Τσίπρας για τον βουλευτή που έψαχνε τον Τόσκα: Έπαιρνε σε λάθος υπουργείο!

Τσίπρας για τον βουλευτή που έψαχνε τον Τόσκα: Έπαιρνε σε λάθος υπουργείο!

«Όταν παίρνετε σε άλλο υπουργείο, είσαστε αντιμέτωποι με τον δαίμονα της γραφειοκρατίας» σχολίασε από την Θάσο ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση

Τσίπρας για τον βουλευτή που έψαχνε τον Τόσκα: Έπαιρνε σε λάθος υπουργείο!
Η εικόνα του βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, να καλεί στο τηλέφωνο τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, την ώρα που η φωτιά κατέκαιγε το νησί της Θάσου, και η... τραγελαφική συνομιλία με την γραμματέα, που ακολούθησε στη συνέχεια, έγιναν «viral» στο ελληνικό Διαδίκτυο και προκάλεσαν ποικίλα σχόλια.

Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο, κατά την σημερινή επίσκεψή του στο νησί, που ακόμα καίγεται, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πήρε θέση για το περιστατικό, «καλύπτοντας» τον κ. Τόσκα και... αδειάζοντας τον βουλευτή, για τον οποίο είπε ότι έπαιρνε σε... λάθος υπουργείο!

Είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός: «Το πρόβλημα ήταν ότι ο βουλευτής έπαιρνε στο υπουργείο όχι το άμεσα υπεύθυνο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, έψαχνε να βρει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος ήταν ήδη από το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη και λίγο αργότερα ήταν και στο ίδιο το νησί. Όταν παίρνετε σε άλλο υπουργείο, είσαστε αντιμέτωποι με τον δαίμονα της γραφειοκρατίας».

Οργή κατοίκων

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πάντως, ήρθε αντιμέτωπος με την οργή των κατοίκων στη Θάσο, καθώς αφού εξήγγειλε δέσμη μέτρων για τους πληγέντες, απέφυγε να συνομιλήσει με τους κατοίκους που τον περίμεναν.
Κλείσιμο

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, δεν συνομίλησε με τους συγκεντρωμένους έξω από το δημοτικό κατάστημα Πρίνου ούτε κατά την άφιξή του, ούτε κατά την αναχώρησή του, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή τους. Μάλιστα, ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους που φώναζαν «τον ψηφίσαμε, έπρεπε να μας ακούσει» πιάστηκαν στα χέρια με άλλους συγχωριανούς τους που διαφωνούσαν με την άποψή τους υποστηρίζοντας τον πρωθυπουργό.


Το ...λάθος υπουργείο
Αναλυτικά το σχόλιο Τσίπρα για τον βουλευτή Εμμανουηλίδη, σύμφωνα με το «briefing» που διανεμήθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου μετά την επίσκεψή του στην Θάσο:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η γραμματέας είπε στον βουλευτή να ξαναπάρει στις 3. Να ενοχλήσει τον υπουργό στις 3. Έχει συζητηθεί πάρα πολύ και γι’ αυτό ζητάμε μια απάντηση….

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Επειδή το επάγγελμά σας είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και μπορείτε να κάνετε live ρεπορτάζ και να καταγράφετε τα πάντα, πρέπει, λοιπόν, να πω ότι το είδα και εγώ αυτό το περιστατικό. Το πρόβλημα ήταν ότι ο βουλευτής έπαιρνε όχι στο υπουργείο το άμεσα υπεύθυνο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Έψαχνε να βρει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος ήταν ήδη από το πρωί, από τα χαράματα, στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη και βεβαίως λίγο αργότερα ήταν και στο ίδιο το νησί. Όταν, λοιπόν, παίρνετε σε άλλο υπουργείο είσαστε αντιμέτωποι με τον δαίμονα της γραφειοκρατίας.

Η ουσία είναι ότι εδώ στη Θάσο η κρατική μηχανή, παρά τις δυσκολίες που έχει, αντιμετώπισε την κατάσταση όσο πιο έγκαιρα γινόταν. Ήταν εδώ από την πρώτη στιγμή. Πρέπει να δούμε, όμως, πώς αυτούς τους ανθρώπους θα τους ενισχύσουμε. Ήμασταν τυχεροί, επαναλαμβάνω, που είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε 15 εναέρια μέσα από την πρώτη ημέρα στο νησί, γιατί δεν είχαμε αλλού πυρκαγιές. Αν, όμως, είχαμε και αλλού πυρκαγιές ή αν αυτή η φωτιά ήταν στα μέσα του Ιούλη, που έχουμε σε όλη την Ελλάδα τέτοια γεγονότα, θα ήμασταν σε πολύ πιο δύσκολη θέση. Άρα, αυτό το οποίο πρέπει να δούμε τώρα, είναι πώς θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τη δουλειά αυτών των ανθρώπων, που δίνουν τη μάχη με αντίξοες συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης είχε εμφανιστεί μπροστά στον τηλεοπτικό φακό τοπικού σταθμού της εκλογικής του περιφέρειας να φωνάζει σε δραματικούς τόνους ότι «το νησί καίγεται, δεν μιλάμε για ζημιές ή καταστροφές, αλλά για ανθρώπινες ζωές».

Η γραμματέας του υπουργού ζητούσε από τον βουλευτή να πάρει... μετά τις 15:00, γιατί δεν είναι διαθέσιμος και εκείνος είχε απαντήσει: «Ρε παιδιά, σοβαρολογούμε; Μετά τις 15:00; Εδώ καιγόμαστε...».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης