Θέμα ηγεσίας θέτουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ

Θέμα ηγεσίας θέτουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ

Φιάσκο για τον Κουβέλη και η σύμπραξη με τους Οικολόγους - Μέλη του κόμματος ξεκίνησαν επαφές με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Παπανδρέου

Θέμα ηγεσίας θέτουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ
Κύμα ισχυρής αμφισβήτησης του Φώτη Κουβέλη φαίνεται πως ξεσπά και πάλι στο εσωτερικό της ήδη «ακρωτηριασμένης» ΔΗΜΑΡ λίγες ημέρες μετά την αποτυχία προεκλογικής σύμπραξής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσο από το βήμα όσο και στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής επιτροπής και του διαρκούς συνεδρίου, υπήρξαν φωνές που ζήτησαν ευθέως ή εμμέσως την παραίτηση του κ. Κουβέλη από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ.

Είναι ενδεικτικό πως και η νέα στόχευση του κ. Κουβέλη, να υπάρξει συμφωνία για κοινή κάθοδο στις εκλογές με τους Οικολόγους, εξελίσσεται σε  φιάσκο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Οικολόγοι δεν προβάλουν αντιρρήσεις για την συνεργασία των δύο κομμάτων αρκεί επικεφαλής του νέου σχήματος να μην είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Κλείσιμο
Από την άλλη πλευρά ωστόσο, τόσο ο κ. Κουβέλης όσο και οι λιγοστοί στενοί του συνεργάτες αποκλείουν κάθε σχετικό σενάριο.

Όμως, δεν ισχύει το ίδιο για αρκετά στελέχη του κόμματος μεταξύ των οποίων και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Είναι δε  χαρακτηριστικές οι φράσεις ορισμένων που σημειώνουν πως «η ΔΗΜΑΡ θα διαλυθεί και ο Κουβέλης θα νομίζει πως είναι ακόμα πρόεδρός της».

Το διάχυτο πλέον κλίμα προχωρημένης αποσύνθεσης, οδηγεί αρκετά από τα προβεβλημένα μέλη του κόμματος να αναζητούν αλλού πολιτική στέγη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με το νεοσύστατο κόμμα του κ. Γιώργου Παπανδρέου προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχει χώρος και για τους ίδιους. Υπο αυτά τα δεδομένα καθίσταται σαφές ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για την ύπαρξη της ΔΗΜΑΡ.
 
Δ. Χατζησωκράτης: ο Κουβέλης έχει ευθύνη για το φιάσκο της σύμπραξης με το ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα αρκετά στελέχη της ΔΗΜΑΡ επιρρίπτουν ευθύνες στον κ. Κουβέλη για την κατάσταση που έχει περιέλθει το κόμμα.

Είναι ενδεικτική η τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Χατζησωκράτη ο οποίος κατέκρινε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και εκείνους τους βουλευτές του κόμματος που επιθυμούσαν την εκλογική σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που μέρα με τη μέρα γίνονταν αποπνικτική, δημιουργώντας τις φρούδες ελπίδες ότι είναι προ των πυλών ή και έτοιμη η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε για να προσθέσει « Όχι σε αυτές κάθε αυτές στις τυπικές συναντήσεις των αντιπροσωπειών μας, που στο πλαίσιο των συναντήσεων για τον διάλογο για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου συναντώνταν με τους ομολόγους τους του ΣΥΡΙΖΑ.  Εδώ ακριβώς καταλογίζω ευθύνες επί της ουσίας στην Προεδρία του κόμματος»
Ωστόσο, προτείνει να γίνει ο καταλογισμός ευθυνών μετά τις εκλογές.

Ωστόσο, επιχειρώντας να βρει μια συμβιβαστική φόρμουλα για την συνεργασία με τους Οικολόγους, πρότεινε να ονομαστεί ο συνδυασμός «ΔΗΜΑΡ- Πράσινη Αλληλεγγύη». Είπε μάλιστα να υπάρχει διαρχία με επικεφαλής του συνδυασμού τον κ. Κουβέλη και τον πρόεδρο των Πρασίνων!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης