Επιμένει η Χριστοδουλοπούλου ότι οι μετανάστες «λιάζονται στις πλατείες»

Επιμένει η Χριστοδουλοπούλου ότι οι μετανάστες «λιάζονται στις πλατείες»

«Μας χτυπάνε αλύπητα» υποστήριξε, ρίχνοντας ευθύνες στα ΜΜΕ - «Ας γίνω εγώ Ιφιγένεια, αλλά πρέπει να βρούμε λύση» - «Ελλάδα SOS, Ευρώπη SOS» είπε για το μεταναστευτικό, υποστηρίζοντας ότι «στα νησιά θα επικρατήσει χάος»

Επιμένει η Χριστοδουλοπούλου ότι οι μετανάστες «λιάζονται στις πλατείες»
Αίσθηση προκαλούν οι νέες δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα μας.

Μιλώντας κατά την έκταση συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, την Πέμπτη, η κυρία Χριστοδουλοπούλου εξέπεμψε... σήμα κινδύνου: «Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Ελλάδα SOS, Ευρώπη SOS. Στην Ελλάδα δεν έρχονται μετανάστες, έρχονται πρόσφυγες, καθώς είναι πλέον παγκοσμίως γνωστό ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν ειναι καλή» είπε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο


Και συνέχισε: «Οι πρόσφυγες φεύγουν από τις χώρες τους, γιατί υπάρχει πόλεμος. Στα νησιά θα υπάρξει χάος. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν υποδομές καθόλου στη χώρα. Θα ναυλώσουμε πλοία να τους πάρουμε από τα νησιά και να τους φέρουμε στην ενδοχώρα, όπου αναλογικά σε κάποιους χώρους θα φιλοξενούνται 80 με 100 άτομα. Οι πρόσφυγες έχουν μηδέν παραβατικότητα,  μακάρι να έρχονται μόνο πρόσφυγες».

«Θέλουμε να βρούμε μαζί και πάντα με διάλογο, να βρούμε χώρους για να τους φιλοξενήσουμε» είπε επίσης. «Υπάρχει η σκέψη να το κάνουμε σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα, υπάρχει η σκέψη να χρησιμοποιήσουμε τα Ολυμπιακά ακίνητα, για να δείξουμε στην Ευρώπη ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη. Πήραμε χρήματα για κέντρα φιλοξενίας και τα κάναμε χώρους κράτησης».



Απαντώντας, μάλιστα, στο δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, όταν εκείνος έθεσε το ερώτημα «πού πάνε οι μετανάστες, όταν φεύγουν απο τη χώρα μας;», η κυρία Χριστοδουλοπούλου τόνισε: «Απλώς εξαφανίζονται».

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επανήλθε στην επίμαχη δήλωσή της ότι δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας και «απλά το πρωί λιάζονται στις πλατείες»



 Όπως είπε, τη Δευτέρα του Πάσχα περπάτησε στην πόλη και δεν διαπίστωσε κατι το ιδιαίτερο. Την Τρίτη του Πάσχα την είχαν καλέσει σε μια εκπομπή και της έλεγαν ότι άνθρωποι κοιμούνται στα παγκάκια. Τότε, όπως είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου, εκείνη τους απάντησε ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.



Της είπαν ότι έχουν πλάνα και εκείνη επέμεινε, ζητώντας τους να δείξουν βραδινά πλάνα, γιατί την ημέρα αυτοί οι άνθρωποι είχε βγει βόλτα και λιάζονταν.

«Ακόμα και τώρα έξω με ρωτούσαν κάποιοι αν μετάνιωσα για τη δήλωσή μου» συνέχισε. «Δεν θέλουν να διαπαιδαγωγήσουμε την ελληνική κοινωνία. Απομόνωσαν ένα σημείο από όλη την συζήτηση και έπαιξαν δέκα λεπτά στις ειδήσεις τη δικιά μου δήλωση και μόλις ένα λεπτό το ναυάγιο στην Ιταλία με τους 400 νεκρούς μετανάστες. Μας χτυπάνε αλύπητα. Ας γίνω εγω Ιφιγένεια, αλλά πρέπει να βρούμε λύση».

Αύριο η συνάντηση Τ. Χριστοδουλοπούλου - Γ. Καμίνη για τη μεταναστευτική πολιτική

Η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης θα βρεθεί στο επίκεντρο συνάντησης που θα έχουν αύριο η αναπληρώτρια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 στο υπουργείο Εσωτερικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης