Δικηγόροι: Tύμπανα πολέμου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Δικηγόροι: Tύμπανα πολέμου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων κ. Βασίλης Αλεξανδρής ζητά με επιστολή του από τον υπουργό Δικαιοσύνης γνωστοποίηση στους δικηγόρους του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας πριν κατατεθεί στην Βουλή

Δικηγόροι: Tύμπανα πολέμου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
Άρχισαν οι δικηγόροι να χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου σχετικά με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που θα καταθέσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος μέσα στο επόμενο διάστημα στην Βουλή, σύμφωνα με τις επιταγές της σημερινής απόφασης της Συνόδου Κορυφής. 

Όπως είναι γνωστό στο κείμενο της συμφωνίας  διατυπώνεται ρητά ότι η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να υιοθετήσει μέχρι τις 22 Ιουλίου νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Κλείσιμο
Μετά τις σημερινές αυτές εξελίξεις ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής ζήτησε με επιστολή του από τον υπουργό Δικαιοσύνης –«παρά τη διαφαινόμενη χρονική πίεση»-  επίσημη ενημέρωση και αποστολή του σχετικού σχεδίου νόμου προ της καταθέσεως στη Βουλή, προκειμένου το δικηγορικό σώμα να ανταποκριθεί ουσιαστικά στο θεσμικό του ρόλο συμβάλλοντας δημιουργικά και τεκμηριωμένα στην εν λόγω διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι  το νομοσχέδιο του Κώδικα  Πολιτικής Δικονομίας ήταν έτοιμο από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, αλλά τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε αντιδράσει πανελλαδικά ο δικηγορικός κόσμος στο νομοσχέδιο αυτό.

Στην συνέχεια οι δικηγόροι με πανελλαδικό δημοψήφισμα σε όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας,  τάχθηκαν κατά των τροπολογιών του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας  που είχαν περιληφθεί στο νομοσχέδιο του κ. Αθανασίου και τελικά  κατήλθαν σε πανελλαδική  αποχή  διαρκείας. Όμως, η  αποχή των δικηγόρων ανεστάλη αμέσως με  την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών του περασμένου Ιανουαρίου.

Ωστόσο, στις 18 Μαΐου 2015 ο υπουργός Δικαιοσύνης με απόφασή τους  συγκρότησε νομοπαρασκευαστική  επιτροπή για την σύνταξη Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας  και η απόφαση αυτή δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 12 Ιουνίου 2015.

Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την σύνταξη νέου σχεδίου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, έπρεπε να παραδώσει το τελικό κείμενο του επίμαχου Κώδικα στον κ. Παρασκευόπουλο στις 30 Ιουνίου 2015. 



Παναγιώτης Τσιμπούκης 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης