Με πρωτολογία Βορίδη το τριήμερο των πολιτικών εντυπώσεων

Με πρωτολογία Βορίδη το τριήμερο των πολιτικών εντυπώσεων

Παρακολουθήστε live την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση - Προπαρασκευαστικές αψιμαχίες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει σε «καραντίνα» τον Αδωνι Γεωργιάδη με τα στελέχη του να αρνούνται να συμμετάσχουν σε συζητήσεις μαζί του

Με πρωτολογία Βορίδη το τριήμερο των πολιτικών εντυπώσεων
Με βασικό διακύβευμα τις πολιτικές εντυπώσεις ξεκινά το απόγευμα της Τετάρτης η τριήμερη κοινοβουλευτική αναμέτρηση που προκάλεσε η κυβέρνηση, ζητώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής στην ψηφοφορία που θα γίνει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και δεν αναμένεται να επιφυλάξει εκπλήξεις. 


Κλείσιμο


Οι πρώτες προπαρασκευαστικές αψιμαχίες άρχισαν ήδη με αφορμή την απουσία από την εναρκτήρια συνεδρίαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος βρίσκεται στο Μιλάνο για τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., καθώς και την επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου να λάβει πρώτος το λόγο από κυβερνητικής πλευράς ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν βολές κατά της κυβέρνησης για τον ορισμό του υπουργού Υγείας, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση Βορίδη», ενώ το διαδίκτυο κατακλυζόταν με σχόλια και φωτογραφίες από τον εποχή που ο νυν υπουργός ήταν στέλεχος του ΛΑΟΣ και παλαιότερα της ΕΠΕΝ.

Τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδοκίμασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, η οποία αφού διευκρίνισε ότι ο κ. Σαμαράς μεταβαίνει αυθημερόν στο Μιλάνο για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την απασχόληση, σχολίασε ειρωνικά: «Διαβεβαιώνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες, για την επόμενη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιήσουν, θα ζητήσουν οπωσδήποτε την άδεια του κ. Σκουρλέτη».

«Μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας, το μάθημά του θα το πάρει από τον Πρωθυπουργό, για ακόμη μια φορά μέσα στη Βουλή», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, καθώς, όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο κλείσιμο της τριήμερης κοινοβουλευτικής διαδιασίας, χρησιμοποιώντας αυστηρή γλώσσα κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε «καραντίνα» ο Άδωνις

Πριν από τον κ. Βορίδη, όμως, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε θέσει στο στόχαστρό της και το έτερο προβεβλημένο στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης που προέρχεται από τον ΛΑΟΣ, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει σε «καραντίνα» τον κ. Γεωργιάδη και τα στελέχη του αρνούνται να συμμετάσχουν σε συζητήσεις μαζί του μετά την προ ημερών δήλωση του πρώην υπουργού της ΝΔ «ότι θα πάρει τα λεφτά του από την Ελλάδα εάν εκλεγεί κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ».

Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήδη από το βράδυ της Δευτέρας απαίτησαν από τον τηλεοπτικό σταθμό «Star» να μην συμμετάσχει σε πάνελ μαζί τους ο κ. Γεωργιάδης.

«Αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να φέρει τον ολοκληρωτισμό στην ελληνική κοινωνία», απάντησε, μέσω του ίδιου σταθμού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ενώ ανακοίνωση που καταλογίζει απόπειρα «αντιδημοκρατικής φίμωσης» στην Κουμουνδούρου εξέδωσε και η Συγγρού.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσαν, εξάλλου, ότι θα αποχωρούν από τη Βουλή όταν μιλάει ο κ. Γεωργιάδης, γεγονός που οδήγησε τους ιθύνοντες της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ να μην τον ορίσουν ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στην τριήμερη συζήτηση για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης.

Όπως έγινε γνωστό, το βάρος της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της Νέας Δημοκρατίας θα αναλάβει ο εκ των παλαιότερων βουλευτών Τάσος Νεράντζης, έτσι ώστε, όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές, να μη δώσουν επιχειρήματα στην αξιωματική αντιπολίτευση να «κάνει θόρυβο» μετά την επιλογή του κ. Βορίδη και για τον κ. Γεωργιάδη, αλλά και για να μη δημιουργούνται αρνητικοί συνειρμοί με την εκπροσώπηση του μεγάλου κυβερνητικού κόμματος από δύο στελέχη με τις συγκεκριμένες (ακροδεξιές) καταβολές των δύο αυτών στελεχών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης