LIVE

Κορωνοϊός

Απίστευτη δήλωση Φωτίου: Το σχέδιο μας είναι όπως τα γεμιστά

Απίστευτη δήλωση Φωτίου: Το σχέδιο μας είναι όπως τα γεμιστά

Έτσι παρομοίασε τα σχέδια της κυβέρνησης για την κρίση - Πελεγρίνης: Έβλεπα Ολυμπιακό όταν έμαθα ότι γίνομαι υπουργός - Αλεξιάδης: Ο κόσμος να μην ανησυχεί για τους πλειστηριασμούς - Περισσότερα φουγάρα υποσχέθηκε η Θεοδώρα Τζάκρη - Αποστόλου: Με τα ισοδύναμα θα απαλύνουμε τους αγρότες - Σταθάκης: Η οικονομία να έχει θετικό πρόσημο από το 2016 - Φλαμπουράρης: Έφυγε η θηλιά από το λαιμό μας

Η δήλωση της Θεανώς Φωτίου η οποία παρομοίασε τα σχέδια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση με τα γεμιστά ξεχώρισε από τις δηλώσεις που έγιναν κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των υπουργών από το Προεδρικό Μέγαρο.

«Υπάρχουν δυνατότητα αν κάνουμε οικονομία και φτουρίσουν τα πράγματα. Ξέρετε και τα γεμιστά ειναι επινόηση του ελληνικού λαού ώστε πολύ φτηνά να τρώει μια ελληνική οικογένεια» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η ορκωμοσία ξεκίνησε με ένα τέταρτο καθυστέρηση, στις 10:45 αντί για τις 10:30 που ήταν προγραμματισμένο.

Πρώτοι θρησκευτικό όρκο έδωσαν οι Χρήστος Σπίρτζης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Πάνος Καμμένος, Τρύφων Αλεξιάδης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Καμμένος, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Γιάννης Αμανατίδης και Θεοδώρα Τζάκρη.

Στη συνέχεια πολτικό όρκο έδωσαν τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης με τον Γιάννη Δραγασάκη, τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Νίκο Φίλη, τον Νίκο Κοτζιά και τον Γιώργο Σταθάκη να έχουν πάρει θέση στην πρώτη γραμμή.

Ο μοναδικός που δεν ορκίστηκε είναι ο Δημήτρης Μάρδας που αναμένει το Προεδρικό Διάταγμα για τη σύσταση της θέσης του ως υφυπουργός στο υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά την ορκωμοσία οι υπουργοί, οι αναπληρωτές υπουργοί και οι υφυπουργοί υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο με βάση την τάξη των υπουργείων, γι' αυτό και πρώτος, μετά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, υπέγραψε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Χαμός έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

Από τους πρώτους που έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο, μισή ώρα πριν την τελετή ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός. Έξω απο το Προεδρικό Μέγαρο για περίπου μισή ώρα, όση χρειάστηκε, δηλαδή, για να ολοκληρωθεί η προσέλευση επικράτησε πανικός με δημοσιογράφους και τεχνικούς να προσπαθούν να αποσπάσουν μια δήλωση από τους υπουργούς που προσέρχονταν από διάφορες κατευθύνσεις.Τελευταίος προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ενώ αρκετοί παρατήρησαν ότι οι περισσότεροι υπουργοί προσήλθαν για την ορκωμοσία χωρίς τις συζύγους τους.


Τι δήλωσαν οι υπουργοί κατά την προσέλευσή τους

Ο νέος υπουργός Υγείας στις δηλώσεις του είπε ότι χρειάζεται παρέμβαση ηθικοποίησης και παθογενειών του συστήματος που τις ξέρουν οι πολίτες.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης αποκάλυψε ότι έμαθε ότι γίνεται υπουργός την ώρα που έβλεπε τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ξάνθη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης επιχείρησε να καθησυχάσει τους πολίτες για τους πλειστηριασμούς λέγοντας ότι το ΥΠΟΙΚ θα κινηθεί με όριο το ρεαλισμό και την ευαισθησία. «Ο λογαριασμός είναι δεδομένος αλλά δεν θέλουμε να αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα» συμπλήρωσε ο κ. Αλεξιάδης.

«Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του πρωθυπουργού και των πολιτών για μια δικαιοσύνη ανεξάρτητη και με ανθρώπινο πρόσωπο» δήλωσε προσερχόμενος στο προεδρικό μέγαρο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.«Στόχος μας να βάλουμε μπροστά την πραγματική οικονομία ξαναστήνοντας ένα αποτελεσματικό κράτος με τη στιβαρή καθοδήγηση του Αλέξη Τσίπρα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης.

«Το σημαντικότερο είναι η εφαρμογή των νόμων χωρίς διακρίσεις» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.«Δεν θα μείνει κανείς στο απυρόβλητο και αυτό αφορά τους πάντες» δήλωσε ο Τέρενς Κουικ.

«Θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Η οικονομία πρέπει να έχει θετικό πρόσημο από τις αρχές του 2016. Αναπτυξιακός νόμος, απορόφηση του ΕΣΠΑ και νεανική επιχειρηματικότητα οι στόχοι του υπουργείου. Οι Έλληνες είναι ασφαλείς και το ξέρουν» ανέφερε ο κ. Σταθάκης.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σημείωσε ότι «έχουμε 3-4 χρόνια μπροστά μας για να κάνουμε πράξη όσα υποσχόμαστε».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλους είπε ότι θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και αποτέλεσμα για να αναδείξουμε τον αγροτικό κόσμο σε βασικό εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση ενώ ερωτηθείς για την φορολογική επιβάρυνση των αγροτών είπε ότι «έχουμε μελετήσει την κατάσταση και τον Οκτώβριο με τα αντισταθμιστικά που θα προτείνουμε θα απαλύνουμε το βάρος για τους αγρότες».

«Περισσότερα φουγάρα» υποσχέθηκε η Θεοδώρα Τζάκρη.«Τι να σας πω απόφαση του πρωθυπουργού. Είναι άλλη αυτή η κουβέντα» ήταν το σχόλιο του Αριστείδη Μπαλτά για την μετακίνησή του στο υπουργείο Πολιτισμού

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης είπε ότι θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή του προγράμματός μας με «μια πολιτική που εμπεριέχει τη συμφωνία αλλά ταυτόχρονα δίνει απεριόριστες δυνατότητες για να πάραξουμε έργο. Τώρα έφυγε η θηλιά από το λαιμό μας». «Θα υλοποιήσουμε τη συφωνία με τρόπο δίκαιο με αριστερά αποτυπώματα που επιδιώκουμε. Με την ορκωμοσία της κυβέρνησης αρχίζει η δουλειά» ήταν το μήνυμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.«Δεν θα μιλάω πολύ, με ενδιαφέρει να κάνω έργο. Συνεχίζουμε με τομές», δήλωσε από την πλευρά του ο νέος υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. 
«Ταξίδια πολλά και πολύ δουλειά.Υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία της χώρας και το καλό του λαού» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.Προσερχόμενος ο νέος υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε ότι «έμαθα στη ζωή μου να δικαιώνω την εμπιστοσύνη που μου επιδεικνύεται. Την εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο ελληνικός λαός. Χωρίς πολλά λόγια. Το πόστο αυτό είναι τιμή για εμένα που πρέπει να τη δικαιώσω». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης