Βενιζέλος για «σχέδιο Χ»: Βαριά προσβολή των θεσμών, κίνδυνος για το πολίτευμα

Βενιζέλος για «σχέδιο Χ»: Βαριά προσβολή των θεσμών, κίνδυνος για το πολίτευμα

«Δεν είναι πόλεμος με τη διαπλοκή να κλείσουν οι σταθμοί που δεν είναι αρεστοί στην κυβέρνηση» επισήμανε για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών

Βενιζέλος για «σχέδιο Χ»: Βαριά προσβολή των θεσμών, κίνδυνος για το πολίτευμα
Η προκλητική αφέλεια του κ. Γκαλμπρέιθ συναντά την πονηριά, επισήμανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικαλέστηκε τη δήλωση Χρυσόγονου πως Grexit και επιστροφή στη δραχμή δε μπορεί να γίνουν σε συνθήκες ομαλότητας.

Απαντώντας στον Βαρουφάκη τόνισε ότι «είναι άλλο να έχει κανείς εναλλακτικό σχέδιο για έξωθεν απειλές και άλλο το plan B ή plan X να είναι αυτό που πραγματικά επιδιώκεις». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Κλείσιμο
επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ήταν επιλογή του κ. Τσίπρα να οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα.

«Ο κ. Βαρουφάκης ήταν επιλογή του κ. Τσίπρα
» είπε χαρακτηριστικά. «Με την ίδια ευκολία που τον έκανε υπουργό, με την ίδια ευκολία τον έβγαλε» προσέθεσε. «Η ενοχοποίηση Βαρουφάκη είναι ασπίδα για τις τεράστιες ευθύνες της πραγματικής ηγετικής ομάδας» προσέθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως εξευτέλισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σε αντίθεση με το τι συμβαίνει στη Μεγάλη Βρετανία όπου δεν κάνουν ερμηνεία του αποτελέσματος, αλλά αλλάζουν κυβέρνηση.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν συγχωροχάρτι» σημείωσε με νόημα.

Για τις τηλεοπτικές άδειες:

«Η ρύθμιση είναι αντισυνταγματική» επανέλαβε και προσέθεσε πως «ο καθένας αποφασίζει με τον δικό του κίνδυνο». Ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν είχε δικαίωμα να παρακάμψει το ΕΣΡ, ούτε και να περιορίσει τον αριθμό των αδειών σε 4.

«Η κυβέρνηση το κάνει για να ελέγξει την ενημέρωση» υποστήριξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. «Θα πρέπει να ελεγχθούν και οι νέοι διεκδικητές για να δούμε και την πίσω... όψη, όπως συμβαίνει όταν κάποιος ανεβαίνει στη σκάλα» είπε και προέβλεψε θεσμική κρίση προσθέτοντας και τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

«Δεν είναι πόλεμος με τη διαπλοκή να κλείσουν οι σταθμοί που δεν είναι αρεστοί στην κυβέρνηση» προσέθεσε, «όποιος θέλει να βάλει και να χάσει λεφτά πρέπει να εξηγήσει το γιατί» σημείωσε. Μίλησε μάλιστα για επαφές συμφερόντων και κυβερνητικής εξουσίας που γίνονται και... νομοθετικές παρεμβάσεις.

Για τον εκλογικό νόμο:


Ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι η ψήφος στα 17 σημαίνει ότι αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές και πολίτες 16 ετών, ρύθμιση που χρειάζεται απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών για να εφαρμοστεί.

Χαρακτήρισε «δήθεν» την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που υποχρεώνει την αντιπολίτευση να αρνηθεί τώρα και να δώσει λύση μετά τις εκλογές, ώστε να μην εφαρμοστεί ο εκλογικός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά στην πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την απλή αναλογική πριν από έναν χρόνο είπε ότι ήταν επιλογή κατά του τυχοδιωκτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης