Γερμανικός Τύπος: Η Ελλάδα να εφαρμόσει πιο συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων

Γερμανικός Τύπος: Η Ελλάδα να εφαρμόσει πιο συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων

Bild: Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύτηκε απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους ότι θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις - Der Spiegel: Θεαματική πρόοδος στις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας

Γερμανικός Τύπος: Η Ελλάδα να εφαρμόσει πιο συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων
Η Ελλάδα καλείται να παρουσιάσει, αλλά και να εφαρμόσει, πιο συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να εκταμιευτεί η ρευστότητα, σχολιάζει σήμερα το διεθνής Τύπος τις συνομιλίες των Ευρωπαίων ηγετών στη μίνι Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι τίποτα δεν αλλάζει στην ουσία της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Ο γερμανικός Τύπος κάνει λόγο για μεταρρυθμίσεις-εξπρές που καλείται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πάρει ανάσα. Έτσι εξελίχθηκε το  «δράμα» στη χθεσινή Σύνοδο των Βρυξελλών, γράφει η εφημερίδα Bild, επισημαίνοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύτηκε απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους ότι θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και η Άνγκελα Μέρκελ να διαμηνύει πως αυτό θα πρέπει να γίνει τάχιστα. 



Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, σε άλλο άρθρο της, δίνει την δική της εκδοχή για το πιθανότερο σενάριο που αφορά στην Ελλάδα: «Ένα Grexit ή ένα τρίτο πακέτο βοήθειας;» διερωτάται η γερμανική εφημερίδα και καταλήγει στο συμπέρασμα: «Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι το πιθανότερο σενάριο». 
Κλείσιμο

Για το περιοδικό Der Spiegel, το γεγονός ότι χτες στις Βρυξέλλες, Μέρκελ και Τσίπρας μίλαγαν επί ώρες, δείχνει -αν μη τι άλλο- μια θεαματική πρόοδο στις σχέσεις των δύο χωρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης