Θεοχάρης στη Βουλή: Βάζετε φόρους, κόβετε συντάξεις και δίνετε 120 εκατ.$ για ελικόπτερα;

Θεοχάρης στη Βουλή: Βάζετε φόρους, κόβετε συντάξεις και δίνετε 120 εκατ.$ για ελικόπτερα;

«Δεν θα σας λέω κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα σας λέω κυβέρνηση Lockheed Martin-Boeing! Αυτό είστε!» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού που έφερε στη Βουλή όσα αποκαλύπτει το ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί σχετικά με την διά περιφοράς απόφαση για νέα αγορά οπλικών συστημάτων

Θεοχάρης στη Βουλή: Βάζετε φόρους, κόβετε συντάξεις και δίνετε 120 εκατ.$ για ελικόπτερα;
Στην αποκάλυψη που κάνει το ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί για την σιωπηρή νέα αγορά 10 μεταχειρισμένων αμερικανικών ελικοπτέρων από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε ο Χάρης Θεοχάρης στην ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμο.

Ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού επισήμανε ότι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση καταθέτει έναν προϋπολογισμό με τον οποίο κόβει δαπάνες στην υγεία και την παιδεία και επιβάλλει νέους φόρους που θα πλήξουν τους πολίτες εκταμιεύει 120 εκατ.δολάρια για αγορά οπλικών συστημάτων!

«Συζητάμε έναν προϋπολογισμό που κόβει δαπάνες στην υγεία, στην παιδεία, στον πολιτισμό, βάζει φόρους, κόβει συντάξεις και δεν είναι λιτότητα αυτό;» επισήμανε ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε: «Και την ίδια στιγμή διαβάζω σήμερα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ότι διά περιφοράς το ΚΥΣΕΑ έδωσε 120 εκατ.δολάρια στην Boeing για 10 παμπάλαια ελικόπτερα Σινούκ που πέταγαν στο Αφγανιστάν!».

«Έτσι θα λύσετε τα προβλήματα της ανεργίας;» συνέχισε ο βουλευτής του Ποταμιού απευθυνόμενος στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοηφίας.
Κλείσιμο

«Από εδώ και πέρα δεν θα σας λέω κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Θα σας λέω κυβέρνηση Lockheed Martin-Boeing! Αυτό είστε» τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης.

Δίνετε 600 εκατ. αναθέσεις για οπλικά συστήματα την στιγμή που κόβετε δαπάνες, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, αθροίζοντας τις δύο αγορές οπλικών συστημάτων που έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις τους Αλέξη Τσίπρα.



Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είπε πως πρόκειται για «σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ». «Πάλι αφήσατε τα δάνεια, μέσα στις παλιές τράπεζες κάνοντας  νέα ανακεφαλαιοποίηση πιθανή. Για να εμπλακείτε στη διαχείρισή τους. Καθυστερείτε τη διαπραγμάτευση, σας πιάνει η Πειραιώς στον ύπνο με το Book building στις 4 Νοεμβρίου. Τρέχετε και δεν προλαβαίνετε. Μας το χρυσώνετε με τα ψέματα περί θύματος της ίδιας της επιτυχίας σας. Υπάρχει θύμα; Ναι. Ο Ελληνικός λαός. Εξαιρείτε 58 δισ. ομόλογα λόγω δημοσίου συμφέροντος και 14 δισ. για τον αναβαλλόμενο φόρο. Όμως δεν εξαιρείτε τα 2,3 δισ. προνομιούχες μετοχές. Γιατί;», για να προσθέσει: «Τα ερωτήματα αμείλικτα. Γιατί Book building και όχι ενσώματη λογιστική αξία; Γιατί αργήσατε στις διαπραγματεύσεις. Μας είπατε πως σε 50 μέρες δεν προλαβαίνατε (non-paper Δραγασάκη). Σε 25 μέρες έγινε η διαδικασία στην Eurobank το 2014. Ψέματα. Το επιλέξατε γιατί τα funds σας είπαν πως με την καταστροφή της οικονομίας δεν θα δέχονταν μεγαλύτερες τιμές από αυτές. Αυτά τον ζουρνά -εσείς το τσιφτετέλι. Αυτό χορέψατε κε Τσακαλώτε. Τσιφτετέλι».

Αναρωτήθηκε... «Γιατί όχι κατώτατη τιμή (reserve price); Για τον ίδιο λόγο. Στις 2 Δεκεμβρίου ο κ. Σταθάκης στη Βουλή παραδέχτηκε πως εάν η κυβέρνηση είχε θεσπίσει κατώτατη τιμή στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών θα είχαν αποφευχθεί οι ζημιές που υπέστη το Δημόσιο και οι παλαιοί ιδιώτες μέτοχοι. Τσιφτετέλι» και εξήγησε: «Κόψατε τις προσφορές κάτω από 100.000. Έτσι πήρατε χαμηλότερες τιμές. Όμως όπως αποδεικνύει η Εθνική που βρήκε εύκολα 300εκ. θα μπορούσαν να βρεθούν αρκετά χρήματα ώστε να μειωθούν οι ανάγκες για δημόσιο χρήμα αλλά κυρίως να ανέβουν οι τιμές».
 
Προειδοποίησε λέγοντας: «Χαίρεστε που οι προνομιούχες μετοχές δεν κουρεύτηκαν. Καλύτερα να χαρείτε όταν πάρετε το 12% κουπόνι που είναι απλήρωτο από το 2013.  Με τον 4340 δώσατε τη δυνατότητα να αποδεχτεί το ΤΧΣ την τιμή. Με τον 4346, το υποχρεώσατε. Γιατί; Τι λέει η έκθεση της Rothchid για την εύλογη τιμή; Οι πληροφορίες – και τις διασταύρωσα – λένε πως δεν αναφέρει εκτίμηση. Έχω κάνει αίτηση κατάθεσης εγγράφου και περιμένω.Γιατί το υποχρεώσατε; Θα σας πω. Φοβούνται την ευθύνη. Τότε όμως να πληρώνονται τον μέγιστο μισθό του ΓΓ 4650 τον μήνα όχι 100 και 200 χιλιάδες. Αν ο κ. Μιχελής που απορρίφθηκε από τον SSM για την Εθνική Τράπεζα ως ανεπαρκής και  εσείς τον βάλατε μέτοχο της Εθνικής στο ΤΧΣ φοβάται, να παραιτηθεί. Ή να παίρνει μισθό χαρτογιακά που είναι, ή να παραιτηθεί ή να παραιτηθείτε εσείς που τον καλύπτετε. Περάσατε  νόμο για να καλύψετε τον κολλητό σας . Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης