Σύμπτωση; Την άρση ασυλίας του Μητρόπουλου ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας

Σύμπτωση; Την άρση ασυλίας του Μητρόπουλου ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας

Ο Αλέξης Μητρόπουλος κατηγορείται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος επειδή του καταλογίζουν ότι απέκρυψε εισοδήματα από τα οποία το Δημόσιο απώλεσε φόρους 940.000 ευρώ - Τι απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Το αίτημα να αρθεί η βουλευτική ασυλία του Αλέξη Μητρόπουλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και Α' αντιπροέδρου της Βουλής υπέβαλε ο εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης.

Ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης ζητεί από τη Βουλή άδεια, για να ασκήσει ποινική δίωξη στον βουλευτή και αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Αλέξη Μητρόπουλο για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός με έγγραφό του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητεί να διαβιβαστεί στη Βουλή αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα συγκεκριμένα αδικήματα τα οποία αφορούν (σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται) την μη έκδοση απόδειξης για αμοιβή περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ που φέρεται να έλαβε από διεκπεραίωση υπόθεσης που χειρίστηκε ως δικηγόρος προ πολλών ετών.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν δύο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή Μητρόπουλο ότι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για τον χειρισμό της υπόθεσης και από τον έλεγχο φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητρόπουλος έχει αλλεπάλληλες φορές αντιλέξει για την ορθότητα των καταγγελιών με στοιχεία που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ και μάλιστα εκκρεμούν προσφυγές του στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Αυτό όμως δεν σταματά την ποινική διαδικασία που κινεί ο οικονομικός εισαγγελέας, καθώς αναφέρεται ότι ο φόρος που έπρεπε να καταβάλει ο αντιπρόεδρος της Βουλής είναι 940.000 ευρώ.

Ο κ. Μητρόπουλος, πάντως, δεδομένου ότι έχει προσφύγει στα δικαστήρια, δεν έκανε αίτηση υπαγωγής στο νόμο Βαλαβάνη, κάτι το οποίο θα σταματούσε την ποινική διαδικασία, ενώ θα κατέβαλε ως φόρο και λιγότερα χρήματα.

Ήδη, η δικογραφία για τον κ. Μητρόπουλο έχει φτάσει στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η οποία θα την αναθέσει σε  αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, για να την μελετήσει.

Παρέμβαση Νικολούδη και Παρασκευόπουλου ζητά ο Αλέξης Μητρόπουλος

«Η υπόθεσή μου έχει παραγραφεί» δηλώνει ο Αλέξης Μητρόπουλος με γραπτή δήλωσή του προς τον Τύπο, αναφορικά με την άρση ασυλίας του, που φέρεται να ζητά ο Οικονομικός Εισαγγελέας για φοροδιαφυγή.  

Ο κύριος Μητρόπουλος παραθέτει αναλυτικά το ιστορικό της υπόθεσής του, υποστηρίζοντας ότι πλέον η υπόθεσή του έχει κλείσει.

Τέλος, σε έντονο ύφος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, καλεί τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Επικρατείας Παρασκευόπουλο και Νικολούδη, «να προστατεύσουν την τιμή και την υπόληψή μου από Υπηρεσίες και θεσμούς που εποπτεύουν».

Ολόκληρη η απάντηση του Αλέξη Μητρόπουλου:
«Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα στο διαδίκτυο ότι ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ. Γιάννης Δραγάτσης ζήτησε την άρση ασυλίας μου για φορολογική μου εκκρεμότητα, οφείλω στον ελληνικό λαό τις παρακάτω εξηγήσεις:

α)Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 1453/2015 Πρακτικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και την υπ’ αριθ. 525/23-3-2015  Γνωμοδότησή του, που εκδόθηκαν μετά από σχετικό ερώτημα της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων του ΥΠΟΙΚ κ. Κατερίνας Σαββαΐδου (ΔΕΛ Β1021392/ΕΞ 2015), η φορολογική μου υπόθεση είναι παραγεγραμμένη προ πολλών ετών.

β)Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 677/2015 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας (προδικαστική) και την υπ’ αριθ. 3752/2015 (τελεσίδικη), το πρόστιμο που μου επεβλήθη για δικηγορική αμοιβή που εισέπραξα προ 16 ετών (1999) στο εξωτερικό, εκτός από παραγεγραμμένο, κρίθηκε (σχεδόν στο σύνολό του) και στην ουσία παράνομο, επειδή ήδη είχα νομίμως και πλήρως φορολογηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3259/2004 («επαναπατρισμός κεφαλαίων»). 

γ)Όλα τα παραπάνω έγγραφα είχα γνωστοποιήσει με δική μου επιμέλεια στον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου, Προϊστάμενο του κ. Γ. Δραγάτση, με το υπ’ αριθ. 13018/28-5-2015  έγγραφό μου.

δ)Αντίστοιχο αίτημα του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γ. Δραγάτση στις 7-11-2013 (αριθ. 6268/2013) που είχε αποσταλεί στη Βουλή στις 8-11-2013 (αριθ. 5573/2013), με το οποίο ζητούσε τον έλεγχο της περιουσιακής μου κατάστασης, είχε απορριφθεί από την αρμόδια Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής στις 21-11-2013.

ΚΑΛΩ άμεσα τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο και τον Υπουργό Επικρατείας υπεύθυνο για τη Διαφθορά κ. Παναγιώτη Νικολούδη να προστατεύσουν την τιμή και την υπόληψή μου από Υπηρεσίες και θεσμούς που εποπτεύουν.

Αλέξης Π. Μητρόπουλος
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής» 

ΣΧΟΛΙΑ (89)

ΚΩΣΤΑΣ

ΡΕ ΑΠΛΥΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ?

Ισονομία για ολους

Να πληρώσει ο κύριος βουλευτής...Δεν είναι φτωχαδακι.Έχει βγάλει πολλά χρήματα υπηρετώντας το σύστημα.Γιαυτό πρέπει να ξέρουμε το βιογραφικό των υποψηφίων.Τα πάντα ολα. Γνωεις-που πήρε τα πτυχία - εργασία - πόθεν έσχες,κλπ.Παράλληλα να ισχύει και γιατρούς ο νόμος.Τι πάει να πει ασυλία ; Να πληρώσει ο κυριος. Ο ίδιος έπρεπε να είχε κάνει το αυτονόητο και να πληρώσει.

χαχαχαχα

Προτεινω στα κλεφτοΠΑΣΟΚΙΑ να κανουν μαθηματα στον Συριζα για αρπαχτες χωρις προβληματα. Οι περισοτεροι απ αυτους εχουν διπλωματα μεθοδων αρπαχτων χωρις να σε περνουν χαμπαρι.

UFOOOOO

Τσουλήθρα στο ξυράφι ο θείος

και.........

σε είχα σε εκτίμηση.....κρίμα..

Γιώργος

Όλα τα λαμόγια ψηφίσαμε πάλι.. Και αυτοί είναι και τελείως μα τελείως ψεύτες και άχρηστοι !!! Θα φάνε μαύρο που θα πάει σύννεφο..Αει σιχτιρ..

αρση για οοοοοοοοολους

ολοι ειναι πονηρες αλεπουδες στο συριζομπαχαλον- αρση ασυλιας για ολους και δικαστηριο.

Ελεος

Καλα τι είχαμε ψηφισει το Γενναρη?Ολους τους μαφιόζους και αχρηστους?

Χαβαλές Δεξιός

Πρέπει η ΝΔ να παίζει συνεχώς προεκλογικά το απόσπασμα που τις παραμονές των εκλογών του Ιανουαρίου o Μητρόπουλος μιλούσε για σεισάχθεια. Κάποιοι ταλαίπωροι αλλά και κάποιοι πονηροί επαγγελματίες σκέφτηκαν ότι, εδώ είμαστε, μπορεί να την γλυτώσουμε. Από τις πιο γελοίες, κουτοπόνηρες, λαϊκίστικες προεκλογικές υποσχέσεις όλων των εποχών, ούτε στο "Ζητείται ψεύτης" δεν είχαν φανταστεί τέτοιο απύθμενο ψέμα

Zartsazurtsa

Για ένα εκατομμύριο ευρώ (έτσι γράφει στο άρθρο) πρέπει να πληρώσει εφορία 940.000 ευρώ;

Ναι , είναι και τα πρόστιμα

βρε πονηρούλη !

Νίκος

Zartsazurtsa Στο άρθρο γράφει ότι το Δημόσιο απώλεσε φόρους 940.000 ευρώ . Δεν γραφει πουθενά για ενα εκατομμύριο. Αλλά τι σημασία εχει ? Ο Μητρόπουλος τα κονόμησε !!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

exarcheia3

Στην ερώτησή τους προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, 68 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν επαναφορά της κομματοκρατίας στην ΕΛ.ΑΣ. - Κάνουν λόγο για αύξηση της αστυνομικής βίας και για έξαρση της εγκληματικότητας

tsiaras

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές του δεύτερου κύκλου της ημερίδας της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας με θέμα «τεχνολογία για τη διαφάνεια» 

STAIKOURAS

Ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε  στους Αμερικανούς επενδυτές που συμμετείχαν στις εργασίες του 21oυ Ετήσιου Επενδυτικού Συνέδριου της Capital Link στη Νέα Υόρκη - Τα πεπραγμένα του πρώτου εξαμήνου διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και τα επόμενα βήματα

000_1FM1PM

Επιστολή-μανιφέστο προς τον ΓΓ του ΟΗΕ απευθύνει προ της άφιξής του στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης - Αποδομεί τη συμφωνία και σημειώνει ότι παραβιάζεται η εδαφική ακεραιότητα της Λιβύης από στρατεύματα της Τουρκίας

11
dendias_main

Εν αναμονή δηλώσεων του Νίκου Δένδια - Του Συμβουλίου προηγήθηκε άτυπο πρωινό εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο διοργάνωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών -Συνεδριάζει αύριο το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Η Ελλάδα προσδοκά καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα

22