Νέες καραβιές με μετανάστες στον Πειραιά

Νέες καραβιές με μετανάστες στον Πειραιά

Εκατοντάδες μετανάστες κατέφτασαν και σήμερα από τη Μυτιλήνη - Τα ξημερώματα από τα 220 άτομα που επιβιβάστηκαν από Λέρο προς Πειραιά, τα 200 ήταν παράνομοι μετανάστες

Νέες καραβιές με μετανάστες στον Πειραιά
Νέο «κύμα» Σύρων μεταναστών, από τη Μυτιλήνη αυτή τη φορά, κατέκλυσε και σήμερα την Ομόνοια λίγο μετά τις οκτώ το πρωί. Όπως και άλλοι παράνομοι μετανάστες έτσι και αυτοί μην έχοντας χρήματα για ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο άπλωσαν τις λιγοστές τους αποσκευές στην πλατεία προκειμένου να ξεκουραστούν έστω για λίγο από το ταξίδι.

Φωτογραφίες από Λέρο τα ξημερώματα: Από τους 220 επιβάτες στο πλοίο Διαγόρας με προορισμό τον Πειραιά, οι 200 ήταν παράνομοι μετανάστες


Την ίδια ώρα λίγο μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις και ειδικά μετά την εξαγγελία ότι στους πρόσφυγες από τη Συρία θα χορηγούνται ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να ταξιδεύουν όπου θέλουν με ασφάλεια, η αγωνία των εκατοντάδων μεταναστών εντείνεται μιας και δεν ξέρουν πού θα κοιμηθούν το βράδυ και πού θα καταλήξουν αύριο. 
Κλείσιμο



Άνθρωποι απελπισμένοι που είτε μένουν σε δωμάτια των πέντε ευρώ -ως προνομιούχοι-, είτε σε πλατείες στην Ομόνοια ή τη Βικτώρια ελπίζοντας να πάρουν το συντομότερο δυνατό τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα από την Ελλάδα και να φύγουν προς κάποια άλλη ευρωπαϊκή χωρα. 



Και σήμερα, λοιπόν, όπως φαινεται οι «παραθεριστές» της Ομόνοιας θα συνεχίσουν να λιάζονται χωρίς ελπίδα, χωρίς ενημέρωση. 



Εν τω μεταξύ, οι καραβιές «μεταναστών» από τα νησιά του Αιγαίου συνεχίζονται έχοντας γίνει πλέον φαινόμενο καθημερινό. Εκτός από τους μεταναστάτες που αποβιβάστηκαν στον Πειραιά το πρωί από τη Μυτιλήνη, στις δέκα παρά είκοσι εκατοντάδες ακόμη έφτασαν με το πλοίο «Διαγόρας». Μόνο στη Λέρο επιβιβάστηκαν 220 άνθρωποι εκ των οποίων οι 200 μετανάστες που... ξέμειναν από το πουθενά στην Ελλάδα. 














































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης