχι και σε αναπληρωτή Υφυπουργό, Γενικούς Γραμματείς, κ.λπ.) υπηρετούσαν:
Ειδικοί σύμβουλοι            14
Μετακλητοί                8
Ειδικό επιστημονικό προσωπικό    4
Δημοσιογράφο                2
Αποσπασμένοι                14 και με
Διάθεση (από το ΚΕΛΠΝΟ)        11
Σύνολο                    53 άτομα!

Από αυτά τα 53 άτομα, που υπηρετούσαν στο γραφείο του τότε υπουργού, με βάση την τότε υπάρχουσα μεθοδολογία, στη στήλη "Μετακλητοί", του μητρώου μισθοδοτούμενων του Δημοσίου, υπήρχε υποχρέωση εμφάνισης μόνο για τους 8 μετακλητούς υπαλλήλους! Με τις ρυθμίσεις της σημερινής κυβέρνησης θα εμφανίζονταν και οι 53.


7. Σήμερα στην εργασιακή σχέση "Μετακλητοί" καταχωρούνται οι ειδικοί σύμβουλοι, οι ειδικοί και επιστημονικοί συνεργάτες, οι γενικοί ειδικοί γραμματείς και γενικά οι πάντες των οποίων η θέση χαρακτηρίζεται από το νόμο ως θέση "Μετακλητού". Η μεθοδολογία άλλαξε συνειδητά από την σημερινή κυβέρνηση προκειμένου να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια.


8. Δυστυχώς η ΝΔ παραποιεί συνειδητά την πραγματικότητα -για το Πρώτο Θέμα δεν είχαμε ποτέ καμιά αμφιβολία. Η ηγεσία της ΝΔ. όμως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει:
    - Θα σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις;
    - Νοσοκομεία, σχολεία, δήμοι, hot spot θα αφεθούν στη μοίρα τους; Και όποιος επιζήσει;Τα ποδάρια του ψέματος

 

Σημείωση «Πρώτου ΘΕΜΑτος»: Όπως, σωστά γράφεται στην αρχή του κυβερνητικού non paper, «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια». Και στο Μέγαρο Μαξίμου το ξέρουν καλύτερα διότι όλο αυτό το διάστημα διαψεύστηκαν όλοι όσοι αμφισβητούν τη δυνατότητα του πρωθυπουργού και των συνεργατών να σκίσουν το Μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο, να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, να επιβάλουν τη σεισάχθεια και να διαγράψουν το χρέος, να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό και να μειώσουν το αφορολόγητο και να δώσουν μόνιμη 13η σύνταξη και τόσα άλλα που, ως γνωστόν, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε... επί της γης παράδεισο!       

 

Υ.Γ: Προσοχή, ωστόσο, έχουν πάρει τόση φόρα στην κυβέρνηση που προ ημερών διόρισαν και δημοσιογράφο του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» σε δομή φιλοξενίας προσφύγων….Νέο non paper

Το Μαξίμου επανήλθε πριν από λίγο με νέο non paper, στο οποίο αναφέρεται:

Προς Θέμο Αναστασιάδη, ενταύθα

Αν η απάντησή μας είναι παραδοχή προσλήψεων τότε πραγματικά η επιστήμη σηκώνει τα
χέρια ψηλά…

Η απάντηση του Πρώτου ΘΕΜΑτος

Προσυπογράφω την απάντηση του ρεπόρτερ συναδέλφου μου Γρηγόρη Τζιοβάρα, αν και ομολογώ ότι μας τη φέρατε: διορίσατε περισσότερους απ' όσους γράψαμε.

Υ.Γ. Και όσον αφορά την... παράδοσή σας, καιρός ήταν, αλλά να με λέτε και μητσοτακικό;
Θ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ (67)

τρολ

Τις εκατονταδες χιλιαδες μονιμοποιησεις του Πάκη τις "ξεχασατε"! Ε, πρωτοθεμακια; Η μήπως εκείνες ηταν "συνταγματικές"; Για αυτό παει κατα διαολου αυτή η χώρα...

Αναγνώστης ΘΕΜΑτος,Συριζαίος,προς Θέμο,ΘΕΜΑ.

Γουστάρω που πλακώνεστε όλη μέρα με το Μαξίμου. Τόσος χαρτοπόλεμος,ούτε στις Σχολές. Συνεχίστε κι οι δυο πλευρές τις κλωτσές,για να λειτουργεί απρόσκοπτα η Δημοκρατία μας. Παραμένω αναγνώστης Θέμου,παραμένω Συριζαίος.Στηρίζω την Κυβέρνηση,ελέγχω την Εξουσία.

Συριζοτρολ

Παραμένω αναγνώστης Θέμου,παραμένω Συριζαίο - τρολ. Στηρίζω την Κυβέρνηση,πληρώνομαι με το ψέμα...

Αναγνώστης ΘΕΜΑτος,Συριζαίος,προς Θέμο,ΘΕΜΑ.

Πας Συριζαίος βάρβαρος;

OPP

36.250 x 3 ψήφους μέσο ορο ανά οικογένεια = 108.750. Και μετά αναρωτιούνται μερικοί πως είναι δυνατό οι απατεώνες να παίρνουν ακόμα 15%-20%. Είπαμε - λατινοαμερικανικές καταστάσεις με όλους να φτωχαίνουν κάθε χρόνο και με αυτούς που συνεχίζουν παίρνουν ένα ξεροκόμματο να τους ψηφίζουν γιατί αισθάνονται πιο τυχεροί από τους υπολοιπους.

MK

Το μόνο που ξέρουν είναι τραμπουκισμοί, παλαιολιθική προπαγάνδα, και κάτι μηχανορραφίες στυλ Παππά-Καρανίκα. Για τίποτε άλλο δεν είναι ικανοί και φυσικά δεν μπορούν να δημιουργήσουν τίποτα. Συνεχίστε να ρίχνεται φως και να μην μασάτε στο ΠΘ.

συριζοανεκδοτα!

ειδικο επιστημονικο προσωπικο , οι ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ συριζοδιορισθεντες ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ?! __________________________ΑΝΕΚΔΟΤΟ!

@

Όλη η Ελλάδα είναι Συριζα!

@23:35

κοψε τς μπαφους. Εχεις παραισθησεις, ψευδαισθησεις και αυταπατες.

Δημόσιατουαλε

Δημόσιο τέλος. Βάλτε επιτέλους ένα τέλος στην πιο ελλειματική εταιρία στον πλανήτη. Το ελληνικό δημόσιο με αφέντες τους πολιτικούς. Αν θέλετε να σώσετε την χώρα πουλήστε επιτέλους δημόσιο. Δεν πάει άλλο.

@

Αναγνωση ξερεις; Ριξε μια ματια παραπανω. Ανοητε.

dimitri

Καλέ τι θα γίνει; Θα προσληφθούμε επι τέλους, στο Δημόσιο με 543 ευρώ, η θα απλώνουμε κουρελούδες στο Σύνταγμα και θα χορεύουμε με Νταούλια και Ζουρνάδες. Βλέπε Τσυριζοπανωραίες με ταμπούρλα. Χα χα χα.

τρολ

Χωρίς δημόσιο δεν θα έχουν λογο ύπαρξης οι περισσοτεροι πολιτικοί και οι παρατρεχαμενοι τους. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Χάρης

Δεν γίνεται μια διαδήλωση απο τους ιδιωτικούς για τους δημόσιους. Κάνουν διαδηλώσεις τα βολεμένε κοπρόσκυλα του δημοσίου αν κάνε να τους κόψουν κάτι κ οι αγρότες αν δεν τους αφήσουν τα πάντα αφορολόγητα. Αλλα θα ξυπνήσει ο λαός μια μέρα κ θα τρέχουν να κρυφτούν..

Γατάκια...

Τώρα καταλαβαίνετε γιατί θα ξαναεκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019?

Όταν δε θα έχει να τους πληρώσει....

...θα δούμε ποιοι είναι τα γατάκια. Δε νομίζω πως πιστεύουν ακόμα πως ο Τσίπρας έχει έναν κήπο γεμάτο λεφτόδεντρα και κότες που γεννάνε χρυσά αυγά καθημερινά. Τα πρόβατα θα αρχίζουν να βελάζουν όταν δουν πως δεν έχει σανό (δηλαδή όταν δούνε πως η πληρωμή δε λέει να μπει στην τράπεζα για κανένα εξάμηνο τουλάχιστον).

dimitri

Κόψε κατι ΤσυριζοΓατούλα μου. ΜΙΑΟΥ ΜΙΑΟΥ.

Μήτσουλας

Τα κοπρόσκυλα ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι πρέπει να προχωρήσει. Αλέξη , μη μασάς. Η δεξιά τα έχει χάσει. Το ίδιο και τα Πασοκο-ποταμάκια !

george

πάλι πρέπει να δεις μέσα βαθιά στο μυαλό σου-- αν έχεις --τι είσαι . ΠΑΣΟΚ είσαι και ΠΑΣΟΚ κυβερνάει ανόητε...όχι το 4% του συνασπισμοί της αριστεράς και της προόδου, τότε ησουν πιο ανόητος και δεν θυμόσουν ..τώρα είσαι ακόμα περισσοτερο...

Λουλης

Το καραβάνι προχωράει, και ίσια πανω στο ειδικό δικαστήριο κατευθύνεται, που είναι μπροστά του, και το περιμένει !!!

σέ

πονάει η καθαρότητα της σκέψης σιριζανέλ;;; τσίριζα παθόκ Σωρρας , σωτήρες μας .

dimitri

Απο την πέρα Ραχούλα να υποθέσω ΤσυριζοΜήτσουλα - διορισμένος της Β Δημοτικού - Αφιςοκολλητής.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis0

«Η ιστορία και η εξέγερση του Ίλιντεν είναι ταυτισμένη με το Μακεδονικό αλυτρωτισμό», τόνισε κατά την περιοδεία του στην Κέρκυρα και πρόσθεσε ότι «είναι επιτομή του αλυτρωτισμού. Η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ αυτό το όνομα»

43