Δημοσκόπηση: «Θρίλερ» με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Οκτώ κόμματα στη Βουλή

Δημοσκόπηση: «Θρίλερ» με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Οκτώ κόμματα στη Βουλή

Εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ, εντός ο Βασίλης Λεβέντης - Δύο στους τρεις Έλληνες πιστεύουν ότι ήταν λάθος η πολιτική διαπραγμάτευσης του Τσίπρα - Κατακρημνίζεται η δημοτικότητά του - Στον.. πάτο οι αξιολογήσεις για Παιδεία, Υγεία και Μεταναστευτικό

Κλείνει η ψαλίδα ακόμη και της δημοτικότητας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται μόλις 3,5 ποσοστιαίες μονάδες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αφού το 29,5% πιστεύει πως είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 26%.

Δημοτικότητες πολιτικών αρχηγών
Αλέξης Τσίπρας  29,5%
Μεϊμαράκης 26%
Θεοδωράκης 21%
Γεννηματά 17,5%
Κουτσούμπας 14,5%
Λαφαζάνης 11,5%

Αξίζει να σημειωθεί πως αναλύοντας τη διαχρονική εξέλιξη της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών, τα ποσοστά του κ. Τσίπρα κατακρημνίζονται αφού τον Μάρτιο συγκέντρωνε 70%, ύστερα έπεσε στο 50% (έως τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος), για να φτάσει σήμερα να συγκεντρώνει μόλις 29,5%. Αντίθετα, ο κ. Μεϊμαράκης κατάφερε  να διπλασιάσει το ποσοστό του κ. Σαμαρά, από 13% στο 26%.


Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ερωτήθηκαν για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων και τη γενικότερη παρουσία της Πρόεδρου της Βουλής, με το 66,5% των ερωτηθέντων να έχουν αρνητική γνώμη, από 47% αρνητικής γνώμης που είχε συγκεντρώσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον περασμένο Απρίλιο.Αξιολόγηση κυβερνητικού έργου
Αξίζει να σημειωθεί πως ένας στους δύο Ελληνες βαθμολογούν με μισή μονάδα (στις 10) το κυβερνητικό έργο σε σχέση με τη μεταναστευτική πολιτική που ακολούθησε όλο αυτό το διάστημα. Με 3,1% κατά μέσο βαθμολόγησαν και το πολιτικό έργο στον τομέα της Παιδείας. Στο 3% εκφράστηκε η αποδοκιμασία για την Υγεία.Όσον αφορά στο κρισιμότερο ερώτημα, την πρόθεση ψήφου, μόλις τρεις μονάδες απόσταση έχει η Νέα Δγημοκρατία για το προβάδισμα από το ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό 25%, η ΝΔ 22%, η Χρυσή Αυγή 5,5%, το Ποτάμι 6%, το ΚΚΕ ^%, οι ΑΝΕΛ μένουν εκτός Βουλής με 2%, το ΠΑΣΟΚ 4,5%, ο Λαφαζάνης με τη λαϊκή Ενότητα 5%, ενώ και ο Βασίλης Λεβέντης φαίνεταιο πως εξασφαλίζει την είσοδό του στη Βουλή με 4,5%.

Εκτίμηση πρόθεσης
ΣΥΡΙΖΑ 25%
ΝΔ 22%
ΧΑ 5,5%
Το Ποτάμι 6%
ΚΚΕ 6%
ΑΝΕΛ 2%
ΠΑΣΟΚ 4,5%
Λαϊκή Ενότητα 5%
Ένωση Κεντρώων 4,5%
Άλλο 5%
Δεν ξέρω/δεν απαντώ 14,5%

Στο μεταξύ, το 57% αποτιμά ως αρνητικό/πολύ αρνητικό το έργο της κυβέρνησης, το 16% ως θετικό/πολύ θετικό και το 26% απάντησε "ούτε θετικό/ούτε αρνητικό".Όσον αφορά στο αν το δημοψήφισμα έβλαψε ή οφέλησε τη χώρα, το 66,5% πιστεύει πως την έβλαψε, το 16,5% πως την οφέλησε και το 14,5% απάντησε "δεν ξέρω/δεν απαντώ".

Η ίδια ερώτηση, σε μελλοντικό χρόνο, αφορούσε στις πρόωρες εκλογές, με το 
60,5% να απαντά πως θα βλάψουν τη χώρα, το 24% να απαντά πως θα την οφελήσουν, το 10,5% απάντησε "ούτε θα τη βλάψουν/ούτε θα την οφελήσουν" και το 5% απάντησε "δεν ξέρω/δεν απαντώ".Αξίζει να σημειωθεί πως το 61,5% πιστεύει πως η κυβέρνηση ακολούθησε λάθος πολιτική διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, ενώ μόλις το 25% θεωρεί πως η πολιτική διαπραγμάτευσης ήταν σωστή.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου σε δείγμα 1.100 ατόμων, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον Σκάι.


Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρούσε σταθερό προβάδισμα από τη ΝΔ...
Σε μία αρκετά πρόωρη δημοσκόπηση, που είδε το φως της δημοσιότητας στις 24 Ιουλίου, από τη Metron Analysis, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρούσε προβάδισμα 15,8% έναντι της ΝΔ. 

Αν και στη δημοσκόπηση φαίνεται πως καταγραφόταν πτώση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούσε να προηγείται με ποσοστό 33,6%, ενώ ακολουθούσε η Νέα Δημοκρατία, με ποσοστό 17,8%. Ακολουθούσε το Ποτάμι, που φαίινόταν να αυξάνει τα ποσοστά του στο 6,1% και ακολουθούσε η Χρυσή Αυγή με 5,3%. Πέμπτο κόμμα αναδεικνυόταν το ΚΚΕ με 4,2%, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθούσε με 3,6%. Η έκπληξη της δημοσκόπησης ήταν το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, που έμπαινε στη Βουλή με ποσοστό 3,3%. Εκτός Βουλής έμεναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που συγκεντρώναν 2,8%. Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου συγκεντρώνε ποσοστό 1,3%, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έφτανε στο 1,1%.

Στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η δημοσκόπηση έδειξε πως παραμένει κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς συγκέντρωνε 61% θετικές γνώμες, ενώ οι αρνητικές γνώμες ανέρχονταν σε 36%.

Πολύ υψηλό παρέμενε το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ (78%), ενώ μόλις το 19% επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή.

Στην ερώτηση εάν ο κ. Τσίπρας μετά από τις διαπραγματεύσεις που έφερε τη συμφωνία, έπραξε το σωστό ή εάν έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος στις θέσεις του, το 63% των πολιτών είπε πως έκανε το σωστό, ενώ το 32% θεωρούσε πως έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος.


Η ανατροπή: Κλείνει την «ψαλίδα» η ΝΔ

Metron Analysis: Σήμερα στο 1% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Ένα μήνα μετά, η Metron Analysis παρουσιάζει δημοσκόπηση που θέλει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να κλείνει στη μία ποσοστιαία μονάδα. Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με ποσοστά 22,2% έναντι 21,2%. Στο 6,4% βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, στο 5,1% το Ποτάμι, στο 4,5% το ΚΚΕ, στο 4,1% το ΠΑΣΟΚ, στο 3,8% η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, στο 3,1% η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, με ποσοστό μόλις 1,7%.


Πρώτο κόμμα οι αναποφάσιστοι, εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ

Σε στάση αναμονής είναι το εκλογικό σώμα σύμφωνα με ερευνά της εταιρείας Prorata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών, στο φύλλο της Παρασκευής 18 Αυγούστου.
Οι αναποφάσιστοι είναι το «πρώτο κόμμα», ενώ εντελώς αβέβαιη αποτυπώνεται η εκλογική συμπεριφορά σχεδόν του 1/3 των ψηφοφόρων που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την έρευνα πρώτο κόμμα αναδεικνύονται οι... αναποφάσιστοι με 25,5%. Όσον αφορά στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 23% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία 19,5%, η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το Ποτάμι με 4%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%. Στο όριο του 3% είναι η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη. Εκτός Βουλής εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ, που συγκεντρώνουν μόλις 2%. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, επιλέγει "ευρώ πάση θυσία", ενώ πάνω από το 50% εκτιμά ότι η νέα συμφωνία με τους δανειστές δεν είναι καλή.


Στο 2% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Στο μεταξύ, προβάδισμα δύο ποσοστιαιών μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ επί της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόραση. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24% έναντι 22% της Νέας Δημοκρατίας ενώ συνολικά πάνω από το όριο του 3% βρίσκονται εννέα κόμματα.
Τα δύο πρώτα κόμματα ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 6%, Ποτάμι με 5,5%, ΚΚΕ με 4,5%, ΠΑΣΟΚ με 4,5%, Λαϊκή Ενότητα με 4,5%, Ένωση Κέντρου με 4% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%. Αναποφάσιστο δηλώνε το 15% ενώ 5% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ψηφίσει «άλλο κόμμα».

Σημαντικό στοιχείο είναι και έλλειψη συσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται μόλις στο 50%, ενώ αντίθετα στη Νέα Δημοκρατία η συσπείρωση παρουσιάζεται στο 70% με ανοδικές τάσεις.


Δημοσκόπηση στη Bild: 28% ο Τσίπρας, 25% η ΝΔ, 8% ο Λαφαζάνης

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνά το 28%, σύμφωνα με εσωτερική δημοσκόπηση, την οποία δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα "Bild". O παραιτηθείς Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει σήμερα ποσοστό που δεν ξεπερνά το 28%. Στις τελευταίες εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανερχόταν στο 36%. Η δεύτερη ισχυρότερη εκλογική δύναμη, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, παίρνει ποσοστό 25%. Όπως αναφέρει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, το κόμμα «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη παίρνει ποσοστό 8%.

ΣΧΟΛΙΑ (71)

ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ

Τα μικρότερα κόμματα θα ψηφιστούν από το λαό ακριβώς για το ίδιο λόγο. Στη Δημοκρατία δεν είναι πρόβλημα ο πολυκομματισμός αλλά η πολυπροδοσία!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑΣ

H ΠΟΙΟ "ΕΓΚΥΡΗ" ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΚΗ ΑΓΥΡΤΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ "ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ" ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Santinista

δυστυχώς οι δημοσκοπήσεις του κεφαλαιοκρατικού κατεστημένου επιμένουν να κρύβουν τη δυναμική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ...

why not?

Λεβεντης με τα τσαρουχια.Θελω να αποδυναμωσω τα κομματα που κατεστρεψαν τη χωρα ΠΑΣΟΚΟ-ΝΔ και Συριζα.

name

φανταζομαι οτι αγνοεις την προσφατη συνεντευξη λεβεντη που λεει οτι θα συνεργαστει με συριζα...

Δλδ αν στη θέση του βαγγέλα υπήρχε

ένα σημαίνων πρόσωπο η νουδου θα έπαιρνε άνετα απο μόνη της, ισχυρή εντολή.......αλλά που να τον βρούνε, άσε που δεν έχουν αντιπολιτευτικό λόγο....Τι να πούνε οτι ο τσίπρας είναι μνημονιακός;.........Με τέτοια κολωτούμπα ο τσίπρας και παραμένει κυρίαρχος αλλά χωρίς κοινοβουλευτικη πλειοψηφία......Προλαβαίνουν όμως να ανεβάσουν τη βαγγέλα.......Τι του λείπει; Είναι μειλίχιος, αποδεκτός απ τ άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά δεν παίρνει τα πολύ επάνω του, δεν τραβάει γενικώς....ένας τυπικός δημόσιος υπάλληλος.......Τι μπορεί να γίνει;.......... Ο ελληνικός λαός είναι πολιτικά αναλφάβητος και εκεί πρέπει να ποντάρουν τα σαίνια/αναλυτές για να ανεβάσουν τη βαγγέλα......Άλλο τρόπο δεν μπορώ να δώ.........Σαν αρνητικά.....που δεν διορθώνονται.... Τον πήραν τα χρόνια, περπατάει σαν χεσμένος, και είναι ήπιων τόνων, ενώ χρειάζεται τζαμπουκάς.........Αυτό θέλει ο έλληνας.......Να φωνάζει οτι θα βάλει φυλακή το βαρουφάκη το τσίπρα κτλ, όπως φώναζε ο σαμαράς για βενιζέλο παπανδρέου και βγήκε.......Το τι έκανε μετά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.....Το παρελθόν σαν βαρίδιο, πάει....Το τι έκανε η νουδου όλα ξεχασμένα περασμένα.........γιαυτό βαγγέλα πεξτο αληταράς, ......βγάλε το πργματικό εαυτό σου, αγορίνα μου.......Γκάριζε απ τα μπαλκόνια βαγγέλα σαν τους ΧΑυγίτες ...........Και όταν θα έρθουμε στην εξουσία θάμαστε ανηλέητοιιιιιιιιι........αν το κάνεις θα βγείς σίγουρα.........στο υπογράφω

mple

μου θυμίζει πλανόδιο μανάβη ο Βαγγέλης

Nikos

Tο βασικό επιχείρημα γιατί ΝΔ και όχι ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο Τσίπρας ψεύδεται διαρκώς ασύστολα (ναι!!! συνεχίζει το ίδιο παραμύθι ο άνθρωπος που μας φόρεσε από τα τρία το μακρύτερο μνημόνιο). Όσον αφορά τις προθέσεις του. ακόμη και άν ισχύει το ότι δεν ήξερε πόσο σκληρά θα αντιδρούσε η Ευρώπη, καλά πλάκα κάνουμε? Πάνω στην πλάτη της Ελλάδας θα μάθει ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς (γιατί ψυχολογικά εκεί έχει μείνει) πως πρέπει να σκέπτεται και να λειτουργεί ένας πρωθυπουργός? Τόσος σουρεαλισμός στην σκέψη όσος ακούγεται από τους οπαδούς του Τσιπρέικου ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξαναειδωθεί. Η ιστορία πάντως ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος θα τον χαρακτηρίσει σαν τον πιό αριβίστα, τυχοδιώκτη, ψεύτη και αδίστακτο πρωθυπουργό των τελευταίων 50 ετών.

chris

o Κωσταντινος Καραμανλης (ο θειος οχι ο βουδας της Ραφηνας) ειχε πει στη δημοκρατια δεν υπαρχουν αδιεξοδα. Να λοιπον που υπαρχουν ποιον να ψηφισεις; Το μη χείρον βέλτιστον; ειναι αυτη επιλογη; Ο θεος να μας φωτισει την κυριακη των εκλογων

Swiss

Όλοι οι ανεργοι να ψηφίσουν το κλείσιμο της κωλο ΕΡΤ !! Οχι άλλο δημοσιο κηφηναριο !! Προσοχή !!! Ανεργοι ημαστε η μεγαλητερη δύναμη !

ΑΝΕΡΓΟΣ ΤΟΥ Ι.Τ

Είπαμε Ν.Δ 2 ψήφους, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ 2 και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1 ψήφος ( εμείς ως οικογένεια) Στις 20 ο Σύριζα μας κουνάει μαντήλι..Αρκετλα κατάστρεψε την Ελλάδα αυτούς τους 8 μήνες. Ελπίζουμε η Νέα κυβέρνηση να κοιτάξει τον αδικημένο κόσμο του ιδιωτικού τομέα, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ..

Χρειάζεται συσπείρωση

Αδερφέ καλή η σκέψη, αλλά σε μία αντίστοιχη οικογένεια βολεμένων είναι 5 ψήφοι ΣΥΡΙΖΑ. Μετά ας μην απορούμε ποιος τους ψήφισε και πώς είναι δυνατόν να ξαναβγήκαν πρώτοι.

ΤΡΕΛΑΝΤΟΝΗΣ !!!!

ΚΑΛΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ !!! 5,5 Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !!! ΜΑΛΟΝ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ HAIL MERKEL !!!! ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ

sagoni

Καλά τώρα να είμαστε σοβαροί. Πιστεύει κανείς πως ο Βαγγέλας θα απειλήσει τον Τσίπρα; Ο "τύπος" θα τον σκίσει τον κουτσάβακα. Η ΝΔ θα συνεχίσει τον προδοτικό ρόλο της. Ξεχνάτε την ώρα που γινόταν η διαπραγμάτευση τι ρόλο έπαιζαν οι σαμαροβενιζέλοι; Τσίπρα, για να στηθούν κρεμάλες σε όλους αυτούς τους δοσίλογους.

Διαπραγμάτευση!!!

Δεν κατάλαβα για ποια διαπραγμάτευση μιλάς; Αυτή που έκανε στην αρχή ο Γιάνης ή αυτή που έκανε μετά ο Τσάκαλος!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4931302__1_

Το πρόβλημα προσπαθήσανε την επόμενη ημέρα να το αποσιωπήσουνε, να το διακωμωδήσουνε, είπανε ότι πρόκεται για fake news και τελικά συμφώνησαν ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κρήτη

4931190

«Όμως δεν θα προσβάλω το εθνόσημο, ούτε και θα εκθέσω τη χώρα σε περιπέτειες», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο επίσημο δείπνο της Πολιτιστικής Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη - Έστειλε νέο μήνυμα στην Αλβανία για το σεβασμό των δικαιωμάτων της Μειονότητας

7
4931188

Ζήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα μάχη εντυπώσεων και διαμορφώθηκε μια "παρωδία" που εμποδίζει ακόμα και σήμερα τη νηφάλια προσέγγιση του ζητήματος, επισήμανε ο πρωθυπουργός, από τη Θεσσαλονίκη 

3
polakis-voylh-arthro

Διαβάστε τους απίστευτους διαλόγους με αρνητικό πρωταγωνιστή τον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας - ΝΔ και ΚΙΝΑΛ λένε ότι Τζανακόπουλος και Πολάκης γνώριζαν λεπτομέρειες της σκευωρίας και ζητούν να έρθουν ως μάρτυρες και όχι ως μέλη της Προανακριτικής - Την ερχόμενη Τρίτη ο πρώτος μάρτυρας, Κωνσταντίνος Φρουζής, δεύτερος θα κληθεί ο Νίκος Μανιαδάκης

83
4930858

«Για εμάς, τους Έλληνες, το φρόνημα δεν μετριέται με την έκταση του εδάφους, ούτε με τον αριθμό του πληθυσμού - Μετριέται με την Ψυχή» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο χαιρετισμό του

4930598

Στη σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «είναι συνομολόγηση της αποτυχίας του πολιτικού συστήματος η παραχώρηση κρατικής ύλης σε ανεξάρτητες διοικητικές αρχές» - Συμφωνία και για τους στρατιωτικούς δικαστές

dikomm

Θεοδωρικάκος: Βρέθηκαν οι 200 βουλευτές, ελπίζω να είναι το νομοσχέδιο αυτό, το πρώτο που θα ψηφίσουν και οι 300 - Οι τέσσερις όροι, που αποτέλεσαν βάση για τη συμφωνία μεταξύ των κομμάτων - Δεν θα υπάρξει επιστολική ψήφος - Σε 15 αυξάνονται οι βουλευτές του Επικρατείας

59