Μητσοτάκης: Η μεγάλη διαφορά μου με τον Τσίπρα είναι ότι είμαι αξιόπιστος

Μητσοτάκης: Η μεγάλη διαφορά μου με τον Τσίπρα είναι ότι είμαι αξιόπιστος

«Mόνο η εξαγγελία της συγκέντρωσης του “Παραιτηθείτε” παρήγαγε πολιτικά αποτελέσματα» τόνισε, ενώ έκανε λόγο για αυταρχισμό της κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Η μεγάλη διαφορά μου με τον Τσίπρα είναι ότι είμαι αξιόπιστος
«Η κυβέρνηση δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι «το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής της».

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι χρέος των κομμάτων εξουσίας είναι να εκτονώνουν την οργή. «Δεν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, το κάνουμε εμείς», είπε και καταλόγισε στην Κουμουνδούρου ότι «τόσα χρόνια πριόνισε το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται».

Όπως σημείωσε, «μόνο η εξαγγελία της συγκέντρωσης του “Παραιτηθείτε” παρήγαγε πολιτικά αποτελέσματα», ενώ έκανε λόγο για αυταρχισμό της κυβέρνησης, αλλά και για «βαθιά αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς» από υπουργούς και βουλευτές. Παράλληλα, τόνισε ότι η Ν.Δ. δεν ήθελε να «καπελώσει» τη συγκέντρωση και σημείωσε ότι «εμείς δεν δώσαμε εντολή να πάει κανείς, ούτε και το απαγορεύσαμε». 

Επανερχόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για άτομα «που έκαναν καριέρα στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι με τους αγανακτισμένους». «Δεν πρόκειται όμως να κάνουμε αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα κάτω οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα και να μην υπερβαίνουν το 2%. «Πρέπει να υπάρξει μια νέα, μεγάλη, ειλικρινής συμφωνία με τους εταίρους μας. Μικρότερα πλεονάσματα, μεγαλύτερη ανάπτυξη», εξήγησε και δήλωσε αισιόδοξος ότι μπορεί να πείσει τους θεσμούς «ως πιο αξιόπιστος». 
Κλείσιμο

«Η μεγάλη διαφορά μου με τον κ. Τσίπρα είναι ότι είμαι αξιόπιστος. Μπορεί κάποιος να διαφωνεί ή να συμφωνεί μαζί μου αλλά ήμουν πάντα συνεπής», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «το έχουμε ξαναδεί το έργο με την απλή λογική, τότε με τον κ. Κουτσόγιωργα» και υπογράμμισε ότι «ο κ. Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές με τον ίδιο εκλογικό νόμο με τον οποίο τις κέρδισε». «Η εκλογική αριθμητική μου δείχνει ότι δεν θα βρεθούν 200 βουλευτές για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος», συμπλήρωσε.

Επανέλαβε επίσης το αίτημά του για εκλογές αλλά, όπως είπε, «δεν θα αρχίσουμε τις συνταγματικές ακροβασίες για να πέσει η κυβέρνηση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης