Ψευδοκράτος: Ο Τσίπρας να εμπνεύσει τους Ελληνοκύπριους

Ψευδοκράτος: Ο Τσίπρας να εμπνεύσει τους Ελληνοκύπριους

Ο Οζντίλ Ναμί είπε πως ελπίζει η νέα κυβέρνηση να τους ενθαρρύνει να εργαστούν προς μια λύση για το Κυπριακό


Ψευδοκράτος: Ο Τσίπρας να εμπνεύσει τους Ελληνοκύπριους
Την ελπίδα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, να «εμπνεύσει» την ελληνοκυπριακή πλευρά προς μια λύση του κυπριακού προβλήματος, εξέφρασε ο λεγόμενος υπουργός «εξωτερικών» στα κατεχόμενα Οζντίλ Ναμί.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο «Ανατολή», ο κ. Ναμί είπε πως όταν εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό, θα εξαπλωθεί η ειρήνη στην περιοχή και θα υπάρξουν οικονομικά οφέλη. Ανέφερε ακόμη ότι ελπίζουν ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα «εμπνεύσει» και θα ενθαρρύνει την «ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, να εργαστεί προς μια λύση.

Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα η ελληνική κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του ελληνικού έθνους, ενώ είπε πως αφορά την Ελλάδα το κατά πόσον θα εκπληρώσει ή όχι τις ευθύνες της σε σχέση με το Κυπριακό, σημειώνοντας πως η χώρα μας δεν έχει αναμειχθεί στο κυπριακό ζήτημα για κάποιο χρονικό διάστημα, λόγω εσωτερικών προβλημάτων.

Στη συνέχεια επεσήμανε πως ως εγγυήτρια χώρα η Ελλάδα έχει ευθύνες σε ότι αφορά το Κυπριακό. Πρόσθεσε πως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε έχει τονίσει πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες προκειμένου οι δυο πλευρές να ξανακαθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πως έχει αναφέρει πως και οι δυο πλευρές επιθυμούν την επανέναρξη των συνομιλιών.

Είναι για αυτό το λόγο που αναμένουμε από την Ελλάδα να συμβάλει στις προσπάθειες που στοχεύουν στην επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας, ανέφερε και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης