Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Ημερίδα για την Ασφάλεια και την Ευρώπη

Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Ημερίδα για την Ασφάλεια και την Ευρώπη

Πολιτική κίνηση που συγκρότησαν πρώην στελέχη και μέλη της ΔΗΜΑΡ και στην οποία συμμετέχει και ο Φώτης Κουβέλης

Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Ημερίδα για την Ασφάλεια και την Ευρώπη
«Ευρώπη - Ασφάλεια - Δικαιώματα - Ελευθερίες» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει τη Δευτέρα, στις 19.30, η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ).

Στην ημερίδα, που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, Παναγιώτης Παναγιώτου, θα μιλήσουν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής Συνήγορος του Πολίτη, Βασίλης Καρύδης, ο πρώην υπουργός, Χάρης Καστανίδης, ο καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χάρης Λιάκος και ο οικονομολόγος, Σωτήρης Βαλντέν.

Η «Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς» είναι μια πολιτική κίνηση που συγκρότησαν πρώην στελέχη και μέλη της ΔΗΜΑΡ και στην οποία συμμετέχει και ο Φώτης Κουβέλης. Στόχος της ΕΚΙΕΑ είναι, όπως αναφέρεται στον ιστότοπό της, «να ενθαρρύνει το διάλογο στο χώρο της Αριστεράς, να αναλάβει πρωτοβουλίες ενωτικού χαρακτήρα και να αναδείξει την ανάγκη των μεταρρυθμιστικών πολιτικών με αριστερό πρόσημο και ευρωπαϊκό χαρακτήρα».

Ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, εκτίμησε ότι το μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις αν δεν αντιμετωπιστεί στην αφετηρία του, «με το δεδομένο ότι έχει άμεση επιρροή επάνω στην Ευρώπη, στη συνοχή και στην εξέλιξή της».

«Δεν αναφέρομαι μόνο στον πόλεμο στη Συρία» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αναφέρομαι συνολικότερα σε ζητήματα που έχουμε αναδιατάξεις, αναταράξεις και εξελισσόμενες καταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή. Η Ευρώπη έχει αρχίσει και νιώθει πια ότι το πρόβλημα δεν είναι στην πόρτα της, αλλά έχει περάσει μέσα. Επομένως, η προσπάθεια πρέπει να είναι συνολικότερη και πιο ολοκληρωμένη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης