«Κόντρα» Τόσκα με Κικίλια και Καμίνη για την ασφάλεια των Αθηναίων πολιτών

«Κόντρα» Τόσκα με Κικίλια και Καμίνη για την ασφάλεια των Αθηναίων πολιτών

«Η ασφάλεια δεν εξασφαλίζεται ούτε με ιδεοληψίες ούτε με εμπάθεια» απαντά ο υπουργός στα αιτήματα για παραίτησή του

Συντήρηση... δυνάμεων για την Πρωτοχρονιά
Στην αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας
, αντιδρώντας στις αιτιάσεις του εκπροσώπου της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια
Κλείσιμο
και του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη
, που ζήτησαν την παραίτησή του (εμμέσως ο πρώτος, ευθέως ο δεύτερος) μετά την έξαρση των φαινομένων βίας στην Αθήνα -με τελευταίο χρόνικα το κάψιμο τριών τρόλεϊ από αντιεξουσιαστές στην οδό Πατησίων, στο Πολυτεχνείο.

Την ώρα που η Αθήνα παραδίδεται κάθε νύχτα στις φλόγες και το κέντρο της πόλης μετατρέπεται σε «άβατο», ο κ. Τόσκας απαντά στους κ.κ. Κικίλια και Καμίνη ότι «η ασφάλεια δεν εξασφαλίζεται ούτε με ιδεοληψίες ούτε με εμπάθεια».

Ο Νίκος Τόσκας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι συντεταγμένες αντιδράσεις Κικίλια - Καμίνη αναδεικνύουν την όλο και στενότερη σύγκλιση των απόψεών τους. Συστηματικά επικεντρώνονται στο ειδικό, προκειμένου να συγκαλύψουν τη γενικότερη εικόνα της ασφάλειας της πόλης. Ο κ. Κικίλιας εμφανίζεται για άλλη μια φορά με επιλεκτική μνήμη και αποφεύγει να ανατρέξει στα γεγονότα επί των ημερών διακυβέρνησης της Ν.Δ. Τότε που διαδραματίζονταν εκτεταμένα επεισόδια στην Αθήνα και γινόταν μαζική χρήση δακρυγόνων και βίας, ακόμη και εναντίον γνωστών αγωνιστών σε διαδηλώσεις. Ξεχνούν ότι επί της Ν.Δ. συνέβαιναν κατ’ επανάληψη εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα και οχήματα».

Και συνεχίζει: «Η ΝΔ είναι η ίδια όμηρος της μικροπολιτικής της αντίληψης περί ασφάλειας και τα στοιχεία την διαψεύδουν: Την περίοδο διακυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ καταγράφηκαν οι περισσότερες επιθέσεις σε σπίτια και καταστήματα στην περιοχή των Εξαρχείων, όπως και οι περισσότεροι εμπρησμοί οχημάτων στην ίδια περιοχή. Η ΝΔ της άκριτης βίας έναντι των πολιτών και της προκλητικής αδιαφορίας για την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος, είναι αυτή που επί σειρά ετών έσπρωχνε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, τόσο στα Εξάρχεια όσο και στη Δυτική Αττική. Επί των ημερών της δεν εφάρμοζαν κανενός είδους αστυνόμευση σε αυτές τις περιοχές. Είναι αυτή που έκλεισε τα μάτια απέναντι στα προβλήματα, δεν έδωσε λύσεις και τώρα εγκαλεί τους άλλους».

«Σε ό,τι αφορά τον δήμαρχο της Αθήνας» υπογραμμίζει ο κ. Τόσκας, «συνηθίζει να επιλέγει την εύκολη κριτική, αλλά, όποτε του έχει ζητηθεί να αναλάβει ευθύνες, το αποφεύγει. Η ασφάλεια δεν εξασφαλίζεται ούτε με ιδεοληψίες ούτε με εμπάθεια».

Νωρίτερα, ο κ. Καμίνης είχε εκφράσει την οργή του ως δήμαρχος Αθηναίων για τους νέους βανδαλισμούς των κουκουλοφόρων και την στάση της αστυνομίας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι είναι δυσεξήγητη η στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την μεγάλη επιχειρησιακή ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Υπάρχει κενό ασφαλείας στην Αθήνα. Βλέπουμε να καίγονται περίπτερα και χθες το βράδυ τρία τρόλει. Ο Δήμος και οι κάτοικοι προσπαθούν να κρατήσουν την πόλη όρθια. Όμως το πρόβλημα είναι πολιτικό. Ο κ. Τόσκας πρέπει να παραιτηθεί. Ζητώ την αντικατάστασή του» είπε ο κ. Καμίνης, διερμηνεύοντας, όπως ανέφερε, την επιθυμία των πολιτών να αλλάξει η πολιτική ασφάλειας.

Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για πολύ σοβαρά προβλήματα που έχει το κέντρο της Αθήνας. «Συνεχώς υποβαθμίζεται και προκύπτουν θύλακες παραβατικότητας και άβατο σε ορισμένες περιοχές του» σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Προσέθσε, δε, ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή στην παραβατικότητα. «Είναι ευθύνη συνολικά της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα» είπε η κυρία Γεννηματά, δηλώνοντας ότι υποστηρίζει τις ενέργειες του δημάρχου Αθηναίων, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλίες στη Βουλή.

Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας είχε αναφέρει: «Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι απαράδεκτη και επιδεινούμενη. Η καρδιά της πρωτεύουσας εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα καθεστώς αποκλεισμού, με πολίτες οι οποίοι αισθάνονται καθημερινά ότι κινδυνεύει η σωματική τους ασφάλεια, καθώς και οι περιουσίες τους. Οι πολίτες είναι όμηροι των "γνωστών -αγνώστων" μπαχαλάκηδων, οι οποίοι -λόγω της ανεπάρκειας της πολιτικής ηγεσίας της χώρας- εξακολουθούν να "αλωνίζουν" στο κέντρο της Αθήνας.
 
«Για τη Νέα Δημοκρατία, τα ζητήματα νόμου και τάξης είναι στην πρώτη προτεραιότητα. Δεν υπάρχει ελευθερία, εάν δεν υπάρχει ασφάλεια των πολιτών. Και αυτήν δεν μπορεί να την εγγυηθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι ιδεοληψίες τους, όπως έχει αποδειχθεί επί δύο χρόνια, είναι πιο σημαντικές από την ασφάλεια των συμπολιτών μας. Η δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι απόλυτη: Ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης