Τετ-α-τετ Τσίπρα με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

Τετ-α-τετ Τσίπρα με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

Στο «τραπέζι» το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό, τα Εργασιακά και η Χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Τετ-α-τετ Τσίπρα με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ
Με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, συναντήθηκε την Τετάρτη, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Προεδρείου, ανέπτυξαν τις θέσεις και τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό, τα Εργασιακά και τη Χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γεώργιος Καββαθάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε αρκετή ώρα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεργάτες του, ανταλλάσσοντας απόψεις για τα φλέγοντα θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες, τους εμπόρους και τους βιοτέχνες. Η αιχμή της συζήτησης ήταν το Ασφαλιστικό, ιδιαίτερα η κατάσταση στον ασφαλιστικό φορέα των επαγγελματιών και βιοτεχνών, τον ΟΑΕΕ και η ανάγκη εξεύρεσης μιας βιώσιμης λύσης τόσο για τους επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες, όσο και για τον ίδιο τον Οργανισμό.

Κλείσιμο
Βεβαίως συζητήσαμε και το φορολογικό και τα τεράστια προβλήματα από την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και για μια σειρά άλλων καίριων ζητημάτων όπως τη χρηματοδότηση και τη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.

Τα εργασιακά αποτέλεσαν επίσης ένα μεγάλο θέμα σε σχέση με την κατάργηση στην πράξη της ελεύθερης διαπραγμάτευσης των συλλογικών σχέσεων μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

Ήταν ένα πολύ καλό κλίμα και σε θετική κατεύθυνση η όλη συζήτηση. Υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ορισμένα θέματα και φυσικά κάποιες διαφοροποιήσεις σε άλλα.

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσω είναι ότι η ΓΣΕΒΕΕ δεν μιλάει με τους πολιτικούς φορείς συντεχνιακά, αλλά με πολιτικές θέσεις που αντιμετωπίζουν τα θέματα των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και τον εμπόρων και θέσεις που προάγουν τα θέματα της ελληνικής οικονομίας και του συνόλου του ελληνικού λαού».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης