Υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία στο νέο σχήμα της κεντροαριστεράς ανακοίνωσε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Υποψήφιος  για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος
Την πρόθεσή του να ηγηθεί του νέου κόμματος  που θα επιχειρήσει την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς εξέφρασε ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος
εφόσον βέβαια οι συνθήκες αλλά και οι προσωπικότητες του χώρου επιτρέψουν την δημιουργία του νέου πολιτικού σχηματισμού.
Κλείσιμο

Υπενθυμίζεται ότι την υποψηφιότητά της έχει εξ αρχής ανακοινώσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Φώφη Γεννηματά, ενώ ανάλογη πρόθεση εξέφρασε – υπο προϋποθέσεις – και ο  επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης
.

Συγκεκριμένα, -ο κ. Θεοχαρόπουλος ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος για επικεφαλής του νέου σχήματος, υποστήριξε ότι στον βαθμό που δρομολογηθούν οι διεργασίες του ενιαίου σχήματος της κεντροαριστεράς, θα είναι υποψήφιος στη διαδικασία από τη βάση, προκειμένου να προχωρήσουν μπροστά με ενότητα και ανανέωση.

«Στόχος είναι ο ενιαίος προοδευτικός σοσιαλδημοκρατικός φορέας που θα ενώσει τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, του μεταρρυθμιστικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς», είπε, καλώντας σε ανανέωση ιδεών, πολιτικών πρακτικών και προσώπων.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι αρχές Ιουλίου η επιτροπή διαλόγου θα έχει καταλήξει σε κοινό πόρισμα προγραμματικών θέσεων που θα αποτελέσει και την βάση για την τελικά φάση διαλόγου μεταξύ των κομμάτων της κεντροαριστεράς.

Επισήμανε δε ότι με την κυρία Γεννηματά και τον κ. Θεοδωράκη «μας ενώνει ο στόχος ενός μαζικού κοινωνικού προοδευτικού ρεύματος και θα ενώσει όλο αυτόν τον κόσμο που απογοητεύθηκε από τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εγκλωβισμένος αυτή τη στιγμή, πηγαίνει στους αναποφάσιστους. Είμαστε αποφασισμένοι, για αυτό και προχωρήσαμε στη διαδικασία διαλόγου και θέλω να ελπίζω ότι στις αρχές Ιουλίου η επιτροπή διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις θα καταλήξει σε κοινό πόρισμα προγραμματικών θέσεων, που θα δοθεί στα κόμματα. Στη συνέχεια χωρίς αμφισημίες, χωρίς ταλαντεύσεις και χωρίς τάσεις αυτό-επιβεβαίωσης να προχωρήσουμε μπροστά την επόμενη ημέρα. Δεν πρέπει να κυριαρχήσουν σε αυτή την διαδικασία ούτε μηχανισμοί ούτε πολιτικά νεφελώματα. Να έχουμε ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, προοδευτικό, σοσιαλδημοκρατικό, μεταρρυθμιστικό».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης