Τι είπαν Ερντογάν - Ομπάμα για το Κυπριακό

Τι είπαν Ερντογάν - Ομπάμα για το Κυπριακό

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, οι δύο ηγέτες ευχήθηκαν η διαδικασία για το Κυπριακό να έχει αίσιο τέλος και να καταλήξει στην ένωση του νησιού αφού διασφαλιστεί μια διζωνική, δικοινοτική λύση

Τι είπαν Ερντογάν - Ομπάμα για το Κυπριακό
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Τρίτης ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Από τα θέματα της συζήτησης τους Ομπάμα -
Κλείσιμο
Ερντογάν δεν θα μπορούσε να απουσιάσει το
Κυπριακό καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τη διάσκεψη της Γενεύης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, οι δύο ηγέτες ευχήθηκαν η διαδικασία για το Κυπριακό να έχει αίσιο τέλος και να καταλήξει στην ένωση του νησιού αφού διασφαλιστεί μια διζωνική, δικοινοτική λύση.

Εν τω μεταξύ σήμερα φτάνει στην Άγκυρα ο υπεύθυνος για θέματα ΕΕ στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, Άλαν Ντουζάν προκειμένου να έρθει σε επαφή με πολιτικούς παράγοντες και να συζητήσουν για το Κυπριακό ζήτημα. Ο Άλαν Ντουζάν θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ αλλά και τον Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Από το πρόγραμμα δεν θα απουσιάζει μια συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό ΕΕ, Ομέρ Τσελίκ.

 Αύριο αναμένεται να φτάσει στην Άγκυρα από την Αθήνα όπου βρίσκεται ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε με θέμα και πάλι το Κυπριακό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης