Δημοψήφισμα στην Θράκη ζητά ο ψευδομουφτής Ξάνθης

Δημοψήφισμα στην Θράκη ζητά ο ψευδομουφτής Ξάνθης

Για να αποδείξει πως η μειονότητα είναι… τουρκική - «Εάν η δήλωσή μας δεν έχει αξία τότε να, στην Δυτική Θράκη υπάρχουν 150 χιλιάδες Τούρκοι, εγώ προτείνω να γίνει ένα δημοψήφισμα. Τότε να δούνε όλοι οι άνθρωποι και τα κράτη το τι και ποιοι είναι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης» είπε προκλητικά ο Αχμέτ Μέτε

Δημοψήφισμα στην Θράκη ζητά ο ψευδομουφτής Ξάνθης
Δημοψήφισμα στην Θράκη, προκειμένου να αποδειχθεί ότι η μειονότητα αποτελείται από 150.000… Τούρκους, ζήτησε ευθέως ο  ψευδομουφτής  Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, στη διάρκεια ομιλίας του στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδιακής Ένωσης Εθνικοτήτων Ευρώπης (FUEN) που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή με «οικοδεσπότες» τους τουρκόφρονες του μειονοτικού κόμματος DEB.

Η FUEN εκπροσωπεί 90 μειονοτικούς φορείς από 32 χώρες της Ευρώπης, πολλοί από τους οποίους αγωνίζονται ευθέως για απόσχιση ή αυτονομία από τις χώρες που υπάγονται.

Από το βήμα του συνεδρίου, ο ψευδομουφτής  Ξάνθης, που ενίοτε φτωτογραφίζεται περιχαρής μπροστά σε σημαίες της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης» ή παραβρίσκεται σε εκδηλώσεις των «Γκρίζων Λύκων» στην Τουρκία,  δήλωσε περήφανος «Πομάκος Τούρκος» κατηγορώντας την Ελλάδα πως επιχειρεί να διασπάσει την «τουρκική»- όπως την χαρακτήρισε- μειονότητα.

Κλείσιμο
«Η Ελλάδα προσπαθεί να μας εξοντώσει διασπώντας μας σε τρία στοιχεία. Αυτό είναι κάτι βέβαια που έληξε με αποτυχία. Προσπάθησε να μας αποτελειώσει χωρίζοντας μας σε Τούρκους, Πομάκους και Ρομά» δήλωσε, προτείνοντας προκλητικά τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην Θράκη προκειμένου να αποδειχθούν οι ισχυρισμοί του. «Εάν η δήλωσή μας δεν έχει αξία τότε να, στην Δυτική Θράκη υπάρχουν 150 χιλιάδες Τούρκοι, εγώ προτείνω να γίνει ένα δημοψήφισμα. Τότε να δούνε όλοι οι άνθρωποι και τα κράτη το τι και ποιοι είναι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης» κατέληξε προκλητικά ο κ. Μέτε.

Αντιπρόεδρος της FUEN είναι ο πρόεδρος της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» Χαλίτ Χαμπίπογλου, μόνιμος «καταγγέλλων» της χώρας μας, σε διάφορα διεθνή φόρα.

Να σημειωθεί πως το προκλητικό συνέδριο πραγματοποιήθηκε τις μέρες που η Θράκη τιμούσε την 95η επέτειο απελευθέρωσης και ενσωμάτωσής της στον Εθνικό Κορμό, ενώ στην επίσημη αφίσα του συνεδρίου η Κομοτηνή αναφερόταν και με την τουρκική της ονομασία (Gumulcine) ενώ η Θράκη προκλητικά ως «Δυτική Θράκη», έναν όρο που χρησιμοποιεί η Άγκυρα.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν επίσης και οι επαγγελματίες «καταπιεζόμενοι» από τις ελληνικές Αρχές «Μακεντόνετς», Ευγενία Νατσουλίδου και ο αποσχηματισμένος Νικόδημος Τσαρκνιάς, που κατηγόρησαν την χώρα μας για καταπίεση της ανύπαρκτης μειονότητας. Να σημειωθεί πως η κυρία Νατσουλίδου εκπροσωπούσε έως πρότινος στην Ελλάδα τη λεγόμενη «United ‘’Macedonian’’ Diaspora» (οργάνωση Σκοπιανών των ΗΠΑ) από την οποία όμως «εκδιώχθηκε» κακήν κακώς,. Παρά τα εμβάσματα που λάμβανε τακτικά από το εξωτερικό –όπως η ίδια παραδέχθηκε σε δικαστήριο το 2013 στην Έδεσσα- προκειμένου να πληθύνει η μειονότητα «μακεντόνετς» στη χώρα μας, ο αριθμός δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τελικά τα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο  ψευδομουφτής  Ξάνθης Αχμέτ Μέτε υποδέχτηκε με θέρμη τον ψευτο-ιερέα Νικόδημο Τσαρκνιά, με τον οποίον αντάλλαξε θερμές χειραψίες και ασπασμούς.

Σχολιάζοντας το συνέδριο της FUEN το υπουργείο Εξωτερικών άφησε  σαφείς υπαινιγμούς πως χρηματοδοτήθηκε από  Τουρκία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης