Σταθάκης για Γιάννα: Το θέμα δεν είναι να μας ψηφίσει αλλά να μας... χρηματοδοτήσει

Σταθάκης για Γιάννα: Το θέμα δεν είναι να μας ψηφίσει αλλά να μας... χρηματοδοτήσει

Η ψήφος της πρώην πρώτης κυρίας των Ολυμπιακών του 2004 δεν είναι αρκετή για την αξιωματική αντιπολίτευση - «Το θέμα είναι να γίνει και... μέλος» δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος για να συνεισφέρει οικονομικά στο κόμμα 


Σταθάκης για Γιάννα: Το θέμα δεν είναι να μας ψηφίσει αλλά να μας... χρηματοδοτήσει
Η δήλωση της Γιάννας Αγγελοπούλου ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι ευχαρίστως θα ψήφιζε ένα κόμμα που φέρνει μία νέα αντίληψη για τα πράγματα, φαίνεται ότι απασχολεί ιδιαιτέρως τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Σταθάκης σχολιάζοντας τη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή» η πρώην πρώτη κυρία των Ολυμπιακών του 2004, ανέφερε ότι «το θέμα δεν είναι ότι θέλει να μας ψηφίσει αφού όποιος θέλει μπορεί να το κάνει αυτό. Το θέμα είναι να γίνει και... μέλος του ΣΥΡΙΖΑ». 

Όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης ο κ. Σταθάκης έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση στη Βουλή. Κι όταν κάποιος συνομιλητής του τον ρώτησε γιατί έχει τέτοια μεγάλη πρεμούρα να γίνει μέλος η άλλοτε κραταιά πρόεδρος του Αθήνα 2004, ο κ. Σταθάκης απάντησε: «Σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του συνεισφέρουν οικονομικά στο κόμμα το 1/25 των εσόδων τους. Κάντε τώρα τους υπολογισμούς σας».

Κλείσιμο
Κάποιος όμως από την ομήγυρη, γιατί ο κ. Σταθάκης τα έλεγε όλα αυτά παρουσία και άλλων βουλευτών, παρατήρησε με κακεντρέχεια: «Τα έχει δώσει ήδη» και ότι «ο Σταθάκης τα λέει αυτά για ξεκάρφωμα».

Τρέλανε και την Goldman Sachs

Σύμφωνα πάντα με τον ΒΗΜΑτοδότη ο κ. Σταθάτης ήρθε ορεξάτος από την Ουάσιγκτον όπου στη συνεδρίαση της Παγκόσμιας Τράπεζας άφησε έκπληκτους τους εκπροσώπους της Goldman Sachs (που παρακολουθούσαν την ομιλία του από τις πρώτες σειρές) όταν τους είπε με πολύ σοβαρό ύφος ότι μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη στην Ελλάδα χωρίς... χρήματα.

Τον κοίταζαν όλοι παράξενα αλλά ο κ. Σταθάκης συνέχισε ακάθεκτος λέγοντάς τους ότι «ο πατέρας μου κατάφερε να αποκτήσει 7 καΐκια χωρίς να δώσει ούτε δραχμή!».

Όταν άκουσαν οι εκπρόσωποι της Goldman Sachs ότι μπορείς να αποκτήσεις καράβια χωρίς να ξοδέψεις τον τάραξαν στις ερωτήσεις: «Πώς γίνεται αυτό;».

Και ο κ. Σταθάκης τους απάντησε με αυτό το γνωστό αινιγματικό ύφος που πάντοτε συνοδεύεται με χαμόγελο: «Με τη μέθοδο της αντιπαροχής». Και τους εξήγησε πώς λειτούργησε χρόνια στην Ελλάδα το σύστημα της αντιπαροχής με το οποίο πολλοί έγιναν ιδιοκτήτες ακινήτων χωρίς να καταφύγουν στον δανεισμό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης