Ζητούνται επειγόντως εξηγήσεις για το όργιο των ρουσφετολογικών προσλήψεων

Ζητούνται επειγόντως εξηγήσεις για το όργιο των ρουσφετολογικών προσλήψεων

Η αμήχανη αντίδραση του Μαξίμου, το οποίο, αντί απάντησης επί της ουσίας, επιδόθηκε σε ύβρεις - Απαντήσεις ζητούν ΝΔ και Ποτάμι

Ζητούνται επειγόντως εξηγήσεις για το όργιο των ρουσφετολογικών προσλήψεων
Τις εξηγήσεις που επί αρκετούς μήνες αρνούνται να δώσουν για το όργιο των ρουσφετολογικών προσλήψεων στο οποίο έχουν επιδοθεί θα κληθούν να παρουσιάσουν στο Κοινοβούλιο οι κυβερνητικοί ιθύνοντες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος για τους δεκάδες χιλιάδες νέους διορισμούς του τελευταίου χρόνου.

Η αμήχανη αντίδραση του Μαξίμου, το ο οποίο, αντί απάντησης επί της ουσίας, επιδόθηκε σε ύβρεις κατά της εφημερίδας που ανέδειξε το μείζον ζήτημα με το οποίο εκτροχιάζονται οι δημόσιες δαπάνες και επιβαρύνονται με νέους φόρους τους πολίτες, στο βωμό της δημιουργίας πελατειακού κράτους και κομματικού στρατού από τους
ΣΥΡΙΖΑ-
ΑΝΕΛ
Κλείσιμο
, ενίσχυσε τη βασιμότητα των καταγγελλομένων που ούτως ή άλλως στηριζόταν σε αδιάψευστα στοιχεία από επίσημες πηγές.

Στο ίδιο πλαίσιο, προκαλεί εντύπωση ότι, ενώ
το θρασύτατο non paper που διανεμήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι του Σαββάτου, αρκετές ώρες μετά την κυκλοφορία του ΘΕΜΑτος, κατέληγε με την… απειλή ότι μετά τις ύβρεις θα ακολουθούσαν και τα στοιχεία που θα αντέκρουσαν το δημοσίευμα, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

Αντ' αυτού, η αρμόδια υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη κατέφυγε σε επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εξίσου αμήχανα απέφυγε κάθε αναφορά στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με τα οποία σε ένα χρόνο οι υπηρετούντες στο Δημόσιο –με εξαίρεση εκπαιδευτικούς και υγειονομικούς- αυξήθηκαν κατά 27.700 άτομα.
 
«Θεωρίες συνωμοσίας» απέναντι στα στοιχεία

«Οι ανώνυμοι κονδυλοφόροι του Μεγάρου Μαξίμου καλά θα κάνουν να αφήσουν τις θεωρίες συνωμοσίας που προκαλούν μόνο γέλιο… Οφείλουν να απαντήσουν με σοβαρότητα -όση και αν τους έχει απομείνει- στην ελληνική κοινωνία για το δυσβάσταχτο κόστος που προκαλούν με τις ρουσφετολογικές πρακτικές τους στο Δημόσιο», σχολίασε το γραφείο Τύπου της ΝΔ απαντώντας στο non paper του Μεγάρου Μαξίμου με το οποίο επιχειρήθηκε να συνδεθεί το δημοσίευμα του ΘΕΜΑτος με πτυχές της υπόθεσης που έχουν υπάρξει αντικείμενο κοινοβουλευτικού έλεγχου εκ μέρους στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Περιμένουμε, λοιπόν, από την κυβέρνηση και τη λαλίστατη υπουργό κυρία Γεροβασίλη, που θα μείνει στην ιστορία για τη "γκρίζα" δήλωσή της το βράδυ που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο του αποτυχημένου "υπουργού καναλάρχη" κ. Παππά, να μας απαντήσει: Πώς εξηγεί ότι, ενώ ισχύει ο κανόνας "1 προς 5" για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, αυτό έχει διογκωθεί μέσα σε ένα χρόνο κατά 8.000, περίπου, υπαλλήλους, κοστίζοντας στους πολίτες επιπλέον 150.000.000 ευρώ;», ανέφερε η ΝΔ στην ίδια ανακοίνωση.

Αντικρούοντας, εξάλλου, τον ισχυρισμό για σχέσεις και «γραμμές» δημοσιογράφων και εφημερίδων με τη ΝΔ, οι ιθύνοντες της Πειραιώς επεσήμαναν ότι «αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης για τη δημοσιογραφία και εν τέλει για τη Δημοκρατία».

Καλώντας, τέλος, την αρμόδια υπουργό να παραθέσει στοιχεία, υπογράμμισαν ότι η κυρία Γεροβασίλη θα αναγκαστεί να το πράξει πολύ σύντομα στη Βουλή, κατά τη συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης που έχουν καταθέσει 12 βουλευτές του της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  «Την περιμένουμε…», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς.
 
Ποτάμι: Βρίζουν όποιον τολμά να κάνει κριτική

Να αφήσει κατά μέρος τις λασπομαχίες και να απολογηθεί για τις προσλήψεις, κάλεσε, εξάλλου, το Ποτάμι σε μια αιχμηρή ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Σεβαστουπόλεως με την οποία στηλιτεύεται η ανοίκεια ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Τα τρολ που εργάζονται στα κυβερνητικά γραφεία, για να καλύψουν τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει στην κοινωνία για τις κομματικές προσλήψεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επιτίθενται με κάθε τρόπο, σε δημοσιογράφους, εφημερίδες και σάιτ που αποκαλύπτουν κάποιες από τις ρουσφετολογικές τους επιλογές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το “σχέδιο” είναι απλό. “Βρίζουμε - ξεσκίζουμε όποιον τολμά να μας κάνει κριτική και σε λίγο δεν θα τολμά κανείς να πει κουβέντα”. Είναι η παλιά συνταγή επιτυχίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Που αυτή τη φορά ενισχύεται με άφθονο κρατικό χρήμα προς πειθήνιους υπαλλήλους που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο αλλά και σε συστημικά ΜΜΕ», προστίθεται.

«Η κοινωνία όμως θέλει απαντήσεις και όχι λασπομαχίες. Να απαντήσουν, λοιπόν, στα επίσημα ελληνικά και ευρωπαϊκά στατιστικά στοιχεία που μαρτυρούν το όργιο των προσλήψεων, τις οποίες εγκαίρως, και στη Βουλή, έχει αποκαλύψει το Ποτάμι. Προσλήψεις που παραπέμπουν στις ένδοξες μέρες του παλαιοκομματισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να απολογηθούν για το αν θεωρούν λογικό ένας υπουργός να βολεύει στο άψε σβήσε 5 συγγενείς του στο δημόσιο… Και μετά να κάνουμε και την κουβέντα για το ρόλο δημοσιογράφων, εντύπων και εκδοτών (αν και ούτε αυτή η συζήτηση θα τους συμφέρει)», καταλήγει το Ποτάμι.
 
Θεοχάρης: Βουλευτές «δεμένοι» με 5 μισθούς

Επίθεση στην κυβέρνηση για την τακτική της εξαπέλυσε και ο Χάρης Θεοχάρης μέσω ανάρτησης στο Twitter στην οποία ανέφερε: «Το Μαξίμου επιτέθηκε και πάλι στον δημοσιογράφο που έβγαλε το θέμα με τις προσλήψεις. Τα στοιχεία αδιάψευστα και η απάντηση "θα" δοθεί. Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης είναι πολύ πιο επικίνδυνος και από την απληστία, την ανικανότητα ή την ιδεοληψία της. Ας μην ανησυχούν όμως. Όλος ο κόσμος ξέρει πως οι βουλευτές είναι "δεμένοι" και ψηφίζουν τα πάντα γιατί θα χάσουν από 5 μισθούς».

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος με τίτλο: Διορίζουν 75 «δικά μας παιδιά» κάθε μέρα


Με καταιγιστικούς ρυθμούς η κυβέρνηση επίμονα και σταθερά ανοίγει διάπλατα πόρτες και παράθυρα, παραπόρτια και φεγγίτες για να βολέψει ημετέρους στο Δημόσιο, αδιαφορώντας για την εκτίναξη των δαπανών που μοιραία προκαλείται και οδηγεί στη συνεχή και αδιάλειπτη υπερφορολόγηση των νοικοκυριών που στενάζουν και των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν το φάσμα του λουκέτου.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης η τάση μείωσης της απασχόλησης στο Δημόσιο, που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας αφενός των μαζικών συνταξιοδοτήσεων και αφετέρου των δραστικών περιορισμών στις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού, αντιστρέφεται και πλέον οι μισθοδοτούμενοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αυξάνονται και πληθύνονται, αφού κάθε μέρα, ακόμη και τις αργίες, προστίθενται κατά μέσο όρο 73 νέοι δημόσιοι υπάλληλοι. 

Ταυτόχρονα, οι δαπάνες που απαιτούνται για τη μισθοδοσία τους αυξάνονται σε τέτοιο βαθμό που υπολογίζεται ότι οι πρόσφατες υπέρογκες αυξήσεις στους ειδικούς φόρους για τα καύσιμα, την κινητή τηλεφωνία και τον καφέ, που «καίνε» όλους τους Ελληνες, επιβλήθηκαν για να καλυφθούν οι επιπλέον δαπάνες που απαιτούνται για τη μισθοδοσία των νεοπροσλαμβανομένων και την πληρωμή των ειδικών προνομίων (υψηλότερες αποδοχές, πλασματικές υπερωρίες κ.λπ.) που θεσπίζονται για τον κομματικό στρατό των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. που βρήκε καταφύγιο στο κράτος με τις ιδιότητες των μετακλητών υπαλλήλων και των παχυλά αμειβόμενων θέσεων ειδικών συμβούλων. Το πιο εντυπωσιακό και συνάμα ανησυχητικό είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται από τους κυβερνητικούς ιθύνοντες για απόκρυψη της πραγματικής διόγκωσης του κράτους μέσα από φάμπρικες που έχουν εφεύρει τόσο για την παράκαμψη της διαφάνειας που εγγυάται η εμπλοκή του ΑΣΕΠ στους διορισμούς όσο και για τους περιορισμούς που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, στη λογική της πρόβλεψης για πρόσληψη ενός νέου υπαλλήλου για κάθε πέντε αποχωρήσεις. 

Αλλα η ΕΛΣΤΑΤ, άλλα η απογραφή

Ετσι, για παράδειγμα, ενώ η ΕΛΣΤΑΤ σε έρευνα για την απασχόληση δείχνει ότι μεταξύ Ιουνίου του 2015 και Ιουνίου 2016 τα άτομα που απασχολούνται στο Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 27.700, τα επίσημα στοιχεία της απογραφής για το σύνολο των απασχολούμενων στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα δείχνουν σαφώς πιο περιορισμένη την καθαρή αύξηση των κάθε είδους μισθοδοτούμενων από τον δημόσιο κορβανά που επήλθε τον τελευταίο χρόνο και εμφανίζεται να φτάνει στους 6.803 επιπλέον εργαζομένους στο κράτος.

Ειδικότερα, σε σύγκριση με το αμέσως επόμενο διάστημα από τις τελευταίες εκλογές, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής που τηρούνται από το αρμόδιο υπουργείο, το σύνολο των απασχολουμένων στο Δημόσιο από 690.425 που ήταν τον Οκτώβριο του 2015 ανήλθε έναν χρόνο μετά, τον Οκτώβριο του 2016, σε 697.228 απασχολούμενους με κάθε είδους εργασιακή σχέση, δηλαδή τακτικό και έκτακτο προσωπικό, μετακλητοί, αιρετά μέλη, καθώς και συμβασιούχοι, που αμείβονται είτε από τον κρατικό προϋπολογισμό είτε από τα ανταποδοτικά τέλη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα κονδύλια κοινοτικών προγραμμάτων, όπως το ΕΣΠΑ κ.ά. 

Πάντως, είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι η αύξηση κατά 6.803 άτομα που εμφανίζεται στον συγκριτικό πίνακα της περιόδου Οκτώβριος 2015 - Οκτώβριος 2016 καταγράφεται παρά τη μείωση -κατά 2.195 προσώπων- του τακτικού προσωπικού στο στενό Δημόσιο εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων. Και είναι αύξηση η οποία προέρχεται κυρίως από τους επιπλέον 5.065 συμβασιούχους του στενού δημόσιου τομέα, αλλά και κατά 1.523 θέσεις στον ευρύτερο τομέα, δηλαδή στα ΝΠΙΔ (Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου), που είναι δύο κατηγορίες στις οποίες θεωρείται πιο πρόσφορη η παράκαμψη του ΑΣΕΠ και το βόλεμα ημετέρων.











Ο κύκλος των «κολλητών» που αμείβονται καλύτερα απ’ όλους

Διαρκώς διευρυνόμενος, εξάλλου, είναι ο κύκλος των πιο ακραιφνών κομματικών που είναι οι μετακλητοί και τους οποίους ο νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα καταργήσει. Αντί για κατάργηση, όμως, καταγράφεται εντυπωσιακή αύξηση, αφού από 1.578 που ήταν τα μέλη του κομματικού στρατού που «τρύπωσαν» στο κράτος κατά την «πρώτη φορά Αριστερά» διακυβέρνηση, αισίως στη δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. έφτασαν στους 2.099  - αριθμός που μετά τους νέους διορισμούς που έγιναν και συνεχίζονται μετά τον προ διμήνου κυβερνητικό ανασχηματισμό εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. Και αυτό καθώς κάθε μέρα στο ΦΕΚ ανεβαίνουν νέες αποφάσεις με «κολλητούς» που βρίσκουν καταφύγιο στο Δημόσιο.

Ακόμη πιο κραυγαλέο είναι το περιεχόμενο (ν)τροπολογίας σε νομοσχέδιο για την έρευνα με την οποία σε καθένα από τα γραφεία των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Προστασίας του Πολίτη θεσπίζονται δύο επιπλέον θέσεις δημοσιογράφων, για έκαστο εκ των οποίων προβλέπεται μηνιαίος μισθός 2.625 ευρώ χωρίς να λαμβάνεται υπόψη αν διαθέτει ή όχι τυχόν ιδιαίτερα προσόντα. Και αυτό όταν, σε συγκριτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η τεκμηρίωση του Ποταμιού, ένας πανεπιστημιακός με 20ετή προϋπηρεσία που είναι παντρεμένος με δύο παιδιά αμείβεται με 1.890 ευρώ τον μήνα, ενώ ένας πρωτοδίκης με 2.067 ευρώ.    
      
Οι κρυμμένοι διορισμοί στο πέλαγος των κοινοτικών κονδυλίων

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνεται και σε σχετική έκθεση της Eurobank για την ανάλυση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία κατέγραψε σημαντική αύξηση -κατά 27.700 άτομα- των απασχολούμενων στο κράτος κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016, ο δημόσιος τομέας αποτέλεσε -μαζί με τον τουρισμό και τη μεταποίηση- έναν από τους ισχυρούς μοχλούς ενίσχυσης της απασχόλησης.

«Αξίζει να τονιστεί ότι στα τελευταία τέσσερα τρίμηνα σημειώθηκε ενίσχυση της συμμετοχής του δημόσιου τομέα στην αύξηση της απασχόλησης», αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της τράπεζας στην έκθεση που είδε το φως τον περασμένο Σεπτέμβριο και στην οποία σημειώνουν ακόμη ότι αντιστράφηκε η πορεία μείωσης των απασχολουμένων στο Δημόσιο που είχε καταγραφεί τον αμέσως προηγούμενο χρόνο. 

Στις ερωτήσεις που απηύθυναν στελέχη της αντιπολίτευσης για τη σημαντική απόκλιση των στοιχείων της απογραφής με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με την οποία έχουν αποκρυβεί περίπου 20.000 διορισμοί, οι απαντήσεις υπήρξαν ασαφείς. «Είναι κάτι τριμηνίτες, εξαμηνίτες, οκταμηνίτες κ.λπ.», ήταν τα έμμεσα μισόλογα που πήραν στελέχη του Ποταμιού που ανέδειξαν το ζήτημα. «Σήμερα ξέρουμε πια, έστω και διά της τεθλασμένης, πού βρίσκονται», επισημαίνει ο κ. Παναγιώτης Καρκατσούλης, ο οποίος επίμονα έθεσε το ζήτημα απαιτώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση. 

«Προσλήφθηκαν με τρόπο ρουσφετολογικό και αναξιοκρατικό στα κοινοτικά προγράμματα», είναι η εξήγηση που ο ίδιος δίνει και η οποία συνάδει με τις βαριές καταγγελίες που έκανε η αρμόδια για τη διαχείριση κοινοτικών και άλλων πόρων του υπουργείου Εργασίας Δήμητρα Χαλικιά. Οπως είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ», η κυρία Χαλικιά εξαναγκάστηκε σε παραίτηση όταν ήρθε σε αντιπαράθεση με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου εξαιτίας φωτογραφικών αναθέσεων που προωθούσε μέσω των κοινοτικών προγραμμάτων και οι οποίες συνιστούσαν μια άνευ προηγουμένου κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Η φάμπρικα με τις δικαστικές μονιμοποιήσεις συμβασιούχων

Η νέα μεγάλη φάμπρικα για προσλήψεις ημετέρων κατά παράβαση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, με την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. επιχειρεί να ανοίξει «παράθυρα» και «φεγγίτες» για την άλωση του Δημοσίου είναι, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται από την αντιπολίτευση, οι νέες γενιές συμβασιούχων που προσλαμβάνονται για μικρό χρονικό διάστημα αλλά με ρητή υπόσχεση για μονιμοποίηση.

«Αδιαφορώντας για το δημοσιονομικό κόστος, η κυβέρνηση προχωρά βήμα-βήμα στο χτίσιμο του πελατειακού της οικοδομήματος με σειρά μέτρων και παρεμβάσεων», επισημαίνει ο αρμόδιος για τη Δημόσια Διοίκηση τομεάρχης της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς. «Προσφιλές εργαλείο στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής είναι η κατάθεση βουλευτικών τροπολογιών είτε για τη μετατροπή εργασιακών σχέσεων με στόχο τη μονιμοποίηση υπαλλήλων από την πίσω πόρτα, είτε για τη συνεχή παράταση συμβάσεων με σκοπό να οδηγήσει σε τέτοιου είδους μονιμοποιήσεις», σημειώνει ο «γαλάζιος» βουλευτής. 

Αποκορύφωμα της πρωτοφανούς τακτικής παράκαμψης των ρητών συνταγματικών διατάξεων που απαγορεύουν μονιμοποίηση συμβασιούχων και δεν επιτρέπουν υιοθέτηση ρυθμίσεων χωρίς έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις οικονομικές επιπτώσεις, υπήρξε η πρόσφατη (ν)τροπολογία με την οποία υποχρεώνονται πλέον οι δήμαρχοι να μην ασκούν όλα τα ένδικα μέσα στις προσφυγές των επί συμβάσει απασχολουμένων για να παραμείνουν στις θέσεις τους και μετά τη λήξη του χρόνου για τον οποίο προσλήφθηκαν. 

Μέσω αυτής της φόρμουλας, το τελευταίο διάστημα βρήκαν τον δρόμο προς τη μονιμοποίηση 1.756 συμβασιούχοι, όπως προκύπτει από έγγραφη απάντηση με συνοδευτικούς πίνακες που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη, έπειτα από σχετική ερώτηση 33 βουλευτών της Ν.Δ. που κατήγγειλαν «προσλήψεις ημετέρων κατά παράβαση των νόμων».

Οπως, ωστόσο, επισημαίνουν οι «γαλάζιοι» βουλευτές, στην απάντηση της κυρίας Γεροβασίλη «σκοπίμως δεν διευκρινίζεται πόσες από τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις προήλθαν πράγματι μετά την εξάντληση όλων των βαθμών δικαιοδοσίας και την τελική κρίση από το Ανώτατο Δικαστήριο και πόσες λόγω παραίτησης από την άσκηση ένδικων μέσων από τους ίδιους τους φορείς». Οπως επίσης δεν διευκρινίζεται αν στον αριθμό συνολικά των 2.224 εργαζομένων που προσλήφθηκαν με σχέσεις ΙΔΑΧ από τον Σεπτέμβριο του 2015 συμπεριλαμβάνονται εκείνοι «οι οποίοι μέσω βουλευτικών τροπολογιών -κατ’ εξαίρεση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης- θεωρήθηκαν ως αορίστου χρόνου με πρωτόδικες μόνο αποφάσεις δικαστηρίων, με ευθεία παρέμβαση ουσιαστικά των τροπολογιών αυτών σε δικαστικές υποθέσεις που ήταν σε εκκρεμότητα».

Σε κάθε περίπτωση, κατά τους Νεοδημοκράτες, «αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η εκτόξευση των μισθολογικών δαπανών στην Κεντρική Διοίκηση», καθώς από τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) το πρώτο εννεάμηνο του 2016, προκύπτει αύξηση των σχετικών κονδυλίων κατά 146 εκατ. ευρώ. Η κυβέρνηση, στο μεταξύ, όχι μόνο αδιαφορεί για τις οικονομικές επιπτώσεις που μπορεί να προκληθούν από τις μονιμοποιήσεις, αλλά αντιθέτως στρέφεται κατά των δημάρχων που αρνούνται να ενδώσουν στις πιέσεις, υπερασπιζόμενοι τη συνταγματική νομιμότητα. 

Κατά πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος συναντήθηκαν με εκπροσώπους συμβασιούχων στη Θεσσαλονίκη για να τους διαβεβαιώσουν ότι προτίθενται να κινητοποιήσουν τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς προκειμένου να επιβληθούν κυρώσεις στους αιρετούς που αρνούνται να συμμορφωθούν με την απαίτηση της κυβέρνησης να μονιμοποιηθούν άπαντες.

Το non paper της κυβέρνησης που εκδόθηκε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου

Η λέξη βούρκος μεταφορικά χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει την ανηθικότητα, την διαφθορά, το έσχατο σημείο ηθικής κατάπτωσης. 

Πολιτικά κόμματα που τροφοδοτούν με ψευδή δημοσιεύματα έντυπα που διαβιούν και τρέφονται από βούρκους είναι καταδικασμένα να εξαφανιστούν στον ίδιο τον βούρκο που αναπαράγουν. Η τακτική "σου δίνω την "είδηση", την κάνεις Πρώτο Θέμα και στη συνέχεια με ανακοίνωση καταγγέλλω την κυβέρνηση" είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Είναι, μάλιστα, τόσο απροκάλυπτη η συνεργασία ΝΔ με Πρώτο Θέμα που το "ρεπορτάζ" υπογράφεται από διαπιστευμένο δημοσιογράφο που καλύπτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την παραγωγή της ΝΔ, στην κατανάλωση του Πρώτου Θέματος! 

Για μία ακόμη φορά η εφημερίδα του "κομιστή" λειτουργεί και επισήμως ως γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Εφόσον δεν τολμά ο κ. Μητσοτάκης να πει ανοιχτά στους πολίτες πως ενοχλείται από τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, για την ενίσχυση της διαλυμένης από τις πρακτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δημόσιας Υγείας, τη βρώμικη δουλειά αναλαμβάνει το Πρώτο Θέμα. Φυσικά στο "ρεπορτάζ" ούτε λόγος δεν γίνεται για την ενίσχυση της Υγείας, παρά μόνο για δήθεν "μετακλητούς υπαλλήλους" και "κομματικούς στρατούς". 

Τα επίσημα στοιχεία που θα δημοσιευθούν άμεσα θα απαντούν στα χαλκεία.

Η απάντηση της εφημερίδας

«Άκου, Αλέξη μας...

Για άλλη μια φορά, όπως συμβαίνει τελευταία Κυριακάς και εορτάς απόγευμα, ο κομιστής του τρίτου Μνημονίου της Μέρκελ, Αλέξης Τσίπρας, καθυβρίζει με μανία το Πρώτο Θέμα, κρυπτόμενος πίσω από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ή τα χυδαία non paper που εκδίδει το Μαξίμου.

1. Παραμονή Πρωτοχρονιάς εξαπέλυσε εναντίον μας τόνους λάσπης για τις αποκαλύψεις μας σχετικά με την παράνομη εκλογή της Όλγας Γεροβασίλη λόγω ασυμβίβαστου. Όσα ακολούθησαν με τις καταγγελίες τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης και τις απόψεις πολλών έγκριτων συνταγματολόγων της χώρας, απέδειξαν ότι έχουμε απόλυτο δίκιο.

2. Σήμερα, πάλι γιορτινές ημέρες, επιδίδεται σε ανάλογη ιταμή επίθεση για τις αποκαλύψεις μας για τις 27.700 διορισμούς που έγιναν στο ευρύτερο Δημόσιο τον τελευταίο χρόνο, με σκοπό, όπως γράφουμε, να ξεζουμίζουν τον κόσμο στους φόρους, για να διορίζουν τα δικά τους παιδιά. Φυσικά, δεν παραθέτει κανένα στοιχείο για να μας διαψεύσει ότι βολεύουν 73 δικούς τους κάθε μέρα.

Επειδή καταντάει πια βαρετή η ψύχωση του πρωθυπουργού με το Πρώτο ΘΕΜΑ, και σεβόμενοι το γεγονός ότι μπορεί να οφείλεται και σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, περιοριζόμαστε στα εξής:

α. Άκου, Αλέξη μας: Αντί να κάθεσαι να βρίζεις το Πρώτο ΘΕΜΑ, κάνε καλύτερα καμιά δουλειά σαν πρωθυπουργός που είσαι, την ώρα μάλιστα που μέσα στην παγωνιά των ημερών κοκαλώνουν από το κρύο τα προσφυγόπουλα που άφησες αβοήθητα από την ανικανότητά σου. Δες και τις φωτογραφίες που έχουμε στο protothema.gr όλη μέρα από τη Μόρια της Λέσβου (ή Μυτιλήνης, το ίδιο είναι) χωρίς να έχεις κάνει τίποτα γι' αυτό. Μην το ψάχνεις, τις φωτό δεν μας την έστειλε... η ΝΔ, όπως μας κατηγορείς ότι δήθεν συνεργαζόμαστε μαζί της. Από το ΑΠΕ τις πήραμε, όπως όλη η Ελλάδα. Αλίμονο αν περιμέναμε από τη ΝΔ ή οποιοδήποτε κόμμα, για να κάνουμε δημοσιογραφικά τη δουλειά μας 12 χρόνια τώρα. Αν θέλεις, ρώτα τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο.

β. Άκου, Αλέξη μας: Την άλλη φορά για την Γεροβασίλη κατήγγειλες τον δημοσιογράφο μας ότι είναι «ορφανό» του Ψυχάρη, επειδή δούλευε παλιά στον ΔΟΛ, που προσπαθείς να αλώσεις. Τώρα, ο επί 30 έτη έγκριτος πολιτικός ρεπόρτερ που υπογράφει το δημοσίευμά μας για τις χιλιάδες κομματικές προσλήψεις σου φαίνεται «όργανο της ΝΔ». Τελικά, για να μην κουραζόμαστε, δεν μας στέλνεις μία λίστα για το ποιοι δημοσιογράφοι μας σου κάνουν ή όχι; Έτσι άλλωστε το κάνει τελευταία και ο Ερντογάν στη γειτονιά μας. Ή μήπως το θέλεις αλά Μαδούρο; Μήπως προτιμάς να συνεννοηθούμε κατευθείαν με Καρανίκα και Νοτοπούλου, που, όπως λέει και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσόγονος, τους καταλαβαίνεις καλύτερα;

γ. Τέλος, μην ψάχνεις μαϊμού στοιχεία για να μας απαντήσεις, μια που τα δικά μας, τα οποία και δημοσιεύουμε, είναι επίσημα από την ΕΛΣΤΑΤ.

ΥΓ: Άκου, Αλέξη μας. Τα είπαμε, τα συμφωνήσαμε. Το Πρώτο ΘΕΜΑ ούτε το φοβίζεις ούτε σε φοβάται ούτε θα το κλείσεις. Απλά, πες μας τι ώρα θα μας ξαναβρίσεις το άλλο Σαββατοκύριακο, για να κανονίσουμε να σε περιμένουμε. Βλέπεις, εμείς μπορούμε να βγαίνουμε έξω με τον κόσμο που και που.

Κατά τα λοιπά, κατανοούμε ότι, όταν Σάββατο βράδυ δεν μπορείς να πας ούτε ένα θέατρο, πέφτει βαρύ. 

Καληνύχτα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης