Συνάντηση Τσίπρα με Τζόζεφ Στίγκλιτς στο Μέγαρο Μαξίμου

Συνάντηση Τσίπρα με Τζόζεφ Στίγκλιτς στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο νομπελίστας οικονομολόγος θα  κατέθετε και στην Εξεταστική για το Μνημόνιο 

Συνάντηση Τσίπρα με Τζόζεφ Στίγκλιτς στο Μέγαρο Μαξίμου
Καλοκαίρι στην Αθήνα των πολιτικών  εξελίξεων ήρθε να κάνει ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, πραγματοποιώντας…. περιοδεία στα κυβερνητικά “στρατηγεία”.  Την Παρασκευή “πέρασε” το κατώφλι όχι μόνο του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ σύμφωνα πηγές αναφέρουν ότι ήταν καλεσμένος να καταθέσει σήμερα και στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα Μνημόνιο. 

Ο Νομπελίστας είναι βασικός ομιλητής και καλεσμένος του Γιώργου Παπανδρέου (του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου)  σε Συμπόσιο με θέμα το χρέος και την οικονομία, από τις 19 έως τις 24 Ιουλίου. 

  

Κλείσιμο



Ο Αμερικανός οικονομολόγος και πολέμιος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και της δομής του χρηματοοικονομικού συστήματος, έχει υπερασπιστεί την Ελλάδα και την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, ασκώντας σκληρή κριτική στη Γερμανία. “Η Γερμανία δεν διαθέτει κοινή λογική στην οικονομία, αλλά ούτε και συμπόνια», δήλωσε πρόσφατα και αρακτηρίζει τυφλή ηλιθιότητα τα μέτρα που η Γερμανία «με το ραβδί» επέβαλε στην Ελλάδα. Επίσης, έχει υποστηρίξει ότι θα πρέπει να γίνει μία γενναία απομείωση του χρέους. 



Ο κ. Στίγκλιτς  εξέφρασε τις επιφυλάξεις του ως προς την οικονομική  λογική της συμφωνίας. Προσέθεσε, ωστόσο, ότι τόσο ο ίδιος όσο και ένας μεγάλος αριθμός γνωστών και έγκριτων επιστημόνων από την Ευρώπη και την Αμερική  προσφέρονται να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση με όποιον δυνατό τρόπο  στην προσπάθειά της για τερματισμό της λιτότητας και έξοδό της  από τη βαθιά οικονομική κρίση.   

Πρώτος, το μεσημέρι τον δεχθηκε ο υπουργός οικονομικών  κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος στο υπουργείο. Ο υπουργός εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την υποστηρικτική του στάση απέναντι στη χώρα και το λαό της. Ο κ. Στίγκλιτς εξέφρασε τις επιφυλάξεις του ως προς την οικονομική  λογική της συμφωνίας. Προσέθεσε, ωστόσο, ότι τόσο ο ίδιος όσο και ένας μεγάλος αριθμός γνωστών και έγκριτων επιστημόνων από την Ευρώπη και την Αμερική  προσφέρονται να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση με όποιον δυνατό τρόπο  στην προσπάθειά της για τερματισμό της λιτότητας και έξοδό της  από τη βαθιά οικονομική κρίση. 











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης