Πιθανό έκτακτο EuroWorking Group τη Δευτέρα

Πιθανό έκτακτο EuroWorking Group τη Δευτέρα

Κοινοτική πηγή: «Όλα κρέμονται σε μια κλωστή, όμως δεν θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την στιγμή τον όρο αδιέξοδο - Υπάρχουν διαφωνίες ισχυρές, υπάρχουν όμως και συμφωνίες σε θέματα που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ταμπού»

Πιθανό έκτακτο EuroWorking Group τη Δευτέρα
«Τυράκι» για τη διενέργεια έκτακτου EuroWorking Group αύριο το μεσημέρι ή το απόγευμα, που θα προπαρασκευάσει το Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης, ρίχνουν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newmoney.gr, οι θεσμοί προς την ελληνική διαπραγματευτική πλευρά, αποσκοπώντας στο να κλείσουν οι όποιες λεπτομέρειες και να εκλείψουν οι διαφωνίες που επικρατούν μέχρι στιγμής.

Στόχος είναι να υπάρξει η σχετική ανακοίνωση, ει δυνατόν και σήμερα το βράδυ, αφού όμως προϋπάρξει συμφωνία σε όσο το δυνατό περισσότερα από τα θέματα που υπάρχουν. Ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος).

Οι δανειστές πιστεύουν πως η πλευρά των κ.κ. Δραγασάκη, Παππά και Τσακαλώτου θα «αδράξει» την ευκαιρία, ώστε και να κατευναστεί η κακή εικόνα που αυτή την στιγμή υπάρχει για τις διμερείς διαφωνίες και οι αγορές να μην ανοίξουν με αρνητικό πρόσημο τη Δευτέρα, εντείνοντας περαιτέρω τις πιέσεις προς την Ελλάδα.

Κλείσιμο
«Όλα κρέμονται σε μια κλωστή, όμως δεν θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την στιγμή τον όρο αδιέξοδο. Υπάρχουν διαφωνίες ισχυρές, υπάρχουν όμως και συμφωνίες σε θέματα που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ταμπού» τονίζει καλά ενημερωμένη ευρωπαϊκή πηγή.

Η προοπτική να υπάρξει EuroWorking Group θα σημάνει κατά κάποιο τρόπο «λευκό καπνό» για την εξεύρεση λύσης, όμως αυτό προϋποθέτει πως η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα θα έχει υποχωρήσει αρκετά κυρίως σε θέματα μειώσεων των συντάξεων και αύξησης των δημοσιονομικών δεικτών.

Νωρίτερα, πάντως, οι ίδιες πηγές από τις Βρυξέλλες υπογράμμιζαν ότι τα ελληνικά ισοδύναμα δεν πείθουν τους εκπροσώπους των θεσμών.

Προσδιόριζαν, δε, το αδιέξοδο, στο γεγονός πως λίγο ως πολύ η ελληνική πλευρά ήρθε με προτάσεις που έχουν ξανακουστεί, ενώ οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν πως τα όποια ισοδύναμα συζητήθηκαν, ώστε να αποφευχθούν η κατάργηση του ΕΚΑΣ, οι αυξήσεις στην ενέργεια ή οι περαιτέρω περικοπές που ζητούνται, δεν φαίνονται να είναι πειστικά.

"Ακούμε και πάλι πράγματα που ξαναειπώθηκαν" ανέφεραν πληροφορίες από τους θεσμούς, που ξεκαθάριζαν με ένταση πως "η Ελλάδα όφειλε να είναι πιο πειστική, εδώ που έφθασε η κατάσταση".

Κύκλοι της Κομισιόν ξεκαθάριζαν σε δραματικό τόνο προς την ελληνική αντιπροσωπεία πως, εάν δεν υπάρξει κατάληξη εντός των επομένων ωρών, τα πράγματα οδεύουν προς επικίνδυνα μονοπάτια και πως τα περιθώρια ελιγμών είναι ελάχιστα, λόγω του ότι έρχεται το κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης.

"Μας έφεραν δέσμη προτάσεων που δημοσιονομικά δεν βγαίνει" τόνιζαν έγκυρες πηγές, υποστηρίζοντας πως "όλοι πρέπει να κατανοήσουν πως η ώρα είναι κρίσιμη".

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης