Μπαλτάκος: Οι «Ρίζες» δεν θα κάνουν κακό στη ΝΔ

Μπαλτάκος: Οι «Ρίζες» δεν θα κάνουν κακό στη ΝΔ

Τόσο ο ίδιος όσο και ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος που συντάσσεται μαζί του επιφυλάσσονται να προχωρήσουν στο νέο κόμμα που θέλουν να λειτουργήσει ως «ανάχωμα» στον ΣΥΡΙΖΑ και να προσελκύσει ψηφοφόρους που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ 

Μπαλτάκος: Οι «Ρίζες» δεν θα κάνουν κακό στη ΝΔ
Με διαβεβαιώσεις ότι δεν είναι στις προθέσεις του να κάνει κακό στη Νέα Δημοκρατία, συνόδευσε ο τέως γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος την ανακοίνωση του ονόματος «Ρίζες» για τον υπό ίδρυση «καθαρόαιμο» δεξιό σχηματισμό, στον οποίο δήλωσε έτοιμος να προσχωρήσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος που έχει αποχωρήσει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

«Υπάρχει ετοιμότητα, αλλά μας απασχολεί η σκοπιμότητα» για την ίδρυση του νέου κόμματος, επαναλαμβάνει ο κ. Μπαλτάκος ο οποίος επιμένει στις απόψεις που είχε και όταν ήταν στη θέση του γενικού γραμματέα: ότι, δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία πλήττεται από διαρροές ψηφοφόρων της προς τα δεξιά.

Επιχειρηματολογεί, μάλιστα, λέγοντας ότι αν το μεγαλύτερο κυβερνητικό κόμμα μπορούσε να «επαναπατρίσει» το 16,5% που στις τελευταίες ευρωεκλογές επέλεξε τη Χρυσή Αυγή, τους ΑΝΕΛ και τον ΛΑΟΣ, όχι μόνον δεν θα ήταν δεύτερο κόμμα, αλλά θα διεκδικούσε την αυτοδυναμία και δεν θα ήταν υποχρεωμένο να συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ.

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ανήκουν ή ανήκαν στον δικό μας χώρο και επειδή δεν θέλουν να ψηφίσουν το Α ή το Β κόμμα σκέφτονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Εμάς δε μας αρέσει αυτό. Είναι κάτι που ο κόσμος δεν το σκέφτεται», δήλωσε χθες στο Star, όπου ανακοίνωσε το όνομα «Ρίζες» και την πρόθεσή του να συσπειρώσει κόσμο από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον χώρο της Εκκλησίας.

Αίσθηση, εξάλλου, προκαλούν οι αναφορές του κ. Μπαλτάκου στη σχέση του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την οποία όταν ερωτάται παραπέμπει στον στίχο «καταλαβαινόμαστε τώρα, δεν χρειάζονται περισσότερα...» του Γιάννη Ρίτσου. 
Κλείσιμο

Ο ίδιος στο ερώτημα αν επικοινωνεί με τον κ. Σαμαρά μετά την παραίτηση στην οποία οδηγήθηκε εξαιτίας της δημοσιοποιηθείσας βιντεοσκοπημένης συνομιλίας με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, περιορίζεται να λέει με νόημα: «Ξέρω τι κάνει, ξέρει τι κάνω».

«Θετική γνώμη» για τον κ. Μπαλτάκο εξέφρασε και ο επικεφαλής του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ», πρώην βουλευτής Χρήστος Ζώης, χωρίς να αποσαφηνίσει αν θα συμπράξει στις «Ρίζες», ενώ γνώστης και συμμέτοχος στις πρωτοβουλίες του τέως γενικού γραμματέα δήλωσε ο νυν βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος επίσης εμφανίστηκε επιφυλακτικός στο αν και πότε «θα πάρει σάρκα και οστά» το νέο σχήμα.

Ο κ. Καπερνάρος, εξάλλου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ψηφίσει για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θεωρείται τίποτα δεδομένο. Και η ζωή ακόμα είναι μελλοντικό και ενδεχόμενο γεγονός».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης