LIVE

Κορωνοϊός

Τζιτζικώστας: Αρκετά πιθανό να κριθεί η εκλογή από τον πρώτο γύρο

Τζιτζικώστας: Αρκετά πιθανό να κριθεί η εκλογή από τον πρώτο γύρο

«Ναι είναι αρκετά πιθανό. Δεν μπορώ να ξέρω εάν θα φθάσουμε στο 50+1 γιατί είναι πάρα πολλοί οι υποψήφιοι όμως δεν αποκλείεται», σημείωσε 

Αρκετά πιθανό θεωρεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας
το ενδεχόμενο να κριθεί η εκλογή αρχηγού στη
ΝΔ από τον πρώτο γύρο.

"Ναι είναι αρκετά πιθανό. Δεν μπορώ να ξέρω εάν θα φθάσουμε στο 50+1 γιατί είναι πάρα πολλοί οι υποψήφιοι όμως δεν αποκλείεται. Τις τελευταίες μέρες, εβδομάδες ίσως, διαμορφώνεται ένα κλίμα σε όλη την Ελλάδα, ένα κλίμα αλλαγής. Οι νεοδημοκράτες, οι φίλοι της παράταξης, μετά από 75 εξαντλητικές για όλους μας μέρες έχουν αντιληφθεί ότι εάν η ΝΔ σήμερα δεν γυρίσει σελίδα, δεν εμπιστευτεί ένα νέο πρόσωπο και μια νέα νοοτροπία δεν θα μπορέσει να ρίξει αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση.

Το είδαμε τον Σεπτέμβριο όπου στα χειρότερα του κ. Τσίπρα με κλειστές τράπεζες, με τον κίνδυνο να βγούμε από την Ευρώπη όχι μόνο δεν αυξήσαμε τις δυνάμεις μας δηλαδή δεν κερδίσαμε την εμπιστοσύνη επιπλέον πολιτών, χάσαμε 200.000 συμπολίτες μας που μας είχαν ψηφίσει τον Ιανουάριο. Άρα μικραίνουμε ως παράταξη από εκλογή σε εκλογή.

Σήμερα η χώρα μας κυβερνάται από ανθρώπους ιδιαίτερα επικίνδυνους, αυτό αποδιεκνύεται καθημερινά στην οικονομία, στην κοινωνία, την Παιδεία, τα εθνικά θέματα, δεν μπορούμε να τους αφήσουμε άλλο έτσι", είπε χαρακτηριστικά  μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" το πρωί της Παρασκευής.

"Πολύ πιθανό" χαρακτήρισε και το ενδεχόμενο να τοποθετήσει αντιπρόεδρο από τους συνυποψηφίους του λέγοντας ότι θα περιμένει να δει το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής για το οποίο εκτίμησε ότι "θα έχει πολλές ανατροπές".

"Η πρώτη ανατροπή θα είναι στη συμμετοχή. Στις εκλογές θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή. Και θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή για δυο λόγους, ο πρώτος διότι σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο στη χώρα να προκύψει μια ισχυρή αντιπολίτευση και αυτό το καταλαβαίνει ο κόσμος γιατί βλέπει αυτή την καταστροφική πορεία που μας οδηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ένα δεύτερο είναι ότι πρέπει να κλείσει αυτή η πληγή οριστικά που άνοιξε στις 22 Νοεμβρίου, που ταπείνωσε τους νεοδημοκράτες, μας πλήγωσε όλους και που μας εξόργισε. Και που δώσαμε το άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ να μας ειρωνεύεται. Αυτή η πληγή θα κλείσει μόνο, όχι μόνο αν γίνει αν γίνει η διαδικασία, αλλά εάν υπάρξει μαζική συμμετοχή των νεοδημοκρατών ως ένα μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τους αντιπάλους μας", ανέφερε.

Μιλώντας για την πρώτη αλλαγή που θα κάνει την επόμενη μέρα είπε ότι θα είναι να ξανανοίξει "τις πόρτες της παράταξης στην κοινωνία" και να δώσει "ρόλο στα μέλη και στους φίλους αυτής της παράταξης".

"Με δυο συνδιασκέψεις το χρόνο όπως έχω πει, με το να συμμετέχουν με τοπικές ψηφοφορίες σε κάθε νομό για την ανάδειξη του 50% των υποψήφιων βουλευτών και όχι να ορίζονται κάθε φορά, με το να έχουμε ένα κόμμα εξορθολογισμένο οικονομικά, γιατί δεν μπορούμε να πείσουμε σήμερα την ελληνική κοινωνία ότι ερχόμαστε να συγυρίσουμε τα οικονομικά μιας χώρας όπως η Ελλάδα όταν δεν έχουν συγυρίσει πρώτα το ίδιο μας το σπίτι. Επομένως πρέπει να γίνουν βαθιές αλλαγές, αλλαγές όμως και σε πρόσωπα", σημείωσε.

Και πρόσθεσε ότι "σε κάθε περίπτωση, αυτό που θα είναι το κυρίαρχό μου μέλημα εφόσον λάβω την εμπιστοσύνη των φίλων της παράταξης την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου είναι η ενότητα. Και την ενότητα αυτή θα την διαφυλάξω ως κόρην οφθαλμού και θα τη συμβολίσω και με συγκεκριμένες κινήσεις".

"Αυτό όμως που κυρίαρχα θα γίνει είναι να αξιοποιήσω ανθρώπους από όλο το φάσμα της κεντροδεξιάς με μοναδικό κριτήριο την αξιοσύνη. Τελειώνει η ΝΔ των κολλητών, των βολεμένων, των φίλων. Θα πάμε σε ένα νέο μοντέλο ενός σύγχρονου κόμματος που θα μπορεί να μιλάει και να συνεργάζεται και να συνδιαλέγεται καθημερινά με την κοινωνία. Μάλιστα το εθνικό σχέδιο που θέλω να διαμορφώσω και το οποίο θα αποτελεί και την πρόταση της ΝΔ όταν έρθουν οι επόμενες εκλογές που δεν θα αργήσουν θα το διαμορφώσω μαζί με τους φορείς. Τους παραγωγικούς φορείς, τα επιμελητήρια, τον κόσμο του επιχειρείν, τον κόσμο του πρωτογενούς τομέα, τους ανθρώπους της υγείας, της Παιδείας", τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ερωτηθείς για το εάν η ΝΔ δούλεψε σωστά στις κοινοβουλευτικές μάχες επισήμανε ότι γενικά το κλίμα δεν βοηθάει καθώς το κόμμα βρίσκεται σε φάση που πρέπει να κλείσει γρήγορα με την εκλογή του αρχηγού "γιατί δεν μπορεί άλλο να περιμένει ούτε η παράταξη ούτε η χώρα" αλλά συμπλήρωσε ότι στη Βουλη, η ΝΔ ποτέ δεν είχε πρόβλημα.

"Πάντοτε κέρδιζε τις κοινοβουλευτικές μάχες. Και πάλι, και στον προϋπολογισμό, η εικόνα ήταν η ίδια. Μιας κυβέρνησης η οποία έφερε έναν προϋπολογισμό που κατά 95% στηρίζεται σε μέτρα λιτότητας. 5,7 δισ. νέα μέτρα για το 2016, 2 δισ. μειώσεις συντάξεων, μειώσεις του ΕΚΑΣ που δεν είναι παρά μόνο η αρχή για να πάμε στην πλήρη κατάργησή του, αύξηση της ανεργίας, μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, όλα αυτά είναι εικόνες μιας πολιτικής που μας βυθίζει ολοένα και περισσότερο στο χάος ως χώρα. Οι εκλογές θα γίνουν πολύ συντομότερα. Ο πρωθυπουργός δεν έχει απολύτως κανένα ασυμβίβαστο. Μπορεί να μετέχει στη Βουλή, να μιλάει να απαντάει, να βρίσκεται εκεί, απλά δεν ψηφίζει. Τελικά αυτό είναι και το διακύβευμα της εκλογής της 20ης Δεκεμβρίου, εκλέγουμε ποιος είναι αυτός, μακριά από συναισθηματισμούς, φιλίες, ή οτιδήποτε, ποιος είναι αυτός που μπορεί να ξαναοδηγήσει αυτή την παράταξη σε νίκες.

Νίκες όχι μόνο πολιτικές αλλά νίκες απέναντι στα προβλήματα του τόπου", σημείωσε.
Υπογράμμισε ότι είναι εδώ και υπέβαλε την υποψηφιότητά του γιατί πιστεύει ότι πραγματικά μπορεί να οδηγήσει τη ΝΔ και πάλι στο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και άρα "να τελειώνουμε οριστικά με τον εφιάλτη του ΣΥΡΙΖΑ".

"Γι' αυτό είμαι εδώ. Γιατί σκοπεύω την επόμενη κιόλας μέρα όπως σας είπα να διαμορφώσω ένα ευρύτερο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδίου για όλους τους τομείς. Και όταν έρθει η ώρα των εκλογών η ΝΔ να είναι έτοιμη. Έτοιμη σε πρόσωπα, έτοιμη σε θέσεις και κυρίαρχα να μην έχει να απολογείται για τίποτα. Γιατί προσωπικά δεν συμμετείχα στις πολιτικές που έδιωξαν τον κόσμο από τη ΝΔ , ξέρετε έχουμε χάσει πάνω από δυο εκατομμύρια ψηφοφόρους τα τελευταία χρόνια, μπορώ να τους μιλήσω από την επόμενη μέρα το πρωί και να τους πω ότι κύριοι κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, γυρίστε πίσω. Σε αυτές τις εποχές στη χώρα μας χρειάζονται τολμηροί πολιτικοί γιατί οι πολιτικοί στα μοντέλα του παρελθόντος, πολιτικοί της γενιάς που αν θέλετε απέρχεται σιγά σιγά νομίζω ότι οδήγησαν τη χώρα εκεί που την οδήγησαν", τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τον κ. Παπαμιμίκο και για το εάν τον στηρίζει είπε πως "είναι γραμματέας του κόμματος, είναι φίλος και με τους τέσσερις, ενδεχομένως με τον τέταρτο όχι πολύ τελευταίως, σε κάθε περίπτωση όμως κρατάει ίσες αποστάσεις, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το σεβαστούμε όλοι".

Πρόσθεσε ότι δεν είπε ότι όλο το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ είναι στο σύστημα των βολεμένων αλλά ότι μίλησε "για λίγους βολεμένους που θέλουν μια συρρικνωμένη ΝΔ". "Τα στελέχη που με στήριξαν είναι στελέχη από όλη την Ελλάδα", τόνισε και συμπλήρωσε ότι πρόκειται κυρίως για στελέχη -είτε βουλευτές είτε όχι- που ανήκουν σε όλο το φάσμα της κεντροδεξιάς, "από τη λαϊκή δεξιά μέχρι το κέντρο".

"Οι επιλογές που θα γίνουν την επόμενη μέρα θα είναι στηριγμένες στην αξιοσύνη αλλά και στο ότι θα πρέπει να εκφράζεται το όλο της παράταξης. Η παράταξη συρρικνώθηκε τα τελευταία χρόνια γιατί έβαλε ταμπέλες στον εαυτό της. Έχουμε ιδρυθεί εδώ και 41 χρόνια για να μιλάμε και να ζητούμε την εμπιστοσύνη όλων των Ελλήνων", είπε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (14)

Πάνος

Ακος Β.: εάν πιστεύεις ότι οι αριστερές ηλιθιότητες μας έφεραν εδώ και θα μας σώσει ο Άδωνης, θα σου πρότεινα να παραιτηθείς από τα εκλογικά σου δικαιώματα επ'αόριστον. Κακομοίρη.

Νίκος κ

Ακριβώς κ Τζιτζιγιώργο ο πρόεδρος θα βγει απο τον πρωτο γύρο ! Εσύ μάλλον θα μπείς δεν θα βγεις .

458

Παρακαλώ ας καταλάβουμε ότι ΔΕΝ υπάρχει δημοκρατία στην χώρα μας, ΔΕΝ υπάρχει δικαιοσύνη και ΔΕΝ υπάρχει Εθνική ανεξαρτησία. Ας κατανοήσουμε πλέον ότι δεν υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα στα κόμματα, τα οποία είναι επιχειρήσεις απατεώνων, οι οποίες δρούν 10ετίες στην Ελλάδα με μόνο στόχο την καλοπέραση, τον παράνομο πλουτισμό και την καταλήστευση της χώρας μας. Δεν υπάρχουν πολιτικές διαφορές ανάμεσα σε ολη αυτή την πολιτική αλητεία και βλακεία που μας έφερε εδώ. Δεν υπάρχουν διαφορετικά κόμματα, ούτε φυσικά αντιπολίτευση. Έιναι ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ. Όλοι αυτοί οι ηλίθιοι που μας είπαν ψέματα πολλές φορές, μας εξαπάτησαν, και πούλησαν το μέλλον μας και τις ζωές των παιδιών μας στον διάολο. Τι και αν υπάρχει αντιπολίτευση αφού και αυτή και όλοι τους είναι με την πλευρά των ξένων και όχι στο δικό μας πλευρό. Χ3στηκα αν αύριο υπάρχει το κόμμα της ΝΔ ή αν το λένε κάπως αλλοιώς, ή αν είναι ο χοντρός της φωτό στο τιμόνι ή αν είναι κάποιος άλλος "σοφός" χοντρός στο τιμόνι. Το αποτέλεσμα θα είναι για μάς το ίδιο. Τι εκαναν όλοι αυτοί για εμάς τους Έλληνες? Μας έφεραν την ΧΑ στο κοινοβούλιο. Μας έφεραν τους Ναζί? Ειδικά στην Ελλάδα, στον τόπο του Διστόμου, των Καλαβρύτων και της Καισαριανής ΔΕΝ θα έπρεπε ΠΟΤΕ να υπάρχει καμία ΧΑ. Μήπως να ξεστραβωθούμε και να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας? Μήπως να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας? Ετσι για αλλαγή βρε αδερφέ..

Ακος Β.

παλιοτερα ημουνα επιφυλακτικος με τον Αδωνη, γιατι μου τον ειχαν παρουσιασει γραφικο..Εκατσα ομως και ειδα τις συνεντευξεις του τελευταια, και ενθουσιαστηκα και καταλαβα γιατι τον πολεμαγαν ολοι..Μεσα και εξω απο την ν.δ. .Τωρα μονο Αδωνη, για να τελειωνουμε με τις αριστερες ηληθιοτητες, που καποτε πιστεψαμε και που μας φερανε ως εδω....

Φανη

Καλα εκανε τοσο καιρο αυτος και δεν μιλαγε...Τωρα που του ειπαν οτι πρεπει να μιλησει και λιγο, εκτιθεται καθημερινα....

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΗΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ,ΔΕΝ ΛΕΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ,,,ΑΝ ΒΓΗΣ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΝΔ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΣΟΚ

Απάντηση στον @13:54

Διαφωνώ, έχει μεγάλη σημασία ποιος θα εκλεγεί. Με οποιονδήποτε από τους τέσσερις, ακόμη και με αυτόν τον δεξιό Τσίπρα τον Τζιτζικώστα, η Ν.Δ πολύ πιθανόν να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ωστόσο αν εκλεγεί ο Τζιτζικώστας, στις μεθεπόμενες είτε δεν θα υπάρχει Ν.Δ είτε θα είναι πέμπτο κόμμα μετά το Λεβέντη. Το ζήτημα είναι ποιος μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις και κυρίως να εμπνεύσει για το καλό της Ελλάδας μας και αυτός είναι μόνο ο Άδωνις. ΥΓ. Αυτός λέει ότι ο Παπαμιμίκος είναι καλός. Τι άλλο θα ακούσουν τα πανέμορφα αυτιά μας.

bourdes

Παντως οι οπαδοί των άλλων κομμάτων συμπαθούν τον τρελλοΑδωνη, γιατι ειναι ο μονος που δεν ειναι τζακι...

Γιάννης

Για να γίνει αυτό πρέπει οι άλλοι τρείς μαζί να πάρουν 49,99%. Πές μας ότι βλέπεις και τον εαυτό σου στο 50,1% να μας τρελάνεις. Μετά τα Φώτα Τόλη, τότε θα κριθεί. Για να είσαι εκεί πρέπει να πεις και καμια κουβέντα εκτός από συνθήματα. Δεν το κόβω να προλαβαίνεις..... 8 και σήμερα....

Pier

Αν φτάσουμε σε σημείο και εκλέξουν και οι νεοδημοκράτες, έναν κεντροδεξιό Τσίπρα που βασίζεται αποκλειστικά σε αοριστολογίες και ξύλινο λόγο (όποτε θυμάται να εμφανιστεί), τότε πολύ γρήγορα η ΝΔ θα πάρει την πορεία του ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα χρειάζεται καθαρές και ξηγημένες κουβέντες. Μόνο ένας από τους υποψηφίους ξέρει τι λέει και τι να κάνει. Γιατί είναι και ο μόνος που δεν κατάγεται από πολιτικό τζάκι και ο μόνος που κολλάει ένσημα κάθε μέρα εδώ και 25 χρόνια. Αυτές οι εκλογές είναι ή Άδωνις Γεωργιάδης ή αριστερός ολοκληρωτισμός. 3ος δρόμος δυστυχώς δεν υπάρχει. Τα πειράματα στη χώρα τελείωσαν.Ειδικά από ανθρώπους που την τελευταία φορά που κατέβηκαν στο στίβο τον εθνικών εκλογών, απέτυχαν να εκλεγούν έστω και βουλευτές.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης