Στο εδώλιο ο Γιώργος Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»

Στο εδώλιο ο Γιώργος Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»

Στις 19 Ιανουαρίου θα δικαστεί ο πρώην πρωθυπουργός - Αποζημίωση 260.000 ευρώ για ηθική βλάβη και εξαπάτηση ζητά πρώην στρατιωτικός για τις προεκλογικές εξαγγελίες του 2009

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί στις 19 Ιανουαρίου ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ.
Παπανδρέου ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών καλείται να αντικρούσει τις κατηγορίες που του αποδίδονται για τις πολυσυζητημένες προεκλογικές εξαγγελίες και οικονομικές υποσχέσεις του 2009 ότι «λεφτά υπάρχουν». Εξαγγελίες και υποσχέσεις με τις οποίες κέρδισε τις εκλογές. 


Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα καθίσει στο εδώλιο μετά από αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον του ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος ζητά από τη Δικαιοσύνη να υποχρεωθεί ο κ. Παπανδρέου να του καταβάλει 260.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους. Ο κ. Σταμάτης ζητά το ποσό αυτό ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που του προκάλεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και για την παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του λόγω των προεκλογικών εξαγγελιών του, οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν.

Η μήνυση

Παράλληλα, η αγωγή αποζημίωσης του πρώην πλωτάρχη στηρίζεται και στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του πρώην πρωθυπουργού. Στη μήνυσή του ο κ. Σταμάτης καταλογίζει στον πρώην πρωθυπουργό τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της εξαπάτησης των εκλογέων και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, κατηγορίες οι οποίες επισύρουν ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες έως και ισόβια κάθειρξη.


Ο κ. Παπανδρέου δικάζεται χωρίς να ζητηθεί από τη Βουλή η άρση της ασυλίας του, καθώς το διάστημα κατά το οποίο πραγματοποίησε τις χειμαρρώδεις προεκλογικές εξαγγελίες του δεν είχε τη βουλευτική ιδιότητα, αφού η Βουλή είχε διαλυθεί και ήταν απλώς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.  Από το βήμα της 74ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου του 2009 και εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου του ίδιου έτους, ο κ. Παπανδρέου είχε τονίσει ότι «δεν είναι απλώς το πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά, γιατί λεφτά υπάρχουν, έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους». 

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

Παράλληλα, υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για έναν χρόνο, ενώ απέκλεισε νέα φορολογικά βάρη στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων κ.λπ.

Ο ίδιος ο απόστρατος αξιωματικός εξαπατήθηκε, όπως ισχυρίζεται, καθότι αν και ψηφοφόρος της Ν.Δ. παρασύρθηκε από τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου για μια αξιοπρεπή διαβίωση έναντι του κ. Κώστα Καραμανλή που πάγωσε τους μισθούς και τις συντάξεις.
Από το 2009, συνεχίζει ο πλωτάρχης στη μήνυσή του, «σταδιακά μειώθηκαν τα εισοδήματά μου, δεν μπορούσα να εξυπηρετήσω τα δάνειά μου και περιήλθα στην κατάσταση της αναξιοπρεπούς και εξευτελιστικής διαβίωσης, γεγονός ατιμωτικό για έναν άνθρωπο και δη ανώτερο αξιωματικό». «Αμέσως μετά τις εκλογές και αφού έγινε πρωθυπουργός, έκανε τα εντελώς αντίθετα από εκείνα που υποσχέθηκε», αναφέρεται στη μήνυση, και για να δικαιο­λογήσει «την καταφανή εξαπάτηση των ψηφοφόρων ισχυρίστηκε ότι δήθεν αγνοούσε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας, κάτι που είναι ηλίου φαεινότερο ότι ψεύδεται».

Επιπρόσθετα, ψεύδεται ο κ. Παπανδρέου, κατά τον μηνυτή, καθώς:


«1) ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Στάινμαϊερ τον είχε ενημερώσει για τα οικονομικά της Ελλάδας, 2) ο επίτροπος της Ε.Ε. Xοακίν Αλμούνια έχει δηλώσει ότι τον είχε ενημερώσει πολύ πριν τις εκλογές του 2009 για την οικονομική θέση της χώρας μας, και 3) ο πρώην διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος -κατά δήλωσή του- τον είχε ενημερώσει επί των οικονομικών. Ομως, σε προγενέστερο χρόνο ο κ. Παπανδρέου είχε παραχωρήσει συνέντευξη στον Στέλιο Κούλογλου και είχε πει ότι “όποια χώρα έχει καταφύγει στο ΔΝΤ καταστράφηκε και ο λαός εξαθλιώθηκε”, ενώ σε συνέντευξή του ο Στρος-Καν είχε τονίσει ότι “ο κ. Παπανδρέου συζητούσε μαζί του υπογείως για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ”». Παρ’ όλα αυτά, μετά την εκλογική του νίκη το 2009, ο πρώην πρωθυπουργός προσέφυγε στο ΔΝΤ με τα γνωστά αποτελέσματα, υπογραμμίζει ο κ. Σταμάτης. Ετσι, μετά την εξαπάτηση των εκλογέων και την ανάληψη της εξουσίας «διαμέσου του σφετερισμού της ιδιότητάς του, ως όργανο του κράτους», ο κ. Παπανδρέου οδήγησε τον ελληνικό λαό «στις ξένες οικονομικές δυνάμεις και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας».

ΣΧΟΛΙΑ (376)

meritis g.

Τώρα που τους δοκιμάσαμε όλους θα καταλάβουμε τα λάθη μας σαν "σοφός λαός", θα εκτιμήσουμε επίσης και την αξία και τις προθέσεις αυτών που πετάξαμε στα τάρταρα. Είμαστε ανώριμος λαός και κακομαθημενος. Ψηφιζουμε για πλάκα τον κάθε άσχετο και ανίκανο και το μικροσυμφέρον μας δεν μας αφήνει να δούμε ποιός αξίζει, σε 1 χρόνο ζητάμε νέες εκλογές. Μακάρι να εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση για να καταλάβουμε καλά ότι η ψήφος ειναι για 4 χρόνια και "ουδέν λάθος αναγνωρίζετε μετά την απομάκρυνση του ταμείου". Αλλάξαμε 5 κυβερνήσεις για τον ΕΝΦΙΑ, έναν δικαιον φόρον που υπάρχει παντού στον κόσμο. Εμείς αναγκάζουμε τους πολιτικούς να μας λένε ψέματα γιατί αυτά θέλουμε ν ακούμε. Να μην διαμαρτυρομαστε λοιπόν.

Συριζοσαπίλα

Αξιος. Πολιτης!..κι οχι ζομπυ σαν πλους τους υπολοιους σαν...εμας τους υπολοιπους ,που δεν αντιδρουμε σε τιποτα!

Βαγγέλης

1) Ο ΓΑΠ δεν είπε απλά "λεφτά υπάρχουν". Είπε "λεφτά υπάρχουν αν τα διεκδικήσεις, αν γίνουν επενδύσεις, αν . . . αν . . .". Είπε ακόμη"υπάρχουν 31 δις ανείσπρακτοι φόροι. Άλλωστε λίγο πολύ όλοι οι Έλληνες πιστεύουν ότι υπάρχουν λεφτά. Αν πίστευαν οτι ΔΕΝ υπάρχουν, θα έβαζαν το κεφάλι κάτω και θα δούλευαν αντί να ζητάνε αυξήσεις. ΑΠλά ο ΓΑΠ έπρεπε να συμπληρώσει "Λεφτά υπάρχουν αλλά είμαι ανίκανος να τα βρω" 2) Όσο για τον λεβέντη που έκανε την αγωγή θα σταματήσω σε μια φράση που διάβασα: "Ο ίδιος ο απόστρατος αξιωματικός εξαπατήθηκε, όπως ισχυρίζεται, καθότι αν και ψηφοφόρος της Ν.Δ. παρασύρθηκε από τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου για μια αξιοπρεπή διαβίωση έναντι του κ. Κώστα Καραμανλή που πάγωσε τους μισθούς και τις συντάξεις." Δηλαδή ψήφισε τον ΓΑΠ όχι από ιδεολογική συγγένεια, ούτε γιατί τον θεώρησε καλύτερο αλλά μόνο από ιδιοτέλεια και για προσωπικό συμφέρον και δεν ντρέπεται που το λέει. Είχα τη γνώμη οτι οι αξιωματικοί τουλάχιστον ψηφίζουν με γνώμονα το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Γιωργος

Συμφωνώ. Δυστυχώς κάποιοι -και δια βίου -βλέπουν το νόμισμα από τη μια πλευρά. Αλλά τι να πει κανείς σ αυτή τη χώρα που ο (ηγετης) κρύβει ένα έλλειμμα15.6% με ψεύτικα στοιχεία πετάει την καυτη πατάτα στον ΓΑΠ και εξαφανίζεται? Αυτόν τον κύριο δεν πρέπει να τον μηνύσει κανείς? Η βολεύει καλύτερα στο ΣΥΣΤΗΜΑ να μηνυσουμε και να διασυρουμε τον ΓΕΩΡΓΙΟΥ της ΕΛΣΤΑΤ....

ναταλια ρ

Και κάτι επίκαιρο. Δύσκολες ώρες περνάει η Κύπρος μας και φαντάζεστε πόσο πιο δύσκολες θα ήταν αν δεν ήταν μέλος της ΕΕ. Σκεφτείτε ποιος έβαλε την Κύπρο στην ΕΕ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου την έβαλε.

Το γράφω γιατί πραγματικά υπάρχει περίπτωση κάποιο από τα ούγκανα να μην το ξέρει.Ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε την Κύπρο στην ΕΕ.

antere

ευχαριστω τον κυριο Σταματη μονο για ένα λογο ,πολιτης ασκει το δικαίωμα του , εξαπατησησης από πολιτικο προσωπο. αδιαφορο αν είναι ο παπανδρεου. αν οι πολιτικοι μας φοβοντουσταν της συνεπειες των πραξεων τους αντι να εχουν ασυλια θα ηταν διαφορετικα τα πραγματα.

Πειραιώτης

εσύ,διορισμένος απ' το πασοκ είσαι,φαίνεσαι από μακρυά και μην το κρύβεις.

Δημοκρατης πολιτης

Πω ,πω,πω!Μια πετσοκομενη φραση,χρησιμοποιησε ενας πλωταρχ... κι εκανε αγωγη στον ΓΑΠ και εχουμε 355 σχολια,μεχρι στιγμης!Α ρε ΓΑΠ,οτι και να λενε ,πουλας.Το θετικο της υποθεσης; Περαν των ψεκασμενων κλισε και τις γωστες καταρες διαφορων Ελληναραδων (συντριπτικες παλαιοτερα),σημερα βλεπω και παρα πολλα θετικα σχολια.Κατι φαινεται ναλλαζει συμπατριωτες.Τωρα τους δοκιμασαμε ολους τους ''σωτηρες''.Μπορουμε να κρινουμε,να συγκρινουμε ,να επιλεξουμε.Αυτοκριτικη και θαρρος χρειαζεται .

Α/Τ Κουντουριώτης

Καλά από τοτε που υπηρετούσε στο ΠΝ ο άνθρωπος αυτός ήταν ένα "-αντε να μην το πώ-". Τωρα ξαναβγήκε στην επιφάνεια από την αφάνεια με την περίπτωση του ΓΑΠ ....... Ρόμπα θα γίνει. ..... Δεν θα είναι και η πρώτη του φορά άλλωστε. ...... Μην συνεχίσω, μονο και μόνο για χάρη του ΠΝ. ....... Μόνο πρέπει κάποιοι να του βάλουν ένα χαλινάρι. ...Διαβάστε που και τι εξώδικα και τι μηνυτήριες αναφορές στέλνει παντού ο εα Πλωτάρχης του ΠΝ Σταμάτης Παναγιώτης του Δημητρίου.. Πέρα από τον ΓΑΠ και ποιους άλλους δεν εχει μηνύσει ακόμα. Τον Καμμένο, Αρχηγούς ΓΕΝ, αρχηγούς Λιμενικού σώματος, Υπουργούς Ναυτιλίας (γιατί λέει δεν τον άφησαν να πάει να εργαστεί στο εμπορικό ναυτικό μετά που τον έδιωξαν από το ΠΝ). Μηνύσεις για την γενοκτονία των Ποντίων εναντίον του Φίλη, Μηνύσεις στην δημόσια διοίκηση, εξώδικα παντού. Μηνύσεις γιατί του μείωσαν την σύνταξη. Μηνύσεις για το ένα για το άλλο, και στο ιδιο το πολεμικό ναυτικό, .... Mέχρι και για τους 300 της βουλής έκανε μηνυτήρια αναφορά στο Ελεγχτικό συνέδριο του κράτους για αυτούς. ........ Ακόμα ο κος Πάνος Σταμάτης έφθασε στο σημείο και είχε κινητοποιήσει με εξώδικα και μηνύσεις τις θεσμικές ενώσεις αποστράτων (την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού) για να τους πείσει ότι έπρεπε να καταθέσουν προσφυγή. και. για να προσφύγουν επίσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. ... Επίσης κατέθεσε μήνυση με αφορμή τις δηλώσεις Τραγάκη ο οποίος σε συνέντευξή του υποστήριξε ότι όλο το πολιτικό σύστημα γνώριζε για τις μίζες από το 2005! ........ Τελικά έχει χαρακτηριστεί !!!!! Οτι είναι ο ναύαρχος στα εξώδικα ... ..... .Kαι σε όλα τα εξώδικα γράφει... Επιπλέον δηλώνω παράσταση πολιτικής αγωγής για όλες τις ανωτέρω παράνομες και αξιόποινες πράξεις τους, για τη υποστήριξη της κατηγορίας και για χρηματική ικανοποίηση, (44) ευρώ, (και εδώ "ζήτουλας"). Με επιφύλαξη αναζήτησης αξιώσεως μεγαλύτερης, ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών δικαστηρίων, λόγω ηθικής και υλικής βλάβης επελθούσας σε εμένα από τις εν λόγω πράξεις. ....... Αυτά λοιπόν . Και για τον κόπο του αιτείται και 44 ευρώ..... Το ερώτημα που κυριαρχεί ειναι εάν είναι μηνυσάκιας ή δικομανής,. . Οχι αυτές είναι τελικά αθώες παθήσεις μπροστά στην περίπτωσή του..

DIJ

Τι ζόρι τραβάτε ρε λεβέντες του Σόρος, φαίνεται από το απόθεμα της προδοσίας έχουν μείνει ακόμη φράγκα.

@Α/Τ Κουντουριώτης 14:56

Και πότε δούλευε ρε φίλε, μπας και τα 'ξεινε ολημερίς; Που βρίσκει τα χρήματα για τους δικηγόρους;

Πάντα

Πάντα οι αθώοι την πληρώνουν....

loukia

βρε ασχετοι που νομιζετε οτι ο γιωργος εφερε το μνημονιο...διαβαστε και λιγο και ξεφανατιστειτε για να ξυπνησετε... δεν εφερε ο γιωργος το μνημονιο αλλα η κατασταση της χωρας το εφερε.να μην ξεχναμε οτι η χωρα βρεθηκε χρεωμενη απο τη νεα δημοκρατια και το εκμεταλευτηκαν τα αλλα κοματα .οσο για τους πασοκτζηδες βουλευτες που πρωτοι πηδηξαν απο το καραβι γιατι δεν ηθελαν νοικοκυρεμα της χωρας. ηθελαν ρουσφετια και πελατολογιο...οσο για το λαο απλα του αρεσει το παραμυθι και ακολουθει τους λαικιστες που ταζουν για να παρουν ψηφους

Ρια

Το Σόρος που μετά κονόμισε με την πτώση του ευρώ ποιος τον συνάντησε στο Μαξίμου; Γιατί ο δικός μας έκανε επτά φορές δηλώσεις με κορύφωση αυτή για το δημοψήφισμα, προκαλούσε πτώση του ευρώ και κονομάνε ο συνομιλητής του κ. Σόρος ; Γιατί μας έβαλε μόνος του στα μνημόνια πριν ακόμη οριστικοποιηθούν τα ελλείμματα ξελασπώνοντας τις ξένες τράπεζες παραδίνοντας την εθνική κυριαρχία και χρεωκοπόντας τους Έλληνες.

Αυτο ακριβως...

Η κατασταση της χωρας ηταν αθλια και εφερε το μνημονιο. Υπαρχουν 2 πιθανοτητες. 1. Ο Γ. Παπανδρεου το ηξερε αυτο και, εν γνωση του, ειπε ψεμματα για το τι θα εκανε και το τι αποθεματικα υπηρχαν. Ειναι ενοχος για ψευτικες προεκλογικες υποσχεσεις, εν γνωση του παραπλανηση του κοσμου, λαικισμο. 2. Ο Γ. Παπανδρεου δεν ηξερε την αθλια κατασταση πριν αναλαβει πρωθυπουργος. Σε αυτη την περιπτωση ειναι ανευθυνος και υπολογος γιατι εκανε ολα τα παρανω (λαικισμο, παραπλανηση) χωρις να φροντισει να ενημερωθει. Και σε αυτη την περιπτωση επιβαλεται να τιμωρηθει. Τα ιδια ακριβως ισχυουν για τον Τσιπρα (σε υπερτατο βαθμο) που ελεγε πως θα καταργησει τα μνημονια με ενα νομο και θα σταματησει τον ΕΝΦΙΑ και θα δωσει αυξησεις και γενικα αλλοπροσαλες και ψευτικες υποσχεσεις. Τα ιδια ισχυουν για το Σαμαρα που εδωσε πιο περιορισμενες υποσχεσεις, αλλα δε στηριξε τη λιτοτητα οταν επρεπε κι οταν ηταν ακομα καιρος. Ελπιζουμε πως ο Κυριακος θα πει τα πραγματα με το ονομα τους. Θα περιγραψει την κατασταση ετσι οπως ειναι χωρις ψεμματα, θα πει για το τι πρεπει να γινει, χωρις να χαιδεψει τα αυτια των δημοσιων. Κι επιπλεον ελπιζουν ΟΛΟΙ οι ψευτες - ασχετως κομματος - να τιμωρηθουν.

yannis

Αυτό το βρωμοπίλαφο,απορω πως δεν εκανε μηνυση,στον Σαμαρα για τα αναδρομικα,και αλλη μια στο Καμμενο για τα ιοδυναμα.Τελος αυτα που μηνυει ειναι ψεκασμενες μπουρδες,που αν ημουν εγω ο ΓΑΠ θα ειχα μηνυσει τον Ραφηνατο Καραμανλη,τον μπουρδολογο Τσιπρα,και την βαμενη ψιψινα.Αυτα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Anastasiades

Τα δημοσιεύματα αυτά προκαλούν απογοήτευση, και ο καθένας μπορεί να σκεφτεί το γιατί κάποιοι αναμασούν ένα τέτοιο ζήτημα, ανέφερε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος

4738007

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού υποστηρίζει σθεναρά την ανεξαρτησία των Εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού» τόνισε ο Μαργκρέτε Βεστάγκερ για το θέμα της Βασιλικής  Θάνου– Αναλυτικά η επιστολή της στον Δημήτρη Παπαδημούλη

12
kiriakos-mitsotakis

Κρίσιμες για την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία θεωρούνται οι επικείμενες συναντήσεις του πρωθυπουργού με Μακρόν - Μέρκελ - Η προετοιμασία του Μαξίμου ενόψει της ΔΕΘ

21