Μόντι: Θα είναι λάθος μια νέα αλλαγή στην κυβέρνηση

Μόντι: Θα είναι λάθος μια νέα αλλαγή στην κυβέρνηση

«Ίσως, η Ευρώπη ήταν πιο απελευθερωμένη, αν έλειπε το Ταμείο» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, λέγοντας πως δεν πρέπει να αποκλειστεί διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους

Μόντι: Θα είναι λάθος μια νέα αλλαγή στην κυβέρνηση
Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί αντιμέτωπος με μεγάλα προβλήματα, εκτίμησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση προς όλους να βάλουν πάνω από το εθνικό τους συμφέρον, αυτό της Ευρώπης.

Ο κ. Μόντι αναφέρθηκε και στο θέμα της διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους, λέγοντας: «Δεν πρέπει να αποκλειστεί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Γερμανία είναι εκείνη που ήθελε και θέλει την παρουσία του ΔΝΤ στα προγράμματα διάσωσης. Ίσως, η Ευρώπη ήταν πιο απελευθερωμένη, αν έλειπε το Ταμείο».

Σε ερώτηση για το τι προβλέπει να συμβεί στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, αμέσως μετά τη συμφωνία, ο κ. Μόντι απάντησε ως εξής: «Μεγάλα προβλήματα για τον Τσίπρα. Ελπίζω να καταφέρει να μείνει στην πρωθυπουργία, αλλά με διαφορετική συμμαχία. Νομίζω θα είναι λάθος για τους Έλληνες και τη διεθνή κοινότητα να δουν ξανά μια αλλαγή στην ελληνική κυβέρνηση. Ο Τσίπρας πρέπει να δείξει δυναμισμό στην επιλογή των υπουργών του. Ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν μετριοπαθείς υπουργοί που θέλουν να εργαστούν στη βάση των μεταρρυθμίσεων. Ανεξάρτητα από το αν κάποιος είναι αριστερός ή κεντρώος, εδώ έχουμε να κάνουμε με τις πολιτικές επιλογές μιας χώρας. Είναι προς το συμφέρον όλων να δούμε την Ελλάδα να καταλήγει σε μια πραγματική λύση των προβλημάτων της».

Κλείσιμο
Κατά τον Μάριο Μόντι, αυτή τη στιγμή έχουμε να κάνουμε με μια κρίση εμπιστοσύνης. «Μπορεί να μην το ήθελε ο Τσίπρας, αλλά κατάστρεψε το κεφάλαιο της συμπάθειας και της εμπιστοσύνης που είχε αμέσως μετά τις εκλογές. Ειδικά με το δημοψήφισμα έκανε λάθος, καθώς τελικά πήγε κόντρα στην εντολή του λαού και τα συμφέροντα της χώρας του. Νομίζω πως θα μάθει από τα λάθη του. Το σημαντικό είναι ότι το 70-80% των Ελλήνων θέλουν να μείνουν στο ευρώ. Κάτι που δεν παρατηρείται στην Ιταλία, τη Γαλλία ή την Ισπανία», κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Πηγή: Newmoney

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης