Παρέμβαση Νικολούδη και Παρασκευόπουλου ζητά ο Αλέξης Μητρόπουλος

Παρέμβαση Νικολούδη και Παρασκευόπουλου ζητά ο Αλέξης Μητρόπουλος

«ΚΑΛΩ άμεσα τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υπουργό Επικρατείας να προστατεύσουν την τιμή και την υπόληψή μου από Υπηρεσίες και θεσμούς που εποπτεύουν» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Παρέμβαση Νικολούδη και Παρασκευόπουλου ζητά ο Αλέξης Μητρόπουλος
«Η υπόθεσή μου έχει παραγραφεί» δηλώνει ο Αλέξης Μητρόπουλος με γραπτή δήλωσή του προς τον Τύπο, αναφορικά με την άρση ασυλίας του, που φέρεται να ζητά ο Οικονομικός Εισαγγελέας για φοροδιαφυγή. 

Ο κύριος Μητρόπουλος παραθέτει αναλυτικά το ιστορικό της υπόθεσής του, υποστηρίζοντας ότι πλέον η υπόθεσή του έχει κλείσει.

Τέλος, σε έντονο ύφος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, καλεί τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Επικρατείας Παρασκευόπουλο και Νικολούδη, «να προστατεύσουν την τιμή και την υπόληψή μου από Υπηρεσίες και θεσμούς που εποπτεύουν».

Κλείσιμο
Ολόκληρη η απάντηση του Αλέξη Μητρόπουλου:
«Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα στο διαδίκτυο ότι ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ. Γιάννης Δραγάτσης ζήτησε την άρση ασυλίας μου για φορολογική μου εκκρεμότητα, οφείλω στον ελληνικό λαό τις παρακάτω εξηγήσεις:
α)Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 1453/2015 Πρακτικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και την υπ’ αριθ. 525/23-3-2015  Γνωμοδότησή του, που εκδόθηκαν μετά από σχετικό ερώτημα της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων του ΥΠΟΙΚ κ. Κατερίνας Σαββαΐδου (ΔΕΛ Β1021392/ΕΞ 2015), η φορολογική μου υπόθεση είναι παραγεγραμμένη προ πολλών ετών.
β)Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 677/2015 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας (προδικαστική) και την υπ’ αριθ. 3752/2015 (τελεσίδικη), το πρόστιμο που μου επεβλήθη για δικηγορική αμοιβή που εισέπραξα προ 16 ετών (1999) στο εξωτερικό, εκτός από παραγεγραμμένο, κρίθηκε (σχεδόν στο σύνολό του) και στην ουσία παράνομο, επειδή ήδη είχα νομίμως και πλήρως φορολογηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3259/2004 («επαναπατρισμός κεφαλαίων»). 
γ)Όλα τα παραπάνω έγγραφα είχα γνωστοποιήσει με δική μου επιμέλεια στον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου, Προϊστάμενο του κ. Γ. Δραγάτση, με το υπ’ αριθ. 13018/28-5-2015  έγγραφό μου.
δ)Αντίστοιχο αίτημα του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γ. Δραγάτση στις 7-11-2013 (αριθ. 6268/2013) που είχε αποσταλεί στη Βουλή στις 8-11-2013 (αριθ. 5573/2013), με το οποίο ζητούσε τον έλεγχο της περιουσιακής μου κατάστασης, είχε απορριφθεί από την αρμόδια Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής στις 21-11-2013.
ΚΑΛΩ άμεσα τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο και τον Υπουργό Επικρατείας υπεύθυνο για τη Διαφθορά κ. Παναγιώτη Νικολούδη να προστατεύσουν την τιμή και την υπόληψή μου από Υπηρεσίες και θεσμούς που εποπτεύουν.
Αλέξης Π. Μητρόπουλος
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης