Το παρασκήνιο της αποβολής Στύλιου για το «θέλεις Κασιδιάρη» στην Κανέλλη

Το παρασκήνιο της αποβολής Στύλιου για το «θέλεις Κασιδιάρη» στην Κανέλλη

Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας ενώ λίγο μετά ζήτησε συγγνώμη, μετά εμφανίστηκε και πάλι αμετανόητος

Το παρασκήνιο της αποβολής Στύλιου για το «θέλεις Κασιδιάρη» στην Κανέλλη
Την πόρτα της εξόδου από το κυβερνητικό σχήμα είδε ο κ. Γιώργος Στύλιος μετά την ανεκδιήγητη, ασυγχώρητη και απειλητική του φράση προς την κυρία Λιάνα Κανέλλη στην Βουλή πως «θέλετε Κασιδιάρη»  υπονοώντας ευθέως πως πρέπει να της ασκηθεί σωματική βία ως συνέπεια της πολιτικής κριτικής που του εξαπέλυσε.

Της παραιτήσεώς του είχε προηγηθεί η δημόσια συγγνώμη του η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για να συγκρατήσει την οργή του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και την έντονη δυσφορία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος ζήτησε άμεσα την αποπομπή του.

Κλείσιμο
Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού άλλωστε γνώριζαν ότι οι κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου θα έπρεπε να είναι ακαριαίες και ξεκάθαρες προκειμένου να αποτραπεί πιθανή κριτική από την αντιπολίτευση  για «ακροδεξιές αντιλήψεις κυβερνητικών στελεχών».

Δείτε στο βίντεο μετά το 1ο λεπτό την σκαιή επίθεση του υφυπουργού Παιδείας προς την κυρία Κανέλλη:



Είναι δε ενδεικτικό ότι στο άκουσμα της πληροφορίας ότι ο κ. Σαμαράς ζήτησε την παραίτησή του υφυπουργού του η κυρία Κανέλλη σχολίασε όπως «επιτέλους η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο».

Ο κ. Στύλιος ωστόσο λίγες ώρες μετά την αποπομπή του εμφανίστηκε και πάλι αμετανόητος φανερώνοντας ότι η δημόσια συγγνώμη ήταν περισσότερο αποτυχημένη τακτική για την πολιτική του σωτηρία.

Εμφανιζόμενος στο δελτίο ειδήσεων του Mega χαρακτήρισε «αντιπαράδειγμα» (!) την αναφορά του στον Ηλ. Κασιδιάρη ενώ όταν ρωτήθηκε τι θα πει στην κυρία Κανέλλη σε περίπτωση που την συναντήσει στην βουλή απάντησε: «Αν δω την Λιάνα Κανέλλη μπροστά μου θα της πως ότι με... αδίκησε» επιρρίπτοντας την ευθύνη της σκαιότατης επίθεσή του στην βουλευτή του ΚΚΕ η οποία νωρίτερα «είχε πει πολλά πράγματα με προσωπικές αναφορές εναντίον μου». Ο ίδιος πάντως επισήμανε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί και από το βουλευτικό αξίωμα και πως παραμένει πιστός στην στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας.



Ολος ο διάλογος και η απειλητική δήλωση του υφυπουργού

«Δεν με εκφράζουν τα μεγάλα λόγια, δεν με εκφράζουν οι υπερβολές. Εχω τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο ορεινού χωριού της Αρτας με τους συμμαθητές μου και δεν δέχομαι να μου κάνετε εσείς μαθήματα. Δεν έχετε μεγαλώσει εκεί που μεγάλωσα εγώ, Δεν είχατε τους ίδιους συμμαθητές που είχα εγώ. Λοιπόν δεν ήμουν ευνοημένος. Σας αρέσει η ένταση κυρία Κανέλλη…», είπε ο κ. Στύλιος.

Η κυρία Κανέλλη του επισήμανε πως «εφόσον επιχειρείτε να βάλετε το θέμα με ταξικά κριτήρια αρνούμαι να ακούω την απάντησή σας. Σας κόβω στις εξετάσεις επειδή ήρθατε με το προσωπικό σας παράδειγμα να μιλήσετε για παιδιά που πεινάνε στην Ελλάδα…».

Ο υφυπουργός Παιδείας επανήλθε και εκστόμισε το αδιανόητο: «Τις εξετάσεις τις δίνουμε στον ελληνικό λαό. Η κυρία Κανέλλη θέλει Κασιδιάρη! Θέλει να με κάνει Κασιδιάρη  αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης! Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη. Αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει κασιδιάρης και να το γνωρίζετε αυτό».

Λ. Κανέλλη: «Παρακαλώ;»

Γ. Στύλιος: «Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη. Δεν θα γίνω Κασιδιάρης όμως. Γιατί έχω περάσει τις εξετάσεις αριστεύοντας και διότι τις εξετάσεις τις έδωσα τις δίνω στον Αρτινό λαό κάθε μέρα. Και δεν με ενδιαφέρει η δική σας η βαθμολογία η προσωπική. Με ενδιαφέρει η βαθμολογία του κόμματος και του φορέα τον οποίο εκπροσωπείτε αλλά η προσωπική σας δεν με απασχολεί». 

Λ. Κανέλλη: «Εγώ έκανα τον Κασιδιάρη, Κασιδιάρη ή ήταν από μόνος του; Σαν δεν ντρέπεσαι! Σαν δε ντρέπεσαι….»

Γ. Στύλιος: «Δεν θα σας ακολουθήσω στην ένταση και στην υπερβολή και στα μεγάλα λόγια».
 
Πυροσβεστικά επιχείρησε να επέμβει ο προεδρεύων Γιάννης Δριβελέγκας αλλά μάλλον τα έκανε χειρότερα καθώς κατηγόρησε την κυρία Κανέλλη ότι διακόπτει τον υφυπουργό:  «να ντρέπομαι εγώ; Εσείς να ντρέπεστε που διακόπτετε τον υπουργό και δεν περιμένετε την απάντηση. Ορίστε μας. Και εσείς κύριε υπουργέ τι εκφράσεις είναι αυτές; Δεν μπορείτε να κάνετε έναν πολιτισμένο διάλογο για τρία λεπτά; Ηθελε να αποχωρήσει ας αποχωρήσει».

Γ. Στύλιος «Μπορούσατε να της κλείσετε το μικρόφωνο κ. πρόεδρε».

Ποιος είναι

Η ασυγχώρητη φράση του κ. Στύλιου που τον οδήγησε εν τέλει και στην έξοδό του από το κυβερνητικό σχήμα δεν είναι η μόνη που θα μείνει στην κοινοβουλευτική ιστορία καθώς ο βουλευτής Αρτας με την ΝΔ διεκδικεί μια από τις πρώτες θέσεις στην λίστα με τους υφυπουργούς με την μικρότερη θητεία. Κατάφερε να παραμείνει στην θέση του σχεδόν 60 ημέρες καθώς διορίστηκε υφυπουργός Παιδείας τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν παραιτήθηκε ο προκάτοχός του Κώστας Κουκοδήμος.

Ο πρώην υφυπουργός γεννήθηκε στην Αρτα το 1971 ενώ η ένταξή του στην ΝΔ ξεκίνησε κατά τα φοιτητικά του χρόνια στην «χρυσή» εποχή της ΔΑΠ της δεκαετίας του 90.

Διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ (1994-1995) σε μια περίοδο δύσκολη για τη ΝΔ, το 1997 επέστεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του όπου και εργάστηκε ως καθηγητής σε φροντιστήρια. Παράλληλα όμως συνέχισε να ασχολείται με τα κοινά και το 1998 εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Λάμπρου Ρίζου. Στην συνέχεια ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα κάνοντας πρώτα ένα πέρασμα από το Λονδίνο για μεταπτυχιακές σπουδές. Το 2002 εργάσθηκε στο Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου ως καθηγητής και ως στέλεχος του ΤΕΙ για θέματα παρακολούθησης και διαχείρισης ελληνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. To 2006 εκλέχτηκε καθηγητής Εφαρμογών στη τμήμα Εφαρμογές Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα και από τον Σεπτέμβριο 2006 του είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Από τον Σεπτέμβριο του 2008 είναι προϊστάμενος στο ίδιο τμήμα και έχει αναλάβει την οργάνωση και λειτουργία και δεύτερου τμήματος. Από τον Απρίλιο του 2004 έως και το 2006 ο Γιώργος Στύλιος ήταν επιστημονικός συνεργάτης του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Ορφανού, με αρμοδιότητα τα αθλητικά έργα και τις υποδομές. Μετά τον Σεπτέμβριο του 2007 βρέθηκε δίπλα στον Κωστή Χατζηδάκη, αρχικά στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και στη συνέχεια στο υπουργείο Ανάπτυξης. Τον περασμένο Σεπτέμβριο διορίστηκε υφυπουργός Παιδείας, στη θέση του Κώστα Κουκοδήμου. Ο Γιώργος Στύλιος είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά και ζει στην Άρτα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης