Σαμαράς από Εβρο: Δεν θα επιτρέψουμε να μπαίνουν οι λαθρομετανάστες και να τους παρέχουμε και κάλυψη

Σαμαράς από Εβρο: Δεν θα επιτρέψουμε να μπαίνουν οι λαθρομετανάστες και να τους παρέχουμε και κάλυψη

Ο πρωθυπουργός προχώρησε μέχρι τη συνοριακή γραμμή και συναντήθηκε με τον Τούρκο νομάρχη της περιοχής της Αδριανούπολης και τον επικεφαλής της στρατιωτικής δύναμης του τουρκικού φυλακίου

Αισιόδοξος για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, από τις Καστανιές του Έβρου, από όπου άρχισε τη διήμερη περιοδεία του στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Καβάλας.

Σε ερώτηση αν είναι αισιόδοξος για τις εκλογές, ο κ. Σαμαράς απάντησε: "Είμαι αισιόδοξος, βεβαίως".

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία, στις Καστανιές, όπου τον υποδέχθηκαν ο υποστράτηγος Αντώνιος Βιτετζάκης και ο ταξίαρχος Ιωάννης Μακρής.

Χαιρέτησε προσωπικά έναν έναν τους Έλληνες στρατιώτες που υπηρετούν στο φυλάκιο και στη συνέχεια προχώρησε μέχρι τη συνοριακή γραμμή, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο νομάρχη της περιοχής της Αδριανούπολης και τον επικεφαλής της στρατιωτικής δύναμης του τουρκικού φυλακίου.

Αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και θυμήθηκαν ότι πριν από 15 μέρες, το ίδιο ακριβώς σημείο είχε επισκεφθεί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος μάλιστα, εκείνη την ώρα, είχε μιλήσει και τηλεφωνικά με τον κ. Σαμαρά για να τού ευχηθεί "χρόνια πολλά" και να τον ενημερώσει ότι είναι ακριβώς στη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών.

"Η γραμμή αυτή δεν είναι μόνο συνοριακή, αλλά είναι και γραμμή φιλίας μεταξύ των δύο χωρών" είπε ο Τούρκος νομάρχης, ενώ ο επικεφαλής του τουρκικού στρατιωτικού φυλακίου ευχαρίστησε, εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, τον Έλληνα πρωθυπουργό για την καλή χειρονομία που έκανε.

"Αυτό είναι αμφίδρομο. Κι εμείς ευχαριστούμε" απάντησε ο κ. Σαμαράς στον Τούρκο αξιωματικό."Μας τίμησε πάρα πολύ η σημερινή επίσκεψή σας, ιδιαιτέρως, και πριν από 15 μέρες ο πρωθυπουργός της χώρας μας ήταν εδώ παρών στα σύνορα" είπε ο Τούρκος νομάρχης και ο Έλληνας πρωθυπουργός παρατήρησε: «Και μού είχε τηλεφωνήσει από εδώ για να μού ευχηθεί για τον νέο χρόνο. Κι εμείς ευχόμαστε το ίδιο και καλή δύναμη για την καινούργια χρονιά".

"Η παρουσία τόσο του πρωθυπουργού μας όσο και η δική σας εδώ έδωσε δύναμη στους εργαζόμενους στον χώρο αυτό" τόνισε ο Τούρκος νομάρχης και ο κ. Σαμαράς σημείωσε: "Αυτό ακριβώς επιζητήσαμε".

Ο Τούρκος νομάρχης είπε ακόμη ότι εκκρεμεί μία συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και αναφέρθηκε στο θέμα των πλημμυρών του ποταμού Έβρου, λέγοντας ότι πρέπει να καθαριστεί η κοίτη του ποταμού.

Ο κ. Σαμαράς σταμάτησε, επίσης, στο ελληνικό τελωνείο και χαιρέτησε το προσωπικό.

Ο πρωθυπουργός είδε ακόμη από κοντά το αποτρεπτικό εμπόδιο, "φράχτη", για την είσοδο των μεταναστών, που έχει τοποθετηθεί κατά μήκος του Έβρου και αμέσως μετά δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα αποτελέσματά του είναι πάρα πολύ ικανοποιητικά ως προς την αποτροπή της διέλευσης παράτυπων μεταναστών, που είχε αποκτήσει εκρηκτικές διαστάσεις.

"Αυτό έχει πια αποτραπεί. Ο φράχτης έπαιξε αυτό τον ρόλο τον πάρα πολύ θετικό και, όπως δήλωσα και προηγουμένως, σημαντικό είναι πως αυτός πρέπει να παραμείνει. Ο φράχτης αυτός έχει δουλέψει για το καλό του τόπου και οι θεωρίες ότι θα πρέπει να τον ρίξουμε, να τον γκρεμίσουμε, ώστε να μπαίνουν μέσα οι λαθρομετανάστες και να τους παρέχουμε νοσοκομειακή και ασφαλιστική κάλυψη είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός" τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Παρόντες ήταν -μεταξύ άλλων- ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ (152)

ΠΝΙΞΟΥ

...ΑΝΤΕ ΠΝΙΞΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΟΥ ΓΕΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΛΗΣΕΙΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ??? ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ "ΜΠΟΝΟΥΣ" ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ Η Ε.Ε ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΕΤΕΡΕΙΕΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΗΟΡΩΝ??? ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ ΘΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΙΣ..ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ??? ΔΕΝ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ...ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΗΧΡΟΝΟ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Συμφωνείτε με αυτήν την θέση του ΣΥΡΙΖΑ...?

Υπάρχουν τούρκοι στην Θράκη μας....? Καταλαβαίνετε ποιό είναι το επόμενο βήμα, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίσει την ύπαρξη τούρκων στην Θράκη μας...???? Το Κόσσοβο σας λέει κάτι...???!!!! Αλλά βέβαια γιά τους ψευτοεπαναστάτες της θολοκουλτούρας, του φραπέ κ του καναπέ, προφανώς "η Θράκη κείται μακράν"........... http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=26351 12/03/2012 Ανακοίνωση Επιτροπής Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την οριστική απόρριψη από τον Άρειο Πάγο αίτησης για νόμιμη αναγνώριση σωματείου της Ξάνθης κατά παράβαση ρητής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει με ανησυχία το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για την αναγνώριση της ως νόμιμου σωματείου παρά την δικαίωσή της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται άδικα και παράλογα η παραβίαση του στοιχειώδους συλλογικού δικαιώματος ελεύθερης ίδρυσης συλλόγων που προστατεύεται ρητά τόσο από το Σύνταγμα της Ελλάδας όσο και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Μάλιστα, είναι λυπηρό από τη σκοπιά της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι η αίτηση απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν είναι δεσμευτικές!! Όμως αυτή καθαυτή η άρνηση εφαρμογής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστά από μόνη της νέα παραβίαση της ΕΣΔΑ , δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 46 της Σύμβασης, τα συμβαλλόμενα κράτη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συμμορφώνονται προς τις οριστικές αποφάσεις του Δικαστηρίου επί των διαφορών στις οποίες είναι διάδικοι. Κατά συνέπεια, η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ελληνική Πολιτεία να πράξει τα δέοντα ώστε οι συμπολίτες μας της μειονότητας της Θράκης να μπορούν να απολαμβάνουν ισότιμα τα δικαιώματα που τους κατοχυρώνει το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση To Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

Εμεις θα ανοίξουμε τα σύνορα, θα δώσουμε ιθαγένεια, επίδομα ανεργείας, κατοικία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνυαξη σε όλους τους λαθρομετανάστες. Αμέσως μετά θα τους δώσουμε δικαίωμα ψήφου και θα τους αποκαταστήσουμε διορίζοντας τους στο Δημόσιο...

ΔΕΞΙΟΣ

Ολο θά και θά και θά!Εμεις αυτά που λές τα έχουμε κάνει ήδη!

Τζαμαράς Σαμαράς Σατανάς

Παλιά λέγανε Αλβανός τουρίστας. Τώρα λένε Σαμαράς δημοκράτης.

Tsipr Yong Un

Ναι μωρέ, είδαμε τον Αλεξέη σας πόσο δημοκράτης είναι. Από τη μία θα μαζέψει τις ανεξάρτητες και ελεγκτικές αρχές υπό τον έλεγχό του, από την άλλη απαγορεύει στους βουλευτές του να έχουν άλλη άποψη. Ε ρε γέλια που θα ρίξουμε μαζί σας όταν θα πέφτετε από τα σύννεφα...

Αντώνη, φύγε τώρα..

Να σωθεί η παράταξη τουλάχιστον. Μην του πάρεις όλους στο βυθό...

Megarian

Παντως αυτοι που εξακολουθουν να θελουν να ψηφισουν τον συμμαθητη του ΓΑΠ ειτε προκειται για βολεμενα κομματοσκυλα ειτε για γερους που τα εχουν χασει.Μην αφησετε τους γερους γονεις σας να πανε να ψηφισουν την ημερα των εκλογων δεν εχουν ιντερνετ να ξερουν τι πραγματικα συμβαινει και ενημερωνονται απο τον Πρετεντερη τον Αυτια και τον "κυριο" Μπαμπη.Αυτοι σε λιγο θα πεθανουνε αλλα θα προλαβουν να καταστρεψουνε εμας και τα παιδια μας.Η κυβερνηση των δοσιλογων Σαμαροβενιζελων πρεπει να πεσει.Μειναμε 400 χρονια σκλαβωμενοι στους Τουρκους δεν πρεπει να μεινουμε αλλα 400 χρονια στους Γερμανους !

ΡΙΤΑ (Ν.Σμυρνη)

Ο Αντωνης ο Σαμαρας πρεπει να δωσει δυο χαρες στον Ελληνα και ο Ελληνας θα τον ψηφισει και με τα δυο του χερια. Αντωνη Σαμαρα κανε δυο πραγματα: ΠΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΠΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΡΩΕΙ. Εαν τα κανεις αυτα η Ελλας θα σε εχει ΕΙΚΟΝΙΣΜΑ. Θα σε ευγνομονει το Πανελληνιο. Κανε αυτα τα δυο που σου λεω και θα δεις οτι πλεον ΟΙ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟΙ ΛΚΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ. Εαν γινουνε αυτα τα δυο Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΑΠΟΣΤΟΜΩΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ. Πως θα τα κανουνε, σου λεει, αυτοι, καντα και συ. Τι δηλαδη; Βαλε τους εκει περα κατι αλλο να μην φαινεται τοσο πολυ ασχημο και κοψε τα αυτα τα δυο κερατα. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. Ακουσε με και δεν θα χασεις. Εαν πλεον δεν γινεται καθολου πλεον, διοτι οι ξενοι σου εχουν βαλει το μαχαιρι στο λαιμο, ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ: "ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ." Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.

Με προσβάλει!

Τόσο καιρό τι έκανε? Αλλος κυβερνούσε? Εδώ στην Κω κάθε μέρα μπαίνουν καραβιές.

Αντιρατσιστικος

Καλα αυτος μας δουλευει κανονικα, δεν παιζει....

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ!

Μπραβο Αντωνάρα! Μεγάλε! Εσύ δεν είσαι που άνοιξες τα σύνορα και πλάκωσε όλη η Αλβανία;

no name

Σωστααααααααααααααααααααααααα

τσου ρε λακη

Καποιος θα δουλευε στα χωραφια και στα ζωα αν δεν ηταν οι Αλβανοι φραπεδομαγκα.

d

Λακης εισαι. ΠΑενε εσυ να δουλεψεις

θιχτηκε ο λακης

Εγω λαλακη δουλευω δεν ειμαι αργοσχολος κοπριτης συριζαιος να καθομαι να πινω φραπεδες και να φουμαρω μπαφους.

να κοπει αυτη η ψευτικη καραμελα!

πριν αλβανων ποιος δουλευε;;;; εμενα η γιαγια μου πηγαινε εργατρια στα βαμβακια απλα με το που μπηκαν οι αλβανοι ξευτυλισαν τα μεροκαματα και πλεον οι εργοδοτες δεν προτιμουσαν τους ελληνες που αντικατασταθηκαν ΟΛΟΙ απο αλβανους που τους πηραν την δουλεια. Το ιδιο σου λεει και μια γυναικα παρακατω οτι αναγκαστηκε στ 1990 να ξενιτευτει γιατι οι αλβανοι με χαμηλα μεροκαματα εδιωξαν τους παντες απο εργοστασιο στο οποιο δουλευε

Djimakos

Όχι, τα σύνορα τα άνοιξε ο Παπούλιας ως ΥΠΕΞ του Παπανδρέου την δεκαετία του '80. Η ανοησία περί Σαμαρά βασίζεται στην προπαγάνδα ορισμένων ψευτοπατριωτών τύπου Καρατζαφέρη που αποκάλεσαν τους Βορειοηπειρώτες Έλληνες Αλβανούς και την ευχή του Σαμαρά για απαλλαγή τους από το καθεστώς Χότζα την παρουσίασε σαν πρόσκληση προς τους Αλβανούς. Άλλο τα πολιτικά σχόλια και άλλο η παραχάραξη της ιστορίας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Spanakis_01

Στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, οικονομολόγος και ένας από τους ελάχιστους δημοσίους υπαλλήλους που διεκδικεί την εκλογή του με τη Νέα Δημοκρατία - Μιλά για το δημόσιο τομέα, αλλά και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η ΝΔ την επόμενη ημέρα της ενδεχόμενης νίκης στις εκλογές της 7ης Ιουλίου

2
FOTIS_KARYDAS

Ο υποψήφιος βουλευτής στο Βόρειο τομέα της Β' Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία παίρνει θέση στα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό - Μιλά για τα Ελληνοτουρκικά, την παιδεία, την επιχειρηματικότητα αλλά και το πόσο καλά γνωρίζει ο ίδιος την εκλογική του περιφέρεια

tsipras_cherries

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί την άρνηση ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ να συμμετέχουν στην τηλεοπτική συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για να απευθύνει κάλεσμα στον πρόεδρο της ΝΔ να «αναμετρηθούν» τηλεοπτικά ενώπιον των ψηφοφόρων

10
tsipras_main01

«Θα στηρίξουμε την Κύπρο» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός - Έκανε λόγο για κλιμάκωση της τουρκικής πλευράς με «άγονες γεωτρήσεις»  στην ΑΟΖ μιας χώρας που δεν έχει αποτρεπτική δύναμη στη θάλασσα» - Προειδοποίησε ότι θα υπάρξει σοβαρό τίμημα και στις ευρωτουρκικές σχέσεις αλλά και σε ό,τι αφορά την ειρήνη και στη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή - «Να θυμάστε ποια είναι η σημαία την οποία υπερασπίζεστε εδώ» είπε στα στελέχη της ΕΛΔΥΚ

19
fofi-gennimata-pic

Είμαστε δύναμη ομαλότητας - σταθερότητας, επισήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως ζητά από το ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη να έχουμε ρυθμιστικό ρόλο και όχι να είμαστε συμπλήρωμα για να βγουν οι αριθμοί

11
giannis-ante-tsipras

Δίνεις μεγάλη χαρά σε έναν ολόκληρο λαό, είπε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως  «MVPs είναι όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη χώρα μας και που ασχέτως καταγωγής ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον»

3