Φίλης: Σενάριο επιστημονικής φαντασίας τρόμου η συνεργασία με τη ΝΔ

Φίλης: Σενάριο επιστημονικής φαντασίας τρόμου η συνεργασία με τη ΝΔ

«Δεν είναι το πρόγραμμά μας το μνημόνιο, το Μνημόνιο είναι μια εξαναγκαστική πορεία που θα αλλάξει» τόνισε

Φίλης: Σενάριο επιστημονικής φαντασίας τρόμου η συνεργασία με τη ΝΔ
Επιστημονική φαντασία και μάλιστα τρόμου, τα σενάρια περί συνεργασίας με Ν.Δ. υποστήριξε ο Νίκος Φίλης. Η καλύτερη επιλογή είναι να δοθεί καθαρή αυτοδυναμία στο ΣΥΡΙΖΑ και όχι επιμόλυνση της πορείας από εδώ και πέρα της χώρας με τις αμαρτίες των παλαιών κομμάτων, υποστήριξε ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Η λαϊκή εντολή θα καθορίσει τις μετεκλογικές συνεργασίες είτε θα είναι μια λαϊκή εντολή αυτοδυναμίας στο ΣΥΡΙΖΑ, είτε θα δίνει εντολή για συνεργασίας, σημείωσε ο Νίκος Φίλης. 

«Δεν είναι το πρόγραμμά μας το μνημόνιο. Το Μνημόνιο είναι μια εξαναγκαστική πορεία που θα αλλάξει», είπε ακόμα ο κύριος Φίλης, που πάντως επεσήμανε πως οι όποιες συνεργασίες θα καθοριστούν από την αποδοχή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που «όπως φαίνεται θα είναι το πρώτο κόμμα».
Κλείσιμο

Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση στο προγραμματικό μέρος για μελλοντικές συμμαχίες, τόνισε φέρνοντας ως παράδειγμα, το ζήτημα του χρέους και τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις που υπάρχουν σε αυτό π.χ. κόμματα αυτή τη στιγμή υποστηρίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους. Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία πάνω σε αυτό, γιατί πως θα πάμε να διαπραγματευτούμε για το ζήτημα αυτό αμέσως μετά, αναρωτήθηκε.

Προϋπόθεση για να φύγει η χώρα από τη «μέγγενη της εποπτείας» είναι η πολιτική σταθερότητα, εξήγησε ο Νίκος Φίλης. Δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική σταθερότητα με ένα «τραγέλαφο διακυβέρνησης» αλλά με καθαρότητα προγραμματική, τόνισε και πρόσθεσε ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξασφαλίσει πολιτική σταθερότητα καθώς έχει δώσει δείγματα σε αυτό όπως, το ότι η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει την παραμονή της χώρας, στην Ε.Ε. για τα επόμενα χρόνια. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης