Το ασφαλιστικό στο «μενού» της συνάντησης Τσακαλώτου-Τόμσεν στο Περού

Το ασφαλιστικό στο «μενού» της συνάντησης Τσακαλώτου-Τόμσεν στο Περού

O υπουργός Οικονομικών, κατά πληροφορίες, διαβεβαίωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ ότι η πρώτη αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 10 Νοεμβρίου

Το ασφαλιστικό στο «μενού» της συνάντησης Τσακαλώτου-Τόμσεν στο Περού
Βασικό θέμα το ασφαλιστικό ήταν στη συνάντηση διάρκειας μιας ώρας που είχαν στη Λίμα του Περού ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Εκτός από το ασφαλιστικό και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνει σε αυτό - καθώς το ΔΝΤ δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο κεφάλαιο συνδέοντάς το με το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους - οι δύο άνδρες συζήτησαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την πρώτη αξιολόγηση και το χρέος, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 Θανάσης Τσίτσας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να διαβεβαίωσε το στέλεχος του ΔΝΤ, στη συνάντηση που είχαν  στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου ώστε η κυβέρνηση να επιταχύνει και να ολοκληρώσει άμεσα τις διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ο κ. Τσακαλώτος, εκτός από τον Πολ Τόμσεν, είδε την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Οικονομική Ανάπτυξη, Ενέργεια και  Περιβάλλον Κάθι Νοβέλι και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρένγκλινγκ. 

Σήμερα το ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογο του, Τζακ Λιου.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης