Βαρουφάκης: Παρουσιάσαμε ρηξικέλευθη πρόταση στους εταίρους μας

Βαρουφάκης: Παρουσιάσαμε ρηξικέλευθη πρόταση στους εταίρους μας

Εξηγήσαμε τους λόγους για τους οποίους το υφιστάμενο πρόγραμμα δεν βγαίνει –  Θα συνεχίσουμε τη Δευτέρα

Βαρουφάκης: Παρουσιάσαμε ρηξικέλευθη πρόταση στους εταίρους μας
Το Eurogroup της Τετάρτης ποτέ δεν είχε σκοπό να καταλήξει σε μια συμφωνία. Αυτό δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σχεδόν τρεις ώρες μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης που κατέληξε σε αδιέξοδο και ενώ όλοι περίμεναν να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν – το οποίο τελικά δεν υπήρξε. 

Κλείσιμο


«Μας δόθηκε η ευκαιρία να καταθέσουμε τις απόψεις μας για το πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και για τους οποίους η ελληνική κρίση συνεχίζει να ξανάρχεται στα ευρωπαϊκά φόρα. 

Καταθέσαμε απόψεις που στόχο έχουν τη δημιουργία μιας νέας συνθήκης, ενός νέου συμβολαίου με την Ευρώπη για να πάψει η Ελλάδα να είναι στα πρωτοσέλιδα και να πάψει να είναι αντικείμενο συζήτησης ξανά και ξανά στο Eurogroup» τόνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και συνέχισε:

«H συζήτηση πήρε μια πολύ ενδιαφέρουσα τροπή γιατί μιλήσαμε τόσο για την ουσία όσο και για τη διαδικασία. Η σημερινή συνάντηση στο Eurogroup ποτέ δεν είχε σκοπό να καταλήξει μια συμφωνία. Στόχος ήταν να γνωριστούμε και να ακούσουν τις ρηξικέλευθες απόψεις μας». 



Ανέφερε δε ότι υπήρχαν αρκετά σημεία συμφωνίας και συμπτώσεις με πολλούς, ενώ ερωτηθείς αν απαιτήθηκε να καταθέσει η ελληνική πλευρά αίτημα παράτασης είπε: «Γίνονται συζητήσεις, από πολλές πλευρές μας τέθηκε το θέμα ότι υπάρχουν δεσμεύσεις που πρέπει να τις τηρήσουμε».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης