Υπευθυνότητα από όλους ζητά ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για το Κυπριακό

Ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα είχε συνάντηση με τον Νίκο Αντασιάδη - «Θα μιλήσω με την Άγκυρα» δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον κ. Έρογλου, όταν ρωτήθηκε εάν θα ζητηθεί από την Τουρκία να άρει τις προκλήσεις

Είναι πολύ σημαντικό να ενεργήσουν τώρα όλοι με υπευθυνότητα και να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντα εξερχόμενος από το Προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία, όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Άιντα, ο οποίος ανέφερε ότι θα συνεχίσει να συνομιλεί με τις δύο πλευρές για την ανάπτυξη ιδεών με στόχο την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, είπε ότι αργότερα σήμερα θα συναντηθεί με τον τουρκοκύπριο διοαπραγματευτή Κουντρέτ Οζερσάι και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ενώ απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι αναμένεται να επισκεφθεί και την Άγκυρα σύντομα.

Αναγνώρισε ότι πρόκειται για μια στιγμή έντασης γιατί η κατάσταση έχει καταστεί πιο περίπλοκη δεδομένων των εξελίξεων στη θαλάσσια περιοχή, όπως είπε. Ωστόσο, επανέλαβε ότι οι όροι εντολής του δεν έχουν αλλάξει και ότι θα συνεχίσει να συνομιλεί με τις δύο πλευρές, προσθέτοντας ότι «έχουμε καθορίσει σειρά θεμάτων προς συζήτηση».

Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση στα κατεχόμενα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, που διήρκεσε μία ώρα, και ερωτηθείς εάν θα ζητήσει από την Τουρκία να άρει τις προκλήσεις, ο κ. Άιντα είπε: "Θα μιλήσω με την Άγκυρα".

Είπε, επίσης, ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων έχουν επαναβεβαιώσει τη σθεναρή τους δέσμευση για επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr