Τσίπρας: Η νέα κυβέρνηση θα διορθώσει τις αστοχίες της προηγούμενης

Τσίπρας: Η νέα κυβέρνηση θα διορθώσει τις αστοχίες της προηγούμενης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στο πολιτικό όργανο εκλογικής ευθύνης, «ομολόγησε» ότι τα λάθη και τις παραλείψεις της προηγούμενης πρωθυπουργικής του θητείας - Έθεσε ως στόχους την αποκατάσταση της σταθερότητας στην οικονομία και στη λειτουργία των τραπεζών - Επέμεινε στη μάχη για απομείωση του χρέους

Φωτογραφίες: Ο Τσίπρας στο γραφείο του γιορτάζει τη νίκη του
Τα λάθη και τις παραλείψεις της προηγούμενης, επτάμηνης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, «παραδέχθηκε», ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή εισήγησή του στο πολιτικό όργανο εκλογικής ευθύνης.

«Ο ελληνικός λαός έδωσε μια καθαρή λαϊκή εντολή, για να προχωρήσουμε ενωμένοι σε βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις, για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ρόλο που καλείται να παίξει το νέο κυβερνητικό σχήμα, διορθώνοντας αστοχίες και αδυναμίες της προηγούμενης 7μηνης περιόδου.

Επιστρέφοντας στην... πάγια τακτική των «non paper», με την οποία πορεύτηκαν η Κουμουνδούρου και το Μαξίμου και κατά την προηγούμενη περίοδο, από τον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν γνωστό ότι ο πρόεδρος του κόμματος είπε ακόμη: «Άμεσος στόχος της επόμενης περιόδου η πλήρης αποκατάσταση της σταθερότητας στην οικονομία και στη λειτουργία των τραπεζών, η διεύρυνση του εδάφους που κερδίσαμε στη διαπραγμάτευση, με πρώτη κρίσιμη μάχη αυτή της απομείωσης του χρέους».

Κλείσιμο
«Ταυτόχρονα, θα πρέπει με αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε σε μεγάλες τομές, μάχη με το σύστημα της διαπλοκής, για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στην ελληνική κοινωνία» προσέθεσε.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασυγκρότησης του Κόμματος και της Νεολαίας, ώστε να αντιστοιχιστεί η οργανωτική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, με τους εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που τον στηρίζουν ενεργά.

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε πως είναι αναγκαία μια διαφορετική λειτουργία του κόμματος, με συλλογική λειτουργία των οργάνων, χωρίς μηχανισμούς και ομαδοποιήσεις, ως ένα σύγχρονος πλουραλιστικός φορέας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης