Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Όλοι οφείλουν να σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης

Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Όλοι οφείλουν να σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης

«Όσο οδυνηρό και αν τους φαίνεται αυτό» τονίζουν οι ίδιες πηγές, με το βλέμμα στις δηλώσεις Ερντογάν

Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Όλοι οφείλουν να σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης
«Όλοι οφείλουν να σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης» επισημαίνουν διπλωματικές πηγές σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί άδικων προβλέψεων της Συνθήκης της Λωζάνης σε βάρος της Τουρκίας.

«Η Συνθήκη της Λωζάνης και όλο το Διεθνές Δίκαιο είναι όντως μία πραγματικότητα στον πολιτισμένο κόσμο, την οποία κανείς, ούτε η Άγκυρα, μπορεί να αγνοήσει και όλοι οφείλουν να σέβονται. Όσο οδυνηρό και αν τους φαίνεται αυτό» τονίζουν οι ίδιες διπλωματικές πηγές σε απάντηση προς τον Τούρκο πρόεδρο.

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας σε περιφερειακούς διοικητές της Τουρκίας, ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι η χώρα του ζημιώθηκε από τη Συμφωνία του 1923, που θέτει τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας
.

Τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Τουρκίας: «Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών, για να μας πείσουν το 1923 για τη Συνθήκη της Λωζάνης. Και κάποιοι προσπάθησαν να μας το παρουσιάσουν αυτό ως νίκη».
Κλείσιμο

«Με τη Συνθήκη της Λωζάνης» συνέχισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, «δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που, αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε ότι «όσοι έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λωζάνη, δεν εκμεταλλεύτηκαν τη Συνθήκη αυτή. Και επειδή αυτοί δεν την εκμεταλλεύτηκαν, δυσκολευόμαστε σήμερα εμείς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης