Δημοσκόπηση της Marc: 7 στους 10 Ελληνες θέλουν έντιμο συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους

Δημοσκόπηση της Marc: 7 στους 10 Ελληνες θέλουν έντιμο συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους

Το 27,4% εκτιμούν ότι θα πρέπει να οδηγηθούμε σε οριστική ρήξη, έστω κι αν αυτό σημαίνει επιστροφή στη δραχμή

Δημοσκόπηση της Marc: 7 στους 10 Ελληνες θέλουν έντιμο συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους
Υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού με μια λύση κοινής αποδοχής μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων είναι οι επτά στους δέκα πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Συγκεκριμένα, σε ερώτημα για το τι θα πρέπει να γίνει «σε περίπτωση που στη συνέχεια της διαπραγμάτευσης δεν γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων», το 69,6% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού με μια λύση κοινής αποδοχής, ενώ το 27,4% εκτιμούν ότι θα πρέπει να οδηγηθούμε σε οριστική ρήξη, έστω κι αν αυτό σημαίνει επιστροφή στη δραχμή. Το 3% δεν απάντησε.

Θετικά κρίνονται και τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης. Σε ό,τι αφορά τα προτεινόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, θετική και μάλλον θετική γνώμη έχει το 88,3% των ερωτηθέντων, ενώ αρνητική και μάλλον αρνητική μόνο το 9,9%. Δεν απάντησε το 1,8%.

Θετικά κρίνεται, επίσης, η προστασία της πρώτης κατοικίας από κατασχέσεις (93,5%) και η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ταμεία (88,8%).

Για το θέμα της επανασύστασης της ΕΡΤ και της πρόσληψης των απολυμένων, το 52,3% έχει θετική και μάλλον θετική άποψη, ενώ το 43,2% αρνητική και μάλλον αρνητική. Το 4,5% δεν απάντησε.

Στο ζήτημα της συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, το 84,2% δηλώνει ότι συμφωνεί, έναντι του 12,9% που διαφωνεί. Το 2,9% δεν εκφράζει άποψη.

Έξαλλου, ο ένας στους δυο ερωτηθέντες (50,4%) εκτιμά ότι «είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας το επόμενο διάστημα», έναντι του 45,5% που έχει την αντίθετη άποψη. Το 4,1% δεν απάντησε.
Κλείσιμο

Τέλος, σχετικά με το «εάν απειλείται η συνοχή της κυβέρνησης από τις διαφοροποιήσεις των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, το 47,9% απαντά «ναι», το 44,4% «όχι», ενώ το 7,7% δεν εκφράζει άποψη.

Η δημοσκόπηση έχει πανελλαδική κάλυψη και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3 - 5 Μαρτίου 2015.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης