Όλοι οι πρώην υπουργοί Παιδείας είπαν μαζί «όχι Μπαλτά στην Παιδεία»

Όλοι οι πρώην υπουργοί Παιδείας είπαν μαζί «όχι Μπαλτά στην Παιδεία»

Το νομοσχέδιο γυρνάει την εκπαίδευση 40 χρόνια πίσω, τονίζει η επιτροπή «Παιδεία 2015»  - Επιβάλλει τα κόμματα στη λειτουργία των ΑΕΙ -Καταργεί την αριστεία και την αξιολόγηση - Παρόντες, μεταξύ άλλων, Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Ανοιχτή συγκέντρωση για την Παιδεία διοργάνωσε στο κλειστό γήπεδο Σπύρος Λούης στο Μαρούσι η Επιτροπή Πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015», που αποτελείται από πανεπιστημιακούς και εκπαιδευτικούς, που τάσσονται κατά των αλλαγών στην παιδεία που προωθεί ο υπουργός Παιδείας Αρ. Μπαλτάς. Το δικό τους τόνο έδωσαν και οι εκπρόσωποι της κεντρικής πολιτικής σκηνής καθώς παρόντες στην εκδήλωση ήταν πολλοί πρώην υπουργοί Παιδείας και πολιτικοί μεταξύ των οποίων ο Σταύρος Θεοδωράκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Κων. Αρβανιτόπουλος, ο Νίκος Δένδιας, ο Θ. Φορτσάκης και ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη στην πρώτη εκδήλωση κατά των προωθούμενων αλλαγών στην παιδεία και κεντρικό σύνθημα αποτέλεσε ότι οι αλλαγές μέσω των προωθούμενων νομοσχεδίων γυρνούν την παιδεία 40 χρόνια πίσω στην δεκαετία του ΄80.Τα μέλη της επιτροπής υπογράμμισαν ότι «τα προτεινόμενα νομοσχέδια Μπαλτά γυρνούν την εκπαίδευση 40 χρόνια πίσω, επιβάλλουν τα πολιτικά κόμματα στη λειτουργία των ΑΕΙ, καταργούν ουσιαστικά τα Πρότυπα Δημόσια Σχολεία, μεθοδεύουν την κατάργηση των ιδιωτικών σχολείων, εισάγουν την κομματική λογική στα όργανα της σχολικής ιεραρχίας, καταργούν την αριστεία σε βάρος των κοινωνικά αδύναμων και καταργούν την αξιολόγηση στην Εκπαίδευση».«Όχι Μπαλτά στην Παιδεία» είπαν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος παρευρέθηκε σην ανοιχτή συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, μαζί με το γνωστό συγγραφέα και σκηνοθέτη Απόστολο Δοξιάδη. «Ενώνουµε τις φωνές µας για να καταψηφιστούν τα Νοµοσχέδια Μπαλτά για την Παιδεία. Για να µην γυρίσουν τα σχολεία και τα πανεπιστήµια µας 40 χρόνια πίσω» αναφέρεται στο ενημερωτικό έντυπο της εκδήλωσης, που αναρτήθηκε και από το Σύνδεσμο Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, ενώ περιέχονται και τα ακόλουθα:

Τι κάνουν τα προτεινόµενα νοµοσχέδια Μπαλτά;
- Γυρνούν την εκπαίδευση 40 χρόνια πίσω
- Επιβάλλουν τα πολιτικά κόµµατα στη λειτουργία των ΑΕΙ
- Καταργούν ουσιαστικά τα Πρότυπα Δηµόσια Σχολεία
- Μεθοδεύουν την κατάργηση των ιδιωτικών σχολείων
- Εισάγουν την κοµµατική λογική στα όργανα της σχολικής ιεραρχίας
- Καταργούν την «αριστεία» σε βάρος των κοινωνικά αδύναµων
- Καταργούν την αξιολόγηση στην Εκπαίδευση

Από ποιους αποτελείται η Επιτροπή Πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015»:
Από λειτουργούς όλων των βαθµίδων της εκπαίδευσης: Γιάννης Αντωνίου, Θάνος Βερέµης, Μάκης Γρυσπολάκης, Αποστόλης Δηµητρόπουλος, Λεωνίδας Καστανάς, Σωκράτης Κάτσικας, Βάσω Κιντή, Μαρία Λεκάκου, Νιόβη Παυλίδου, Μιχάλης Σταθόπουλος, Νίκος Σταυρακάκης, Μαρία Στουµπούδη, Γιώργος Χαραλαµπίδης.

Σε τι αποσκοπεί η Επιτροπή Πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015»:
- Στην ενηµέρωση των πολιτών για τις επιπτώσεις των νοµοσχεδίων Μπαλτά στην Εκπαίδευση
- Στην κινητοποίηση και την οργανωµένη άσκηση πίεσης από τους πολίτες
- Στη µη ψήφισητων νοµοσχεδίων Μπαλτά από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ


ΣΧΟΛΙΑ (60)

Ευαγγελία

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΜΠΑΛΤΑ ΣΤΟΝ κ. Π. ΤΣΙΜΑ (ΣΚΑΪ) ΣΤΙΣ 17/5/2015. Εμμονικός, ιδεοληπτικός, αυταρχικός, χωρίς πραγματικά διάθεση διαλόγου, με παγιωμένες καθεστωτικές απόψεις, παλαιολιθικός, καθαρά κομματικός, με καθόλου ελκυστικό λόγο, προκάλεσε πιο άσχημη εντύπωση απ' όσο περιμέναμε με τη συνέντευξή του στον κ. Π. Τσίμα. Άσχημη εντύπωση προκάλεσε από την αρχή της συνέντευξης με την αναφορά του στο Νόμο Διαμαντοπούλου - Γεωργιάδη (;), όπως τον αποκάλεσε και ότι συχνά έκλεινε χωρίς επαρκή επιχειρηματολογία τον συλλογισμό του με την έκφραση "τελεία"!!!

Γ.Κ.

ΟΧΙ στον "Σοσιαλ"-Φασισμό των Μπαλτάδων και στους Ολετήρες της Παιδείας!

χμμμ

Για να έχουν μαζευτεί όλες αυτές οι λέρες μάλλον κάτι σωστό θα κάνει ο μπαλτάς...

sintaxiouxos

Για να αντιδρά όλο αυτό το σάπιο κομματο-πανεπιστημιακό σινάφι, κάτι πολύ καλό προσπαθεί να κάνει ο Μπαλτάς. ΑπάντησηΣωστά μαντέψατε ,πέρσι το καλοκαίρι οι "σωτήρες"της εκπαίδευσης σήμερα είχαν βγάλει σε μια εβδομάδα τρεις διαφορετικές αποφάσεις για τα αποτελέσματατων μαθητών μας και μια μέρα έκλαιγαν και την άλλη χαμογελουσαν! Αμ το άλλο τι έγινε στις πανελλαδικές εξετάσεις στα ιδιωτικά σχολεία ?πότε ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ πέρσι πήραν την κλείδα για την τράπεζα θεμάτων!!! σε καθημερινή βάση !!Τι εγινε στο κολεγιο Αθηνων με την καθηγήτρια που έπιασε ένα καλόπαιδο να αντιγράφει σε εξετάσεις ???

Βασίλης

Μακάρι να μην περάσει το νομοσχέδιο για την Παιδεία, δεν πρέπει τα παιδιά μας να ζήτουν την κάτασταση που ζουσαμε εμείς με συνδικαλιστές στα Πανεπιστήμια (1982-1988) !!

Δημήτρης Τσεχάλης

Ρε παλιολέρα, οι συνδικαλιστές στα πανεπιστήμια έχουν προσφέρει περισσότερα από ότι θα προσφέρει το στόμα σου στο ίντερνετ. Το γεγονός ότι μόνο καπιταλιστές βλέπω στις φωτογραφίες που θέλουν να επωφεληθούν για άλλη μια φορά από το δημόσιο δεν είναι καθόλου τυχαίο. Άτομα που θέλουν τους λίγους που έχουν χρήματα να σπουδάζουν, άτομα που αν υπήρχαν κάστες στην Ελλάδα της "ελευθερίας" δεν θα τους απασχολούσε ιδιαίτερα. Ξύπνα και εσύ αν δεν είσαι εφοπλιστής και σταμάτα να μολύνεις το μυαλό του παιδιού σου με ιδέες για ψεύτικες προόδους. Εύχομαι το παιδί σου να έχει το δικαίωμα να σπουδάσει και να προσφέρει στην κοινωνία όσα ο πατέρας του προσπαθεί να του αφαιρέσει.

Γιάννης

Αφιερωμένο εξαιρετικά! .... Λεβεντόπαιδο Αρίστο, μπες στο μαγαζί και κλείστο ......

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΣ ΔΥΟ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΥΘΟΥΣΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΝ ΣΤΑ ΣΤΑΣΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΑΞΗ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΑ ΜΕ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙ ΟΜΩΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΕ ΚΟΝΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΦΤΟΧΟ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ.Ο ΜΑΝΑΣΗΣ ΕΤΣΙ ΛΕΓΟΤΑΝ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΤΑΝ ΑΣΤΥΡΩΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ Η ΒΙΤΣΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ Η ΗΤΑΝ ΑΔΕΙΑΒΑΣΤΟΣ ΕΤΡΩΓΕ ΞΥΛΕΙΕΣ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΧΑΘΗΚΑΝ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ;ΚΟΛΟΚΚΥΘΙΑ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ, ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ,ΑΥΤΗ Η ΑΝΘΡΩΠΗ ΣΤΟ ΜΑΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΣΟ ΜΩΡΦΟΜΡΕΝΗ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΗ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΩΣΟΠΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΔΟΞΑΣΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΛΥΤΕΡΗ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΕΥΔΕΣΗ ΚΑΙ ΦΥΓΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Η ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΝ ΠΙΣΩ.ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΜΕ ΤΗΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΩΡΦΟΜΕΝΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΛΑ .ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΗ ΤΟΥ ΚΛΩΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΞΕΔΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΘΑ ΕΠΙΜΗΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΗ Η ΔΟΣΙΛΟΓΗ ,ΤΑ ΜΩΡΘΟΜΕΝΑ ΑΝΤΡΕΙΚΕΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΗΣΗ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ ,ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ 10 ΕΤΕΙΑΣ Η 20ΚΟΣΑΕΤΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΟΨΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

Φοιτήτρια Οδοντιατρικής

Όλοι το διαπλεκόμενο σύστημα των Μασόνων και των καλοθρεμμένων νεόπλουτων ενάντια στον Μπαλτά!Κύριε Μπαλτά όλοι οι Έλληνες φοιτητές και φοιτήτριες σας στηρίζουμε.Προχωρήστε!Οι μεταρρυθμίσεις σας είναι απαιτητές και το αντίδοτο στις αντιμεταρρυθμίσεις της Διαμαντοπούλου!

Γιωργος Κυριακου

Για να αντιδρά όλο αυτό το σάπιο κομματο-πανεπιστημιακό σινάφι, κάτι πολύ καλό προσπαθεί να κάνει ο Μπαλτάς.

ΑΝΙΕΡΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

Όλοι αυτοί άφησαν καταστροφή πίσω τους.Διαπλεκόμενοι, παραδομένοι στα συμφέροντα που υποστήριζαν οι εκάστοτε κολλητοί τους, οδήγησαν την Παιδεία στα σημερινά χάλια της.ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ αντί να κρύβονται, τα καθάρματα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ευα

Ολοι στο Συνταγμα σημερα στις 8

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_macron2

«Η Ελλάδα είναι πλέον μια χώρα με αυτοπεποίθηση που συμμετέχει στις μεγάλες ευρωπαϊκές συζητήσεις και μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση με τον Μακρόν - Οι επισημάνσεις των κυβερνητικών πηγών για το επίπεδο των ελληνογαλλικών σχέσεων και την εικόνα που έχει σχηματίσει, πλέον, η χώρα στο εξωτερικό

19
erdo3

Θα πάμε μέχρι το τέλος, είπε ο Τούρκος πρόεδρος - «Δεν βλέπετε το Γιαβούζ; Δεν βλέπετε το Μπαρμπαρός; Δεν βλέπετε τη μεγάλη μας σημαία; Δεν βλέπετε τα πολεμικά πλοία που τα συνοδεύουν;» είπε σε ομιλία του στη βορειοανατολική Τουρκία

18