Σαμαράς: Συγκινητική η προσπάθεια της Εκκλησίας μέσω της «Αποστολής»

Σαμαράς: Συγκινητική η προσπάθεια της Εκκλησίας μέσω της «Αποστολής»

«Να προσέξουμε πολύ το παρόν» το μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου

Σαμαράς: Συγκινητική η προσπάθεια της Εκκλησίας μέσω της «Αποστολής»
Σε γεύμα στον Φιλανθρωπινό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» παρακάθισε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ευχαριστώντας στις δηλώσεις του τα μέλη του οργανισμού και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το έργο τους.



Κλείσιμο
«Είναι συγκινητική η προσπάθεια της Εκκλησίας και η δική σας προσωπικά» είπε ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο και του έδωσε συγχαρητήρια για το διαφανή τρόπο διαχείρισης των τροφίμων, αλλά και για τις επαφές του με την ομογένεια. «Η νικηφόρος αγάπη να αγκαλιάζει κάθε πολίτη, κάθε ελληνική οικογένεια» πρόσθεσε και αντάλλαξαν δώρα.




Ο κ. Σαμαράς έλαβε ως δώρο ένα καραβάκι το οποίο, όπως είπε, συμβολικά «μας πηγαίνει σε ήρεμα νερά».



«Να προσέξουμε πολύ το παρόν. Το παρόν είναι το πιο κρίσιμο, που δημιουργεί τα θεμέλια για το αύριο» είπε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος και τόνισε: «Παρά την κρίση που περνάμε, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα». Επίσης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για δύο λόγους: «Πρώτον, γιατί βρήκαμε ανταπόκριση σε εσάς για πολλά δυσεπίλυτα θέματα όπως τη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας που ήταν δεσμευμένη από το 1834 και δεύτερον γιατί βρήκαμε την κατανόησή σας και λύσαμε πολλά γραφειοκρατικά ζητήματα. Ευχή μου είναι να συνεχιστεί η δυνατή συνεργασία Εκκλησίας - Πολιτείας» ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος.



Σημειώνεται ότι σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός δεν άκουσε τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα, λόγω πένθους για την τραγωδία του «Norman Atlantic» στην Αδριατική.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης