LIVE

Κορωνοϊός

«Μόλις τελειώσει το πρόγραμμα προσαρμογής, τότε και οι παλαιές συντάξεις θα αρχίσουν να ανεβαίνουν...» υποσχέθηκε ο Κατρούγκαλος - Αναζητώντας άλλοθι -και μάλλον σε προφανή σύγχυση- ο υπουργός Εργασίας επιτέθηκε με ύβρεις σε δημοσιογράφους και στο www.protothema.gr

Συνεχίζοντας την πολιτική της διαστρέβλωσης και της κατασκευής μιας εξιδανικευμένης «αλήθειας» μέσω αλλεπάλληλων ψεμάτων, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος
προσπάθησε να πείσει την κοινή γνώμη ότι με την προωθούμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού
οι συντάξεις
δεν θα μειωθούν.

Βεβαίως, την ώρα που ο κ. Κατρούγκαλος ισχυρίζεται ότι οι αποδοχές των συνταξιούχων δεν μειώνονται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όλοι οι συνταξιούχοι μπορούν να βεβαιώσουν ότι η σύνταξή τους μειώθηκε και το Νοέμβριο του 2014 ακολουθώντας την πορεία της συνεχούς συρρίκνωσης των τελευταίων ετών...

Ακόμη και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης προειδοποίησε  μόλις προχθές ότι «αν δεν λύσουμε το ασφαλιστικό, σε ένα χρόνο το αργότερο δεν θα μπορούμε να δίνουμε συντάξεις». Προφανώς αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Κατρούγκαλο ο οποίος ανερυθρίαστα υπόσχεται αυξήσεις στις συντάξεις από το 2018, με μια φρασεολογία που έχει ενοχλήσει ακόμη και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!

«Κανενός σύνταξη δεν θα μειωθεί. Μόλις τελειώσει το πρόγραμμα προσαρμογής, τότε και οι παλαιές συντάξεις θα αρχίσουν να ανεβαίνουν...» υποστήριξε ο κ. Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Ο κ. Κατρούγκαλος οχυρώθηκε πίσω από μια πρόβλεψη του σχεδίου του ότι εάν υπάρχει ανάπτυξη θα αυξηθούν και οι συντάξεις με βάση την λεγόμενη εθνική σύνταξη των 384 ευρώ.

Ουδέν βρήκε να πει ο υπουργός Εργασίας για το γεγονός ότι οι νέες συντάξεις άνω των 750 ευρώ θα μειωθούν 15% κατά μέσο όρο εξαιτίας των χαμηλών ποσοστών αναπλήρωσης. Το παραμικρό δεν μπόρεσε να πει ο Γιώργος Κατρούγκαλος για το γεγονός ότι εκτός από τις συντάξεις θα μειωθούν και οι μισθοί των εργαζομένων αφού η πρόταση της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν και οι ασφαλιστικές εισφορές. 

Στις δηλώσεις του στο Mega ο υπουργός Εργασίας είπε πως μετά το 2018 η προσωπική διαφορά θα μειώνεται, όσο αυξάνονται οι νέες συντάξεις και τόνισε: Δεν προκύπτει ότι από εκεί και μετά μειώνεται η σύνταξη.

«Στο κομμάτι της παραπληροφόρησης τάχα με το δικό μας νόμο ένας που παίρνει 1.000 ευρώ μισθό θα πάρει €784 σύνταξη και ένας με μισθό 2.000 θα πάρει μόλις 16 ευρώ παραπάνω, θα πάρει 1.168 ευρώ σύνταξη. Αν τα νούμερα που λέτε είναι ακριβή εγώ θα παραιτηθώ» είπε στον κ. Καμπουράκη ο κ. Κατρούγκαλος.


Κατρούγκαλος: Ναυαρχίδα παραπληροφόρησης το protothema.gr
Στην προσπάθειά του να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό ότι όσοι προειδοποιούν πως με την προωθούμενη μεταρρύθμιση επέχεται βίαια μείωση των συντάξεων όλων των Ελλήνων, ο υπουργός Εργασίας επιτέθηκε σε δημοσιογράφους και Μέσα Ενημέρωσης. Ευρισκόμενος μέσα σε προφανή σύγχυση αλλά και λόγω της εξασθενημένης επιχειρηματολογίας του ο Γιώργος Κατρούγκαλος χαρακτήρισε τον δημοσιογράφο του Mega Δημήτρη Καμπουράκη «τερατολόγο» και έκανε λόγο για ναυαρχίδες παραπληροφόρησης «πχ η ηλεκτρονική έκδοση του 'Πρώτου Θέματος' είναι ο ορισμός του κιτρινισμού», σύμφωνα με την άποψη του υπουργού Εργασίας.

Παρά το γεγονός ότι είναι προφανώς τιμητικό να σε κατηγορεί ο κ. Κατρούγκαλος, ο υπουργός που έχει κάνει επάγγελμα το ψέμα και προσπαθεί να παρουσιάσει την επερχόμενη σφαγή των συνταξιούχων σαν «εξορθολογισμό» του ασφαλιστικού συστήματος επικαλούμενος το ψευτοεπιχείρημα ότι δήθεν ενισχύονται οι μικρές και μεσαίες συντάξεις όταν ισοπεδώνει όλες τις συντάξεις προς τα κάτω, είναι προφανές το μεγάλο άγχος του να πείσει την κοινή γνώμη ότι οι συντάξεις δεν θα μειωθούν. Και χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, με την ίδια ευκολία που ο κ. Κατρούγκαλος ψεύδεται ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις υπόσχεται και... αυξήσεις στις συντάξεις από το 2018.

Η αλήθεια είναι πως η υποτιθέμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού καθίσταται υποχρεωτική λόγω της παραδοχής ότι το σύστημα καταβολής συντάξεων καταρρέει. Όσο κι αν ο κ. Κατρούγκαλος επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες, η επονομαζόμενη μεταρρύθμιση είναι απλώς περικοπές συντάξεων διότι δεν υπάρχει καμία άλλη διαρθρωτική αλλαγή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επίλυση του προβλήματος.

Το συνταξιοδοτικό μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης. Μόνο μέσα από μια επενδυτική άνθηση, κυρίως με την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, θα μπορούσε να λυθεί το ασφαλιστικό επί της ουσίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όμως επί ένα χρόνο έχει υποσκάψει κάθε προσπάθεια επενδύσεων, είτε με την επιδείνωση των μακροοικονομικών στοιχείων, είτε με την αποσταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα, είτε δημιουργώντας ανασφάλεια στους επενδυτές με την αναβολή προγραμματισμένων αποκρατικοποιήσεων.
Με τα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η μόνη μεταρρύθμιση που μπορεί να γίνει ώστε να περιοριστούν οι δαπάνες για συντάξεις αφορά περικοπές συντάξεων.
Για να μην ξεχνιόμαστε, περικοπές έχουν ήδη γίνει λόγω της αύξησης της εισφοράς για την υγεία και τώρα από τον κ. Κατρούγκαλο προωθείται ο δεύτερος και μεγαλύτερος κύκλος περικοπής συντάξεων. Όσο κι αν η κυβέρνηση θέλει να βαφτίσει τις μειώσεις των συντάξεων όλων των Ελλήνων μεταρρύθμιση πρόκειται για περικοπή συντάξεων των σημερινών και των μελλοντικών γενεών.


Κατρούγκαλος: Διαπραγμάτευση για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς
Η ροπή του κ. Κατρούγκαλου στα ψεύδη αποκαλύπτεται και από όσα είπαν από κοινού το υπουργείο Εργασίας και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη η οποία ισχυρίστηκε ότι η μέση σύνταξη το 2010 ήταν 1480 ευρώ και μειώθηκε στα 863 ευρώ όταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν την εξουσία στους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Όταν αποκαλύφθηκε ότι η μέση σύνταξη τον Απρίλιο του 2015 ήταν 961,68 ευρώ, τα κυβερνητικά στελέχη ουδέν βρήκαν να ανταπαντήσουν...

«Είναι σαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να έγιναν ξαφνικά παρθένες και τις 11 μειώσεις που έκαναν το 2010-2012 να μην τις υπολογίζουν», είπε ο κ. Κατρούγκαλος στο Mega και παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η αύξηση 1,5% στις εισφορές (1% στους εργοδότες, 0,5% στους εργαζομένους) θα αποφέρει στα ταμεία 550 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ακόμη ότι δεν έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές κατάργηση της προσωπικής διαφοράς το 2018, σημειώνοντας ότι αποτελεί ένα από τα θέματα της διαπραγμάτευσης.


Έμμεση παραδοχή ότι οι επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν
Για τις επικουρικές και το αν θα υπάρξουν μειώσεις ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως «θα δώσουμε μια μάχη. Για μας αδιαπραγμάτευτο θέμα είναι η μείωση των κύριων συντάξεων. Δεν λέω με τον ίδιο πανηγυρικό τρόπο τι θα γίνει με τις επικουρικές...» ομολογώντας εμμέσως ότι οι επικουρικές κινδυνεύουν να εξανεμιστούν.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, η κυβέρνηση θεωρεί «κόκκινη» γραμμή διατήρηση των κύριων συντάξεων και προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με πρόταση που διατηρεί σταθερές και τις επικουρικές.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (22)

dias

Πολυ σωστά. Είναι βέβαιο ότι αυτοί που τους ψηφίσαν τον πιστεύουν. Νομίζουν επίσης ότι πήραν και την 13η σύνταξη. Μας πήραν στο λαιμό τους Συριζαιοι και ΑΝ εγκέφαλοι ΕΛ ληνες

@Κατρουγκαλος

Δεν σε παιρνει, στριψε δεξια, θα βρείς.

Noesis

Ο ένας (υπουργός) λέει ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις με τον νέο νόμο έναντι του ισχύοντος νόμου. Οι άλλοι (όλα τα κανάλια, εφημερίδες κτλ) γράφουν ότι οι συντάξεις θα μειωθούν. Κύριε εισαγγελέα, η παραπάνω διαφωνία δεν είναι επί θεωρητικής ιδεολογίας. αφορά σε νόμο προς ψήφιση... είτε ο ένας ψεύδεται, άρα πρέπει αυτό να το μάθουμε και φυσικά να τον τιμωρήσετε, είτε οι άλλοι διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες, οπότε πρέπει να το μάθουμε και να τους τιμωρήσετε επίσης. Σε μια δημοκρατία, δεν μπορεί η παραπάνω διαφωνία να επαφίεται στην προσωπική γνώση, διάθεση και αντίληψη των πολιτών... για αυτό υπάρχουν, (υπάρχουν άραγε?), οι ελεγκτές της εξουσίας, εισαγγελείς..

john

Την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα θα μαθαίνουμε την αλήθεια.!!!!

PARANIA

Γιατί κάποιος από τους "νέους" (μετά την 1-1-2016) συνταξιούχους , κατά την κυβέρνηση, που στην πραγματικότητα όμως έχει περισσότερα χρόνια ασφάλισης (πληρωμή περισσότερων εισφορών) και επιπλέον είναι μεγαλύτερος σε ηλικία από πολλούς "παλαιούς" (μέχρι 31-12-2015) συνταξιούχους να πάρει μικρότερη σύνταξη? Γιατί τιμωρoύνται οι ασφαλισμένοι που, ενώ μπορούσαν, δεν έτρεξαν να βγουν σε σύνταξη, για να κάθονται και να πληρώνονται, αλλά προτίμησαν να συνεχίζουν να εργάζονται και να μην επιβαρύνουν το ασφαλιστικό τους ταμείο? Έτσι αντί να μειώνονται μεγαλώνουν οι αδικίες και οι ασφαλισμένοι αντιμετωπίζονται άνισα. Ποιός παρανοϊκός τα σκέφτηκε και τα εισηγήθηκε όλα αυτά? ΝΤΟΠΗ εάν υιοθετηθούν!!!!!!

tpm mix

Ναυαρχιδα...ολα τα καλα τα εkανε η ΝΔ καιτο ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ τα εχει διαλυσει ολα ε;;;;;;;

στελιος

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ 4ο μννημονιο με τους αθλιους που παριστανουν τους αριστερους.

εσεις ειπατε

Θυμαστε που σκιζατε τα καλσον σας οτι θα καταργουσατε τα μνημονια; Η παθατε μαλακυνση; MEGAλη βουκια φαε.MEGAλη κουβεντα μη λες

dim

μα τι κατρούγκαλος είσαι ρε? όλο κατρουγκαλίες λες και κάνεις. πρέπει να κόψεις την κατρουγκαλία γιατί θα τυφλωθείς.

ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΚΥΝΙΚΟΣ

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΟΥ ΤΙ ΣΟΥ ΕΦΤΑΙΞΑΝ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕΣ ΤΣΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΗΜΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΚΑΠΕΛΟ 20% ΟΤΑΝ ΤΕΛΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡ- ΓΗΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ.ΠΟΥ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΡΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕ ΦΩΣΤΗΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΚΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Η ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΣ?

Λασπολόγοι

Ν' αγιάσει το στόμα σου υπουργέ. Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι. Δεν βρέχει, σας φτύνουν!!!! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μπρουσκος Γαληνιος

ποιος σε πιστεύει εσένα ρε με το μαντηλάκι ;;;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης