Ο Γιούνκερ παραμένει πεπεισμένος ότι η λύση μπορεί ακόμα να βρεθεί πριν από το τέλος του μήνα

Ο Γιούνκερ παραμένει πεπεισμένος ότι η λύση μπορεί ακόμα να βρεθεί πριν από το τέλος του μήνα

Στα 2 δισ.ευρώ μόνιμων μέτρων η απόκλιση στις θέσεις της Ελλάδας και των δανειστών - Ο πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια σημαντική και τελευταία προσπάθεια αυτό το διήμερο, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο Γιούνκερ παραμένει πεπεισμένος ότι η λύση μπορεί ακόμα να βρεθεί πριν από το τέλος του μήνα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε ουσιαστικά τελεσίγραφο στην ελληνική πλευρά για να καταλήξει σε μια συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup της 18ης Ιουνίου που θα λάβει χώρα στο Λουξεμβούργο, παρόλο που πηγές από τις Βρυξέλλες υποστηρίζουν πως στην επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητηθεί κυρίως η εκλογή του επόμενου επικεφαλής του Eurogroup.

Η ανακοίνωση της Κομισιόν 

«Ο Πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια σημαντική και τελευταία προσπάθεια αυτό το διήμερο, μέσω εκπροσώπων του και σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους εμπειρογνώμονες του Διεθνούς  Νομισματικού Ταμείου, για να καταλήξουν σε μια συμφωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που θα μπορούσε να καταλήξει σε μια θετική αξιολόγηση μέχρι το Eurogroup της 18ης Ιουνίου.

Ενώ έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, οι συνομιλίες δεν έχουν καταφέρει το στόχο τους καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των σχεδίων των ελληνικών αρχών και των κοινών απαιτήσεων της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ της τάξης του 0,5-1% του ΑΕΠ, που ισοδυναμεί με 2 δισ. ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων σε ετήσια βάση. Επιπλέον, οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς. Σε αυτή τη βάση, περαιτέρω συζήτηση θα πρέπει τώρα να λάβει χώρα στο πλαίσιο του Eurogroup.

O Πρόεδρος Γιούνκερ παραμένει πεπεισμένος ότι με την ενίσχυση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών από την ελληνική πλευρά και την πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές, η λύση μπορεί ακόμα να βρεθεί πριν από το τέλος του μήνα».

Κλείσιμο
Ενδεικτικό του κάκιστου κλίματος ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους μας, είναι πως οι συνομιλίες  διήρκεσαν μόλις 45 λεπτά, πριν οι δύο πλευρές αποχωρήσουν από τις διαπραγματεύσεις, χωρίς ουδείς να μπορεί προς το παρόν να πει με σιγουριά αν υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να καταλήξουμε σε μια συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 18ης Ιουνίου.


  



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης