ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ για το εκλογικό αποτέλεσμα

«Ο ελληνικός λαός επιβράβευσε το μήνυμα ενότητας και ελπίδας που πρεσβεύουμε»

Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ για το εκλογικό αποτέλεσμα
Την ικανοποίηση τους εξέφραζαν χθες το βράδυ στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το εκλογικό αποτέλεσμα. Έκαναν λόγο για μάχη που πέτυχε την επανασυσπείρωση και τη διεύρυνση και πρόσθεταν: «μας δίνει τη βάση να προχωρήσουμε περαιτέρω στην επανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης». 

Το ΠΑΣΟΚ βγήκε ενισχυμένο σε ποσοστά σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, τον Ιανουάριο του 2015. Χαρακτήριζαν ως θνησιγενές το νέο κυβερνητικό σχήμα, αφού εκτιμούσαν ότι η πλειοψηφία των 155 βουλευτών δεν μπορεί να αποτελέσει σταθεροποιητικό πολιτικό παράγοντα. 

Η κυρία Γεννηματά στις δηλώσεις της επανέλαβε το κάλεσμα σε πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ: «Η Νέα Αρχή που κάναμε με τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τις κινήσεις Πολιτών δημιουργεί μια νέα δυναμική για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας».

Κλείσιμο
Απάντησε, επίσης σε όσους προέβλεπαν την εξαΰλωση του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως διαψεύστηκαν πανηγυρικά.  «Η λεηλασία του πολιτικού μας χώρου τελείωσε οριστικά.

Η πρόσκλησή μας για «επιστροφή στο κοινό μας σπίτι» έγινε αποδεκτή, συσπείρωσε χιλιάδες πολίτες», τόνισε η κυρία Γεννηματά.

Από εδώ και πέρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως ο διάλογος για την κεντροαριστερά θα συνεχιστεί καθώς «ο ελληνικός λαός επιβράβευσε το μήνυμα ενότητας και ελπίδας που πρεσβεύουμε».

Τέλος σχολιάζοντας τη νίκη του Αλέξη Τσίπρα και τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης είπε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας έχει την ευθύνη να διασφαλίσει μια σταθερή Κυβέρνηση τετραετίας. Με Εθνική Γραμμή για Βιώσιμες Λύσεις με οριστική και αμετάκλητη έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια».

Τέσσερις επιπλέον έδρες κέρδισε η Δημοκρατική Συμπαράταξη   

Η εκλογική άνοδος του ΠΑΣΟΚ κατα 1,5 μονάδες, από 4,64% τον Ιανουάριο στο 6,28% στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση αύξησε την κοινοβουλευτική του δύναμη, από 13 βουλευτές σε 17, στη νέα Βουλή.

Εξελέγησαν όλοι οι βουλευτές που συμμετείχαν στην απερχόμενη Βουλή και τέσσερις ακόμη. Στην Αργολίδα, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, στη Δράμα η Χαρά Κεφαλίδου, στις Σέρρες ο Μιχάλης Τζελέπης, στο Επικρατείας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και στην Αχαΐα όπου ήταν υποψήφια, εκτός από τη Β' Αθηνών, η Φώφη Γεννηματά.

Εφόσον η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφασίσει να κρατήσει την έδρα στη Β' Αθηνών τότε δεν θα εκλεγεί ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης που είναι τρίτος στη λίστα, αφού το ΠΑΣΟΚ κέρδισε 2 έδρες. Στη περίπτωση που η κ. Γεννηματά επιλέξει την έδρα της Αχαΐας τότε δεν θα εκλεγεί ο επικεφαλής του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Παπαθεοδώρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης