Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης

Διετέλεσε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εποπτεύον εισαγγελέας την δίωξη για το οργανωμένο έγκλημα

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης
Ο έως τώρα υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Δικαιοσύνης της υπηρεσιακή Κυβέρνησης της Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου.

Όπως λέγεται, με προσωπική επιλογή του ίδιου του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο 62χρόνος κ. Παπαγγελόπουλος τοποθετήθηκε το δεύτερο δεκαήμερο του περασμένου Μαρτίου τέταρτος γενικός γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στην συνέχεια, τον περασμένο Μάιο, ο κ. Παπαγγελόπουλος ορκίστηκε υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Κλείσιμο
Ο κ. Παπαγγελόπουλος διετέλεσε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εποπτεύον εισαγγελέας την δίωξη για το οργανωμένο έγκλημα.

Ακόμη, για ένα διάστημα διετέλεσε προϊστάμενος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, αλλά κατείχε και  την θέση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). 

Επίσης, διετέλεσε εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και Εκτελέσεως ποινών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ υπηρέτησε στο προανακριτικό Τμήμα της Εισαγγελίας με αντικείμενο τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων ευρύτερου ενδιαφέροντος. 

Το 2003 εξελέγη προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε έως και το 2006 όταν  με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ορίστηκε εποπτεύων εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών (εποπτεύων εισαγγελέας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας-ΔΑΕΕΒ-Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας). 

Τον Ιούλιο του 2009 ανέλαβε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέση στην οποία έμεινε έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ενώ στην συνέχεια μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του γενικο γραμματέα  του υπουργείου Δικαιοσύνης τον περασμένο Μάρτιο,  δεν κατείχε δημόσια θέση.

Υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Κορίνθου και Αθήνας, αλλά και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης  είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Σεπτέμβριο του 1983.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης