Φωτίου: «Τα γεμιστά είναι επινόηση του λαού και πρέπει να διδάσκονται»

Φωτίου: «Τα γεμιστά είναι επινόηση του λαού και πρέπει να διδάσκονται»

Ενταση στην Ολομέλεια με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την ΝΔ να διαπληκτίζονται για την πορεία του προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας

Φωτίου: «Τα γεμιστά είναι επινόηση του λαού και πρέπει να διδάσκονται»
Ξαφνική ένταση προκλήθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας την Πέμπτη, με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου
και την Νέα Δημοκρατία
Κλείσιμο
να διαπληκτίζονται για την πορεία του προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η υπουργός, επιχειρώντας να απαντήσει στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι για το πρόγραμμα δόθηκαν τελικά 108 εκατ. ευρώ αντι 200 εκατ., όπως αρχικά είχε υποσχεθεί, είπε: «Η κυβέρνηση της Αριστεράς ξέρει πως να δίνει τα χρήματα και να πιάνουν τόπο. Όχι να το πετά σαν ξεροκόμματο και να μην πιάνει τόπο... Εμείς ξέρουμε ένα τα δίνουμε και να πιάνουν τόπο και όχι να τα πετάμε χωρίς αντίκρισμα».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στα περίφημα «γεμιστά της», λέγοντας: «Γι' αυτό και τα γεμιστά είναι επινόηση του ελληνικού λαού και γι' αυτό πρέπει να διδάσκεστε και κρίμα που τα λοιδορείτε».

Απαντώντας, ο κ. Γιάννης Βρούτσης είπε ότι «θέλει θράσος να τοποθετείται η υπουργός όταν είναι πολύ εκτεθειμένη στο θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας».

«Να κρυφτεί γιατί είναι διπλά εκτεθειμένη» κατηγορώντας την παράλληλα για υποκρισία και κοροϊδία των πολιτών», τόνισε.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, κατηγορώντας τόσο την κυβέρνηση όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση για προκλητικό ανταγωνισμό. 

«Είναι ντροπή αυτή η άθλια συζήτηση που γίνεται. Για το ποιος αντιμετωπίζει καλύτερα τους πολίτες ως ζητιάνους. Κοκορεύονται σήμερα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ότι τους δίνουν ένα ξεροκόμματο και πρέπει να είναι ευχαριστημένοι. Αποτελεί πρόκληση σήμερα να τσακώνονται όταν έξω ο κόσμος είναι σε εξαθλίωση. Να σταματήσει αυτή η προκλητική διαφήμιση για την δήθεν αγαθοεργία», ανέφερε.
  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης